• سه‌شنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۸
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1402083022490
  • خبرنگار : 71628

اهمیت زمان رونمایی از دستاورد تازه دفاعی ایران از نگاه المانیتور

اهمیت زمان رونمایی از دستاورد تازه دفاعی ایران از نگاه المانیتور

یک پایگاه خبری در گزارشی به ویژگی‌ها و مزیت‌های موشک جدید هایپرسونیک ایران پرداخت و با توجه به زمان رونمایی آن در میان تحولات منطقه، آن را موجب تقویت توانمندی‌های دفاعی ایران عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، رونمایی ایران از یک موشک هایپرسونیک جدید در یک پایگاه خبری، «تقویت بالقوه توانمندی‌های نظامی ایران» در بحبوحه جنگ رژیم صهیونیستی-حماس توصیف شده است.

پایگاه خبری المانیتور در این باره نوشت: نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از موشک هایپرسونیک «فتاح ۲» در دانشگاه علوم هوا فضا عاشورا و با حضور «آیت‌الله سید علی خامنه‌ای» مقام معظم رهبری ایران رونمایی کرد.

ایران اولین موشک هایپرسونیک خود را در ژوئن رونمایی کرده و گفته بود این موشک قادر به اصابت به اهدافی در فاصله هزار و ۴۰۰ کیلومتری است. بر اساس گزارش رسانه‌های دولتی ایران، فتاح ۲ هم در دسته‌بندی موشک‌های گلایدر هایپرسونیک و هم موشک‌های کروز هایپرسونیک قرار دارد.

کلاهک گلایدر هایپرسونیک‌ها توسط موشکی مانند موشک‌های بالستیک پرتاب می‌شوند، در حالی که موشک‌های کروز هایپرسونیک خودشان برای شلیک شدن موتوز مجزا دارند. سرعت موشک‌های هایپرسونیک ۵ برابر سرعت صوت و یا فراتر از آن است.

اهمیت زمان رونمایی از دستاورد تازه دفاعی ایران از نگاه المانیتور
بازدید فرمانده کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران، یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲

پایگاه خبری المانیتور درباره اهمیت رونمایی از این موشک نوشت: توسعه موشک‌های هایپرسونیک توانمندی‌های نظامی ایران را تقویت می‌کند. طبق گزارش دانشگاه نیروی هوایی آمریکا در سال ۲۰۲۲، هرچه سرعت موشک هایپرسونیک بالاتر و ارتفاع پرواز آن پایین‌تر باشد، مدت‌زمان پرواز کاهش یافته و قدرت مانور آن بیشتر شده و رهگیری آن توسط رادارها دشوارتر می‌شود. از طرفی، این گزارش بیان می‌کند موشک‌های هایپرسونیک با چالش‌های عملیاتی متعددی روبه‌رو هستند که از جمله، دشواری کنترل مسیرهای پرواز است.

رونمایی از فتاح ۲ هم‌زمان با جنگ رژیم صهیونیستی و جنبش حماس در نوار غزه انجام شد. ایران مطلع بودن از حمله ۷ اکتبر حماس به اراضی اشغالی و دست داشتن در آن را رد اما حمایت از حماس در این جنگ را اعلام کرده است.

ایران در کنار موشک‌های هایپرسونیک، موشک‌های سوپرسونیک هم تولید می‌کند. موشک‌های سوپرسونیک می‌توانند یک تا ۵ برابر سرعت صوت پرواز کنند. ایران در اوت گفته بود که به فناری تولید موشک‌های کروز سوپرسونیک دست یافته است.

گزارش المانیتور درباره اهمیت دستاورد تازه دفاعی ایران در پی آن منتشر شد که یکشنبه گذشته، در جریان بازدید فرمانده کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه، موشک هایپرسونیک فتاح ۲ رونمایی شد.

اهمیت زمان رونمایی از دستاورد تازه دفاعی ایران از نگاه المانیتور
موشک هایپرسونیک «فتاح۲»

فتاح ۲ موشک هایپرسونیکی از انواع موشک‌های بالستیک ایرانی است که مجهز به سرجنگی با قابلیت گلاید و کروز است که در دسته تسلیحات HGV و HCM دسته‌بندی می‌شود. تنها چهار کشور از جمله ایران فناوری این نوع از تسلیحات هایپرسونیک را در اختیار دارند.

موشک هاپیرسونیک فتاح با برد ۱۴۰۰ کیلومتر و مجهز به سرجنگی مانوردهنده نیز خرداد ماه امسال رونمایی شده بود.

تسلیحات Hypersonic glide vehicles (HGV) نوعی از موشک‌های هایپرسونیک است که با یک موشک تا ارتفاع بالا (بیرون جو) هدایت می‌شود و پس از بازگشت به داخل جو تا رسیدن به هدف خود مانور می‌دهد.

تسلیحات hypersonic cruise missile (HCM) نیز از دیگر انواع موشک‌های هایپرسونیک است که با یک موشک به سرعت مافوق صوت می‌رسد و پس از آن با استفاده از موتور تنفس طبیعی اسکرم‌جت به حرکت خود ادامه می‌دهند. مزیت استفاده از این نوع، استفاده از موشک‌های کوچک‌تر برای پرتاب به سوی اهداف هستند که به هزینه کمتر و سهولت پرتاب منجر می‌شود.

اهمیت زمان رونمایی از دستاورد تازه دفاعی ایران از نگاه المانیتور
بازدید فرمانده کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران، یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲

این دستاورد تازه دفاعی ایران که با تکیه بر توانمندی‌ها و دانش داخلی ارائه شد، مورد توجه رسانه‌های صهیونیستی نیز قرار گرفت که اعلام کردند ایران از یک موشک هایپرسونیک جدید رونمایی کرده است و این موشک به‌گونه‌ای طراحی شده که توان عبور از سامانه دفاعی «خِتْس» را دارد.

این رسانه‌ها اذعان کردند که ساخت این موشک تهدیدی برای رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود.

 خِتْسْ (در عبری: טיל חץ به معنای: پیکان؛ arrow)، نوعی سامانه دفاع ضدبالستیک است که از سال ۱۹۸۶ میلادی به‌طور مشترک توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا تولید می‌شود و توانایی بالاتری برای رهگیری موشک‌های بالستیک نسبت به سیستم مشابه آمریکایی ام‌آی‌ام-۱۰۴ پاتریوت دارد. این سامانه تنها مورد استفاده نیروهای جنگی رژیم صهیونیستی است و یکی از اهداف آن مقابله با موشک‌های بالستیک ایران همچون موشک‌های شهاب است.

طراحی و تولید این سامانه به عهده صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی و شرکت هوانوردی بوئینگ و نظارت بر آن توسط وزارت جنگ رژیم صهیونیستی و آژانس دفاع موشکی ایالات متحده آمریکا انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۱ ۱۲:۱۶

سلام توجه وزارت دفاع به موتور توربین لنسر رادار گریز نسل 5 باشه باپوسته بیرونی سه لایه بیرونی وداخلي مثل موتور رانش اف 35 کارکند یکی از نیازها جنگ نوین میباشد وهمچنین سامانه قدرتمند که بتونه جت اف 35 بزنه

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۲ ۰۲:۳۱

اونم داریم غمت نباشه...اونا که شاخ شده بودن خودشون میدونن چه خبره...در ضمن مسائل نظامی باید مخفی باقی بماند...مملکت رهبره کار درستی داره