• سه‌شنبه / ۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402090704834
  • خبرنگار : 50107

رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد مطرح کرد

مشهد در ساخت طلا آخر و نقره رتبه اول را دارد

مشهد در ساخت طلا آخر و نقره رتبه اول را دارد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد گفت: مشهد از نظر ساخت طلا در کشور آخرین رتبه را دارد. 

یوسف تقی‌زادگان امروز، ۷ آذرماه، در نشست خبری هشتمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره، فیروزه، ساعت، گوهرسنگ‌ها، ماشین‌آلات و صنایع وابسته اظهار کرد: مشهد از نظر ساخت طلا در کشور رتبه آخر را دارد. در همایشی که سال ۹۰ برگزار شد، آقای صلاحی که استاندار وقت بود از من سوال کرد مشهد از نظر ساخت طلا اگر اول نباشد، حتما دوم هست؟ من پاسخ دادم که این‌گونه نیست، اگر پنج استان در ساخت طلا فعال باشد، ما پنجمین استان هستیم.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۰ ما ۳۲۰ کد در مشهد داشتیم، عنوان کرد: در آن سال تولیدکننده‌ها را شناسایی کردیم و از استاندارد کد گرفتیم اما متاسفانه در سال گذشته این میزان به ۵۵ کد رسید. همه چیز در کشور افزایشی است اما چرا چنین اتفاقی برای تولید رخ می‌دهد؟ ما از سال گذشته تاکنون تعداد کدها را به ۱۳۰ کد افزایش دادیم و در یک ماه آینده بعد از برگزاری نمایشگاه، تعداد کدها به دو برابر خواهد رسید. از ابتدای سال گذشته تاکنون ۲۲۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی این اتحادیه انجام شده است.

تقی‌زادگان تصریح کرد: اگر به همین روالی که برنامه‌ریزی کردیم پیش برویم، سه سال دیگر مشهد قطب اقتصادی خواهد شد. ما برای برگزاری این نمایشگاه وقت زیادی گذاشتیم و  هدف از برگزاری این نمایشگاه این است که بزرگان کشور در جلسات حضور پیدا کرده و مشکلات ما در زمینه تولید و صادرات را بررسی کنند. نگاه باید از فروش نفت خارج شود. ما با تولید طلا می‌توانیم درآمد ارزی زیادی ایجاد کنیم تا دیگر نیازی به فروش نفت نباشد.

رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد با اشاره به این‌که مشهد در تولید نقره حرف اول را در کشور می‌زند، تصریح کرد: ما در مشهد ۲۰۰۰ کارگاه کوچک و بزرگ نقره‌سازی داریم. از نظر طراحی تا چهار سال پیش واردکننده طراح به شهر بودیم اما اکنون صادرکننده طراح نه تنها در کشور بلکه حتی به کشورهای خارجی هستیم. مشهد تاکنون شهر مصرفی در طلا بوده اما ما در این نمایشگاه برای حضور ماشین‌آلات دعوت کردیم تا تعداد زیادی از کشورهای خارجی که در ایران نمایندگی دارند، ماشین‌آلات خود را وارد کنند.

وی در رابطه با برنامه‌های نمایشگاه مذکور گفت: صبح روز اول میز طلای کشوری را داریم که چهارمین میز کشوری است، بعدازظهر نیز همایشی در نمایشگاه داریم که از ۱۲ نفر از طراحان خوب که حتی نوجوانان ۱۲ ساله نیز در بین آن‌ها حضور دارند و مقام کشوری و خارجی کسب کردند، تجلیل می‌کنیم. پس از آن نمایشگاه راس ساعت ۴ افتتاح خواهد شد. روز دوم ۱۰۰ نفر از پیشکسوتان صنف و مهمانان کل کشور در طرقبه گردش خواهند داشت. روز سوم نیز برنامه بازدید از معدن فیروزه و شرکت دانش‌بنیان مه‌بین را داریم. روز چهارم از غرفه‌داران نمونه با تندیس‌هایی تقدیر خواهد شد. امیدوارم نمایشگاه قدرتمندی برگزار کنیم که پایلوت شود.

تقی‌زادگان گفت: ما تولیدکننده‌های خوبی در کشور داریم و روزی صادرکننده مصنوعات طلا به ترکیه بودیم، اما در حال حاضر مراجعه‌کنندگان به دنبال خرید طلای ساخت ترکیه هستند که این برای ما افت دارد. باید تولیدات خود را افزایش دهیم.

رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد خاطرنشان کرد: ورود طلای ساخته شده به ایران ممنوع بوده و تنها ورود ۷۰ گرم کار ساخته آزاد است. از ابتدای سال گذشته براساس قانون ورود شمش، پلاتین و نقره به کشور آزاد شد، اما در زمینه خروج آن با مشکل مواجه هستیم.

وی ادامه داد: در کشور کالای قاچاق یا خارجی نداریم. شاید چند نفر با هم ۷۰ گرم وارد کرده باشند. گاهی کالا از مبادی ورودی نیز وارد می‌شود اما به دلیل بالا بودن هزینه‌ها کسی این کار را انجام نمی‌دهد. طراحی خارجی است اما تمام طلاها در کشور ساخته می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha