باقر صدیقی، امروز ۲۹ آبان ماه، در جلسه شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی این شهرستان اظهار کرد: دوری مسافت با مرکز شهرستان و نبود مکانی برای بستری شدن مادران باردار، نقش مهمی در کاهش آمار ثبتی ولادتها در سرولایت دارد که باید راهکاری برای آن در نظر گرفت.
وی با اشاره به ضرورت ثبت جمعیت و داشتن آمار در جوامع گفت: ثبتاحوال همزمان با پیشرفتهای کشور و نیاز به آمارهای جمعیتی این سازمان با ساختار به روز خود توانسته با گردآوری چهار دسته اطلاعات اصلی جمعیتی یعنی ثبت تولد، مرگ، ازدواج و طلاق و با در اختیار داشتن اسناد هویت و تابعیت فردی به یکی از سازمانهای مهم کشور تبدیل شود.
صدیقی بر ثبت به موقع آمار حیاتی، اطلاعات و آمار مشابه آن در راستای برنامهریزی برای توسعه و پیشرفت کشور تأکید کرد و افزود: دوری مسافت با مرکز شهرستان و نیاز به بستری شدن در بیمارستان و نیز دریافت سریع امکانات ثبتی، نقش مهمی در کاهش آمار ثبتی در سرولایت دارد که باید راهکاری برای آن در نظر گرفت.
رئیس اداره ثبت احوال شهرستان نیشابور نیز در ادامه جلسه با اشاره به نقش مهم و تأثیرگذار دهیاران در ارائه آمار صحیح و به موقع تصریح کرد: ثبت وقایع حیاتی هماکنون از حالت فرد محور به حالت سیستم محور ارتقاء یافته است.
داود کوشکی ادامه داد: برای داشتن آمار و اطلاعات درست و به هنگام به ویژه از موالید و اموات لازم است دهیاران هماهنگی لازم با ثبتاحوال را داشته باشند.
وی بر ضرورت همکاری خانههای بهداشت شهری و روستایی در امر ثبت وقایع فوتی و دلیل آن با ثبتاحوال تأکید و اضافه کرد: آمار ثبتاحوال در تصمیم گیریهای مدیریتی و مراکز تصمیم سازی بسیار مهم و جمعآوری به روز آمار و اطلاعات هویتی برای تشکیل و تدوین به موقع اسناد هویتی حائز اهمیت است.
رئیس اداره ثبت احوال شهرستان نیشابور با تأکید بر اینکه کار در ثبتاحوال بسیار حساس و مهم است و برای ثبت به موقع وقایع حیاتی باید در جامعه فرهنگسازی شود، گفت: لازم است دهیاران و بهورزان خانههای بهداشت ارتباط مستمر با ثبتاحوال در امر ثبت وقایع فوتی را داشته باشند.
بخش سرولایت به مرکزیت شهر چکنه در ۹۴ کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور واقع است.
انتهای پیام
نظرات