• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402090805349
  • خبرنگار : 50180

چگونه دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌های احتمالی فضای مجازی ایمن کنیم؟

چگونه دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌های احتمالی فضای مجازی ایمن کنیم؟

ایسنا/کرمانشاه نگرانی از مخاطرات احتمالی حضور فرزندان در فضای مجازی، دغدغه‌ این روزهای بسیاری از خانواده‌هاست. یک کارشناس امور تربیتی بهترین راهکار برای رفع این دغدغه را آموزش دانش‌آموزان برای استفاده درست از فضای مجازی می‌داند.

زهره بالاگبری در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه محدود کردن دانش‌آموزان در استفاده از فضای مجازی راهکار خوبی برای مقابله با آسیب‌های فضای مجازی برای آنها نیست، گفت: باید دانش‌آموزان را با شیوه درست استفاده از فضای مجازی آشنا کنیم.

این کارشناس امور تربیتی با بیان اینکه تنها راهی که برای مصونیت دانش آموزان از آسیب‌های فضای مجازی وجود دارد، آموزش است، عنوان کرد: اگر از آموزش دانش‌آموزان غافل شویم و آنها را با آسیب‌های فضای مجازی آشنا نکنیم، نمی‌توانند در برابر آسیب‌های فضای مجازی از خود مراقبت کنند و آسیب می‌بینند.

بالاگبری با بیان اینکه باید با آموزش دانش‌آموزان را با استفاده درست از فضای مجازی و خط قرمزها آشنا کنیم، گفت: در چنین شرایطی کمترین آسیب از قبل فضای مجازی متوجه دانش‌آموزان خواهد شد.

بالاگبری اشاره ای هم به اهمیت محدود کردن دسترسی دانش آموزان به محتواهای نامناسب داشت و گفت:  خانواده ها باید به صورت نامحسوس و بدون اینکه دانش آموز متوجه شود، بر نحوه استفاده آنها از فضای مجازی نظارت کرده و با بررسی سابقه فعالیت های او در فضای مجازی، نحوه استفاده فرزندانشان از فضای مجازی را رصد کنند.

این کارشناس امور تربیتی تصریح کرد: توصیه می‌شود خانواده‌ها به دانش‌آموزان اجازه نصب فیلترشکن ندهند، چون فیلترشکن میزان دسترسی آنها به محتوای نامناسب و غیراخلاقی را بالا برده و این موضوع آنها در معرض آسیب‌های روانی بسیاری قرار خواهد داد.

این مدرس دانشگاه در ادامه پرخاشگری، اضطراب، افسردگی، افت تحصیلی، بلوغ زودرس و... را از آسیب‌های حضور بیش از حد دانش آموزان در فضای مجازی عنوان کرد و افزود: این آسیب‌ها می‌تواند در فرآیند یادگیری و رشد دانش‌آموزان اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: بجز آسیب های روانی، استفاده نادرست و بیش از حد از فضای مجازی دانش آموزان را در معرض آسیب های جسمی و حرکتی نیز قرار داده و ممکن است سلامتی آنها را به خطر بیاندازد.

بالاگبری تاکید کرد: همچنین باید دانش آموزان را با مصداق های جرم در فضای مجازی آشنا کرده و هشدارهای لازم در مورد حضور سودجویانه برخی از افراد در فضای مجازی را به آنها بدهیم تا فریب سودجویان را نخورند و  برای خود و خانواده گرفتاری درست نکنند.

این کارشناس امور تربیتی با تاکید بر اینکه باید خانواده‌ها و نهادهای فرهنگی برای آموزش نحوه استفاده درست دانش‌آموزان از فضای مجازی برنامه‌ریزی کنند، گفت: نهادهایی مثل آموزش و پرورش هم باید درس‌ها و موضوعاتی را با محتوای آموزش فرهنگ استفاده از فضای مجازی و آسیب‌های آن برای دانش‌آموزان در نظر بگیرند.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha