• یکشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402090503195
  • خبرنگار : 50444

هنرمندان حوزه کودک و نوجوان خراسان شمالی از دغدغه‌های‌شان گفتند

کودکان و نوجوانان، تشنه آثار هنری ملی و ارزشی

کودکان و نوجوانان، تشنه آثار هنری ملی و ارزشی

ایسنا/خراسان شمالی امروزه به خاطر رشد فناوری و تغییر شیوه زندگی روزمره، ذائقه مخاطب کودک و نوجوان در حال تغییر است و تولیدات جدید مطابق با ذائقه آن‌ها باید در اولویت فعالیت هنرمندان قرار گیرد.

افزایش جمعیت سبب شکل‌گیری ذائقه‌های فرهنگی جدیدی در مخاطب کودک و نوجوان می‌شود، اما تولیدات حوزه کودک و نوجوان کفاف نیازهای موجود را نمی‌دهد.

کودکان و نوجوانان در سنی هستند که شخصیت آن‌ها در حال شکل گیری است و آثار سینمایی و بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند روی شخصیت آن‌ها تاثیر به‌سزایی بگذارد، بویژه در عصر کنونی که به دلیل در دسترس بودن انواع مدیاها و استفاده کودکان از موبایل یا تبلت از سن دو یا سه سالگی، تاثیر خانواده بر کودکان کاهش یافته است.

با این تفاسیر، مهم‌ترین نکته این است که تاثیرپذیری کودکان و نوجوانان از منابع غیرقابل اعتماد و حتی ضد ارزش‌های اسلامی ایرانی ما کاهش یابد. لازمه این اقدام نیز تولیدات مناسب، به‌روز و متنوع است تا بتوان کودکان را آنطور که شایسته است، تربیت کرد.

شاید یکی از مهمترین افراد تاثیرگذار در حوزه کودک و نوجوان، هنرمندان و تولیدکنندگان این بخش باشند که به‌عنوان سربازان فرهنگی در خط مقدم تهاجم فرهنگی فعالیت می‌کنند. بنابراین باید دغدغه‌های آن‌ها مورد توجه قرار گیرد تا بتوان در مقابل تفکرهای شیطانی و ضد انسانی غرب و استکبار جهانی ایستاد و فرزندانی با منش اسلامی ایرانی تربیت کرد.

ادبیات کودک و نوجوان بعد از انقلاب در کشور شکل گرفته است و بیشتر فعالان این بخش در حوزه هنری فعالیت کرده‌اند. اکنون فعالان حوزه هنر کودک و نوجوان در خراسان شمالی دغدغه‌هایی دارند که به دنبال برطرف شدن آن‌ها هستند تا بتوانند با تولیدات خود، آنگونه که باید غذای روح کودکان و نوجوانان را تامین و در تربیت آن‌ها براساس آموزه های فرهنگ ایرانی اسلامی موفق‌تر باشند.

در سفری که علی جانباز، رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان کشور، به شهر بجنورد داشت، دیداری با اهالی هنر حوزه کودک استان ترتیب داده شد و او پای صحبت‌ها، دغدغه‌ها و چالش‌های پیش روی فعالان این عرصه نشست و به ارائه راهکار پرداخت. همچنین سه نوجوان نقال برگزیده «جشنواره نقالان سوره» نیز به پرده‌خوانی پرداختند.

مهشید غلامانی، نوجوان نقال، گوشه‌ای از زندگی و فعالیت‌های شهید مدافع حرم، فیروز حمیدی‌زاده را با بیانی شیوا و هنرمندانه روایت کرد.

دیگر هنرمند نوجوان و توانای نقال، فاطمه رمضانی با بیان قدرتمند و جسارت مثال‌زدنی، روایتگر حماسه تحفه گل بود. همچنین بار دیگر یاد و خاطره دلاوری سردار سربلند خراسانی، عیوض خان جلالی، با نغمه‌خوانی نوجوان کرمانج محمدطاها باغچقی با لهجه کرمانجی مرور شد.

کودکان و نوجوانان، تشنه آثار هنری ملی و ارزشی

در ادامه، فعالان فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان به بیان مشکلات پیش روی خود پرداختند.

