به گزارش ایسنا، «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا امروز با اشاره به تلاش آمریکا برای جلوگیری از گسترش جنگ غزه گفت: نگرانی زیادی نسبت به گسترش و تشدید این جنگ داریم. ما نمیخواهیم شاهد ایجاد یک جبهه جدید در مرز اسرائیل و لبنان باشیم و بیشک حملات راکتی که از دو سوی مرز صورت گرفته ما را نگران کرده است.
این مقام آمریکایی که شبکه خبری «انبیسی» گفتوگو میکرد، درباره تهدیدی که جنبش انصارالله برای کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ ایجاد کرده، گفت: سعی داریم در همکاری با دیگر شرکا و متحدان خود در منطقه امنیت کشتیها را در دریای سرخ تأمین کنیم.
او در ادامه با بیان اینکه واشنگتن خواستار درگیری با ایران نیست، گفت که کاخ سفید به صورت خصوصی و علنی به بازیگران منطقه «از جمله ایران اعلام کرده است که ما خواهان مناقشهای جدید و بزرگتر» نیست.
کربی همچنین با طرح این ادعا که واشنگتن هر لحظه میکوشد تا وقفه بشردوستانه برای انتقال کمکها و تبادل اسرا برقرار شود، گفت: هنوز نمیدانم که تا چه حد به برقراری مجدد وقفه بشردوستانه نزدیک هستیم؛ اما مانند قبل تلاش میکنیم تا این مهم حاصل شود.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا درباره وضعیت اسرای آمریکایی که در اختیار حماس هستند نیز ابراز بیاطلاعی کرد و گفت: ای کاش اخبار خوبی در این زمینه داشتم. در حال حاضر هنوز سعی داریم بفهمیم که آنها کجا هستند و چه وضعیتی دارند.
او در پاسخ به این پرسش مجری انبیسی که آیا اسرای آمریکایی زنده هستند، از دادن پاسخ قطعی اجتناب کرد و گفت: نشانه خاصی مبنی بر زنده نبودن آنان نمیبینیم؛ اما اطلاعات دقیق و جزئی هم درباره آنان نداریم. امید داریم که بتوانیم آنها را از آنجا خارج کنیم.
مجری انبیسی همچنین به سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین به آمریکا اشاره کرد و گفت که ظاهراً زلنسکی نمیخواهد دستخالی از واشنگتن برود.
کربی درباره درگیری میان کاخ سفید و کنگره آمریکا بر سر تصویب بودجه جدید حمایتی برای اوکراین گفت: هر دو حزب مجلس نمایندگان و مجلس سنا طرفدار حمایت از اوکراین هستند؛ اما نتیجه نهایی مشخص نیست. بایدن مکرراً گفته که برای اعطای امتیاز آماده بوده و خواهان مذاکره با کنگره است.
پیشتر مجلس سنای آمریکا لایحه بسته امنیت ملی پیشنهادی بایدن را که ارزش آن ۱۱۰.۵ میلیارد دلار بود، رد کرد؛ بستهای که شامل بودجه حمایتی برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان بود. این مجلس دلیل مخالفت خود با تصویب این لایحه را مورد غفلت واقع شدن امنیت مرزهای ایالات متحده در آن دانست.
کربی در این باره گفت: امنیت مرزی برای ما نیز بسیار مهم است و حاضریم در این باره گفتوگو داشته باشیم؛ اما نباید بگذاریم حمایت از اوکراین در ماههای حساس زمستان، قطع شود.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا پس از تصویب بیش از 110 میلیارد بودجه برای اوکراین، تصویب بودجه مضاعف 60 میلیاردی واقعاً در نتیجه این جنگ تأثیری دارد، گفت: میتوانم تضمین کنم که این بودجه به اوکراین کمک شایانی میکند تا بخش بیشتری از سرزمین خود را از روسیه پس بگیرد. این بودجه جدید تأثیر مهمی بر میدان نبرد داشته و دیگر کشورها را هم تشویق میکند که از کییف حمایت کنند.
به گزارش انبیسی، حمایت مردم آمریکا از کمکهای دولت این کشور به اوکراین کاهش یافته و آمریکاییها دیگر نمیخواهند شاهد تأمین مالی عملیات تهاجمی اوکراین باشند که در حال حاضر به بنبست خورده است.
کربی در ادامه از پاسخ صریح به این پرسش که آیا این کمکها تأثیر ملموسی در میدان نبرد خواهد داشت، خودداری کرد و گفت: نمیدانم که جنگ اوکراین تا کی ادامه دارد، اما فعلاً لازم است که این بودجه حمایتی تصویب شود.
انتهای پیام
نظرات