• شنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۲ / ۰۷:۵۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402091812267
  • خبرنگار : 50134

کمین قاتل خاموش در دودکش‌ها

کمین قاتل خاموش در دودکش‌ها

ایسنا/آذربایجان غربی با نزدیک شدن به فصل زمستان و سرما، استفاده از وسایل گرمایشی در این فصل بیشتر می شود و رعایت نکردن موارد ایمنی در خصوص وسایل گرمایشی و آبگرمکن، موجب مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شده و در نهایت منجر به مرگ می شود.

هرساله عده زیادی از افراد به علت نقص در وسایل گرمایشی و استنشاق گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست می دهند؛ قاتل خاموشی که رنگ و بو ندارد و اغلب در موقع خواب به سراغ فرد می آید.

کاهش مسمومیت و فوتی از طریق گاز مونوکسید کربن در آذربایجان غربی

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ومدیریت حوادث آذربایجان‌غربی در گفت وگو با ایسنا افزود: از آغاز فصل سرما تاکنون، ‌۴۷مورد ماموریت ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در استان توسط اورژانس انجام شده که ۴۲‌ مورد بستری و ۵‌مورد نیز سرپایی بودند.

فرزین رضا زاده تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ مورد فوتی در استان ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن گزارش نشده است.

وی با اشاره به اینکه آمارها نشان از کاهش مسمومیت و فوتی از طریق گاز مونوکسید کربن در استان است، خاطر نشان کرد: در مدت زمان مشابه سال گذشته نیز تعداد ۵۷‌ مورد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در استان ثبت شد که ۵۳‌ مورد بستری و ۴‌ مورد فوتی بود.

رضا زاده با تاکید به اینکه با سرد شدن هوا میزان استفاده از وسایل گرمایشی نیز افزایش می یابد، اظهار کرد: مونوکسید کربن سالیانه در فصل سرد سال موجب مسمومیت و مرگ و میر می شود و با رعایت ایمنی و جلوگیری از شرایطی که منجر به تجمع مونوکسید کربن می شود، قابل پیشگیری است.

وی  خاطر نشان کرد: نصب نشانگر مونوکسید کربن، بررسی خروجی سیستم های گرمایشی شامل دودکش ها و دریچه ها، عدم سوزاندن زغال چوب در محیطهای بسته همچون چادر و خانه از جمله راه های پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است.

مدیر کل سازمان پزشکی قانونی آذربایجان‌غربی در گفت وگو با ایسنا افزود: در ۷‌ماهه سال جاری ۲‌مورد مسمومیت با مونوکسید کربن در استان ثبت شد که هر ۲ مرد بودند. 

ادیب فر تصریح کرد: طی سال گذشته نیز در مجموع ۱۱‌مورد مسمومیت با مونوکسیدکربن در استان ثبت شده که یک مورد زن و مابقی مرد بودند.

ادیب فر اظهار کرد: با توجه به آمار به دلیل اطلاع رسانی ها میزان مسمومیت با مونوکسید کربن در استان در سال جاری کاهش یافته است. 

استفاده از بخاری گازی در اتاقهای کمتر از ۱۲ متر ممنوع است

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ارومیه در گفت وگو با ایسنا افزود: بررسی آمارها نشان می‌دهد به طور میانگین در حدود ۶۰تا۷۰درصد علت بروز گاز گرفتگی، نقص در وسایل گرمایشی و دودکش است.

سرباز رشید با اشاره به اینکه با رعایت نکات ایمنی می توان جلوی حوادث را گرفت، تصریح کرد: بی حالی، خواب آلودگی شدید، احساس ضعف، سرگیجه و بی قراری، خمیازه کشیدن، تاری دید، تهوع، استفراغ، درد قفسه سینه و قلب از علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است.

سرباز رشید با اشاره به اینکه گاز گرفتگی بسیار خطرناک است اما پیشگیری از آن بسیار آسان است، اظهار کرد: تجهیزات غیر استاندارد و وسایل گرمایشی غیر استاندارد می تواند منجر به بروز حوادث گاز گرفتگی شود. 

وی درخصوص رعایت برخی نکات ایمنی  برای جلوگیری از گاز گرفتگی افزود: شهروندان از قرار دادن لوله بخاری به داخل آب خودداری کرده و از وسایل گرمایشی با سوخت فسیلی اکیدا استفاده نکنند.

وی ادامه داد: قبل از راه اندازی وسایل گرمایشی از باز بودن مسیر دودکش مطمئن شده و عبور دودکش از فضای داخلی و سقف کاذب حمام ممنوع است و در قسمت پشت بام حتما از کلاهک مناسب برای دودکش استفاده شود و بصورت مداوم کلاهک دودکش را بازرسی کنند.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ارومیه خاطر نشان کرد: باید هر وسیله گاز سوز، دودکش مجزا داشته باشد و استفاده از لوله های آکاردئونی غیر مجاز است.

وی ادامه داد: شهروندان دقت کنند که رنگ شعله بخاری باید آبی و لوله دودکشی داغ باشد و استفاده از بخاری گازی در اتاقهای کمتر از ۱۲ متر ممنوع است.

به گزارش ایسنا؛ حوادث گازگرفتگی از آن دست اتفاق‌هایی است که بدلیل عدم رعایت موارد ایمنی در طول سال روی می‌دهد و مختص فصل سرد سال نیست، اما به دلیل اینکه در این فصل جریان هوا به محیط‌های بسته مسدود می‌شود امکان بروز بیشتری پیدا می‌کند. 

 استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین کنترل و رفع نواقص وسایل گرمایشی قبل از راه اندازی، مهترین راه برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha