«علی اکبر تاج فیروزه» کارشناس بیماریهای مشترک انسان و حیوان مرکز بهداشت استان یزد ضمن بیان این مطلب، تصریح کرد: در حالی که ۸۰ درصد گزش ها در کشور مربوط به سگ است، این رقم در استان یزد ۴۷.۵ درصد است و ۴۹.۵ درصد موارد گربه گزیدگی را شامل میشود.
وی با بیان این که ۲۲ مرکز درمان پیشگیری از بیماری هاری به صورت ۲۴ ساعته در استان آماده درمان بیماران احتمالی هستند، ادامه داد: اصلیترین و رایجترین روش انتقال و مواجهه با ویروس مولد بیماری هاری، گزیده شدن از سوی حیوان هار است و هرگونه گزش توسط حیوان مخزن بیماری، مشکوک به هاری تلقی شده و نیازمند اقدامهای درمانی و پیشگیری از بیماری است.
تاج فیروزه ادامه داد: درمان و پیشگیری از بیماری هاری شامل شستو شوی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه محل زخم و تجویز ایمونوگلبولین و واکسن هاری است و شهروندان در صورت حیوان گزیدگی برای انجام درمان و آزمایشهای لازم باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی گفت: شهروندان برای دریافت راهنمایی بیشتر می توانند با شماره تلفن ۳۶۲۴۵۹۰۰ گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های استان تماس بگیرید.
به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، هاری از جمله بیماری مشترک بین انسان و دام و نوعی بیماری ویروسی است که از طریق بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن میشود و یک بیماری کشنده است که اگر فرد مبتلا شود، هیچ راه درمانی ندارد و یک بیماری ۱۰۰ درصد کشنده است.
انتهای پیام
نظرات