میلاد رامین، مربی و سرپرست گروه سرود راویان فتح از اجرای گروه سرود ۳۱۳ نفری گفت و اظهار کرد: پس از شنیدن بیانات مقام معظم رهبری درباره لزوم افزایش فعالیت‌های فرهنگی و انقلابی وارد این عرصه شدم. با تلاش و تمرین‌های مداوم، گروه سرود ۳۱۳ نفری استان توانست دومین مقام را در اجرای سرود پس از سرود «سلام فرمانده» کسب کند. در این راه با مشکلات مالی فراوانی روبه‌رو بودیم، ولی به سرانجامِ کار، امید داشتیم. نبودن اعتبار مالی ما را با چالش‌های عدیده‌ای روبه‌رو کرد؛ هزینه‌ها برای آهنگ‌سازی، ساخت ملودی و تنظیم بسیار زیاد است و نیاز به حمایت داریم تا توان ادامه کار و شروع کار جدید را داشته باشیم.

معصومه سادات دعایی، طلبه، فعال فرهنگی و مدیر گروه سرود خواهران نیز با تاکید دوباره بر نبود حمایت‌های مالی از گروه‌های سرود، به نبود استودیو با صدابردار زن اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این گروه سرود شامل دختران محجبه و معتقد است، خانواده‌های آن‌ها و خود افراد با اجرا در استودیوهایی که صدابردار مرد در آنها حضور دارد، مخالفت جدی دارند و ما نمی‌توانیم ضبطی با کیفیت برای ارائه داشته باشیم. بنابراین در بیشتر مواقع به اجرای زنده اکتفا می‌کنیم.

جمعی از عکاسان روستای «گریوان» نیز از هزینه‌های سنگین تهیه دوربین و لپ‌تاپ، همچنین دوری از مرکز برای برخورداری از دوره‌های آموزشی گلایه و بیان کردند: به دلیل هزینه‌های رفت‌وآمد به مرکز استان نمی‌توانیم از آموزش‌های حضوری و شرکت در کارگاه‌های آموزشی بهره‌مند شویم. همچنین به دلیل نبود بودجه، با وجود تکمیل بودن مجموعه‌های عکس، قادر به برگزاری نمایشگاه نیستیم.

کودکان و نوجوانان، تشنه آثار هنری ملی و ارزشی

جانباز، رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان کشور پس از شنیدن دغدغه‌های فعالان حوزه کودک و نوجوان استان، تولیدات گروه‌های سرود را علاوه بر اینکه یک اثر فرهنگی است، یک اثر تربیتی دانست و گفت: تلاش ما این است که حوزه هنری در تامین بخشی از هزینه‌های گروه‌های سرود یاری‌رسان باشد. از طرفی با گرفتن حق پخش از صداوسیما می‌توان بخشی دیگر از این هزینه‌ها را فراهم کرد.

وی یادآوری کرد: در حوزه سرود، در سال اخیر فعالیت‌هایی جدی را آغاز کرده‌ایم. از جمله مهمترین آن‌ها، شکل‌گیری دفتر جمع‌خوانی سرود است که با رویکردهای تربیت مربی گروه‌های سرود، ایجاد صندوق تولید سرود و تقویت پلت فرم‌های مختلف مثل آپارات و یوتیوب با هدف درآمدزایی در این پلت فرم‌ها فعالیت می‌کند.

جانباز در زمینه آموزش نیروی زبده صدابردار اعلام آمادگی کرد و گفت: خواست دختران گروه‌های سرود برای اجرا در استودیو با حضور صدابردار زن کاملا منطقی و معقول است. بنابراین در صورت وجود علاقه‌مندان این رشته می‌توانیم هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم.

رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان کشور درباره مشکلات عکاسان نیز اظهار کرد: با تلفیق هنر عکاسی با گرافیک و کار در رشته‌های مختلف عکاسی اعم از عکاسی خبری، مستند و تولید پوستر می‌توان این هنر را به درآمدزایی رساند تا کمی از بار مشکلات کاسته شود. همچنین با شرکت در دوره‌ها و ورک‌شاپ‌های آنلاین می‌توان از آموزش به‌روز بهره‌مند شد تا توان و بنیه علمی عکاسان با علم روز پیش رود. تامین مالی برای برگزاری نمایشگاه‌های عکاسی نیز از دیگر برنامه‌هایی است که در تلاش برای اجرایی کردن آن هستیم.

کودکان و نوجوانان، تشنه آثار هنری ملی و ارزشی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha