• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402092216150
  • خبرنگار : 50214

در بازدید مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از ایسنای یزد مطرح شد

اهتمام توسعه مشاغل خانگی، در جهت کاهش نرخ بیکاری زنان

اهتمام توسعه مشاغل خانگی، در جهت کاهش نرخ بیکاری زنان

ایسنا/یزد مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با اشاره به تحقق تاکنون ۷۰ درصدی تعهد اشتغال استان در سال جاری، تاکید کرد: آمارهای ثبت شده در سامانه رصد اشتغال توسط دستگاه‌ها به روشهای مختلف صحت‌‍سنجی می‌شود.

«محمدرضا فلاحتی» در بازدید از دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در یزد، با اشاره به نرخ بیکاری ۷.۲ درصدی یزد در فصل بهار، گفت: نرخ بیکاری استان در فصل تابستان به ۶.۳ درصد یعنی به یک درصد کمتر از میانگین کشوری کاهش یافت و این در حالیست که عملاً نرخ بیکاری مردان استان یزد ۳ تا ۴ درصد است که در سطح معمول جهانی، صفر لحاظ می‌شود.

وی عمده مطالبه شغلی در استان را کسب موقعیت‌های بهتر شغلی به لحاظ کار و درآمد ذکر کرد و گفت: هرچند استان طی سالهای گذشته با توجه به مهاجرت افراد غیربومی بخشی از بار اشتغالزایی برخی از دیگر استانها را نیز به دوش داشته ولی در حال حاضر بسیاری از صنایع استان آماده‌ی اجرای طرح‌های توسعه‌ای خود هستند ولی به دلیل کمبود نیروی انسانی یدی در استان دست نگه داشته‌اند.

فلاحتی گفت: البته این در حالیست که شاهد مهاجرت معکوس برخی از نیروهای کار غیربومی در استان و بازگشت آنها به موطن خودشان نیز هستیم لذا استان تلاش دارد با مدیریت مناسب و سوق دادن صدور مجوزها و سرمایه‌گذاران به سمت صنایع های‌تک، بیشتر به سمت جذب نیروهای بومی نیازمند شغل که عمدتاً در بخش بانوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، حرکت کند.

اهتمام توسعه مشاغل خانگی، در جهت کاهش نرخ بیکاری زنان

بانوان یزدی به هر شغلی تمایل ندارند

این مسئول با اشاره به کاهش نرخ بیکاری بانوان استان از ۳۲ درصد به ۲۶ درصد در سال گذشته، معتقد است: بخشی از این نرخ بیکاری به بوم و فرهنگ یزد و یزدها بازمی‎گردد چرا که بانوان یزدی بعضاً تمایلی به فعالیت در برخی مشاغل ندارند و لذا سعی داریم از طرق توسعه مشاغل خانگی، در جهت کاهش نرخ بیکاری در این بخش اهتمام نماییم.

وی تعداد بیکاران فارغ التحصیل استان را براساس آمارهای سال گذشته ۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر ذکر کرد و گفت: ۲۱ هزار و ۵۰۰ نفر از این آمار را زنان و ۱۶ هزار نفر را مردان شامل می‌شدند و تقریباً ۶۰ درصد کل جمعیت بیکار استان را این بخش در برمی‌گیرد.

اهتمام توسعه مشاغل خانگی، در جهت کاهش نرخ بیکاری زنان

یزد جزو استانهای با کمترین مقرری‌بگیر بیمه بیکاری

فلاحتی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: این که گفته می‌شود استان یزد با وجود کمبود نیروی انسانی، دارای تعداد بالایی مقرری بگیر بیمه بیکاری اصلا درست نیست چرا که در حال حاضر کمتر از یک درصد بیمه شدگان مشمول قانون کار در استان یزد یعنی دو هزار و ۲۷۲ نفر مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند که ۶۰ درصد از این افراد نیز زنان هستند.

وی با بیان این که تنها طی شش ماهه گذشته تعداد ۷۰۰ نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری از این چرخه خارج شده‌اند، گفت: استان یزد ۲۵۰ هزار بیمه شده اجباری دارد که ۲۲۰ هزار نفر آنها مشمول قانون هستند و واقع عملاً یزد جزو استانهای با کمترین مقرری‌بگیر بیمه بیکاری است.

اهتمام توسعه مشاغل خانگی، در جهت کاهش نرخ بیکاری زنان

تحقق ۷۰ درصد تعهد اشتغالزایی استان تاکنون

مدیر کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان با اشاره به تعهد دولت سیزدهم به ایجاد سالانه یک میلیون فرصت شغلی، سهم استان را برای سال جاری قریب به ۲۴ هزار شغل اعلام کرد و گفت: خوشبختانه تاکنون بر اساس برنامه زمان بندی حدود ۷۰ درصد آن محقق شده است.

وی با تاکید بر این در دولت سیزدهم صرفاً به ثبت اطلاعات دستگاه‌ها در سامانه رصد در این رابطه اکتفا نمی‎شود، گفت: در همین راستا نیز با راه اندازی مرکز صحت سنجی ایجاد فرصتهای شغلی در دستگاه‌ها از طرق مختلف اعم از ارسال پیامک، تماس تلفنی و بازدید میدانی، فرصتهای شغلی ایحاد شده دستگاه‌ها مورد صحت سنجی قرار می‌گیرد.

فلاحتی با بیان این که فرایند صحت سنجی مشاغل در قالب تفاهم نامه‌ای بین تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق کارآفرینی امید و مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی انجام می‎شود، گفت: گزارش صحت سنجی مشاغل ایجاد شده توسط دستگاه‌های استان را در نشست آینده کارگروه اشتغال استان علاوه بر ارائه امار ثبتی در سامانه رصد اعلام خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: براساس آمار ارائه شده توسط دولت، در سال گذشته میزان صحت سنجی مشاغل ایجاد شده توسط دستگاه‌ها به طور متوسط ۸۰ درصد اعلام شد.

اهتمام توسعه مشاغل خانگی، در جهت کاهش نرخ بیکاری زنان

پشتیبانها در اولویت صدور مجوز در حوزه مشاغل خانگی

این مسئول در ادامه با اشاره به هدفمند شدن صدور مجوزها در حوزه مشاغل خانگی از جمله لحاظ کردن شرایط سنی و در اواویت قرار گرفتن جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، گفت: سال گذشته تعداد ۴۵۰۰ مجوز مشاغل خانگی در استان صادر شد که از این تعداد ۱۵۰۰ مورد با توجه به منابع در اختیار استان از تسهیلات نیز بهره‌مند شدند.

وی افزود: بررسی‌ مشاغلی خانگی که سال گذشته در استان تسهیلات دریافت کردند نشان می‎دهد که بیشترین تسهیلات پرداختی مربوط به حوزه پوشاک و خیاطی، تولید مواد غذایی و صنایع دستی بوده و این در حالیست که اولویت اکنون وزات تعاون در حوزه پردات تسهیلات مشاغل خانگی، به پشتیبان‌ها که تعدادی از مشاغل خرد و خانگی را به لحاظ تامین مواد اولیه و امکانات تا فروش محصول آنها در بازار را برعهده می‌گیرند، اختصاص یافته است.

فلاحتی این رویکرد را در راستای پایداری مشاغل خانگی ذکر کرد و گفت: علاوه بر این توسعه بازارچه‌های عرضه محصولات مشاغل خانگی در شهرستانها را نیز در این راستا دنبال می‌کنیم.

وی یادآور شد: امروز برخی فعالان حوزه مشاغل خانگی استان با رشد و توسعه‌ای که طی چند سال گذشته داشته‌اند، متقاضی دریافت مجوز و مشاوره برای ورود با بازارهای بزرگتر از حوزه خانگی هستند.

وی خاطرنشان کرد: اخیراً انتقال بخشی از فعالیت صنایع بزرگ به حوزه مشاغل خانگی نیز در دستور کار استان قرار گرفته که در قالب بحث مردمی‌سازی دنبال خواهد شد.

اهتمام توسعه مشاغل خانگی، در جهت کاهش نرخ بیکاری زنان

تحقق صدور سه روزه مجوزهای کسب و کارها در یزد

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در مورد عملکرد این اداره کل در خصوص درگاه صدور مجوزهای کسب و کار، گفت: با توجه به گستردگی فعالیتهای ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب سازمانها و ادارات مختلف، این وزارتخانه جزو فعال‌ترین‌ها با صدور ۶۰۰ مجوز در بخشهای مختلف این سامانه است.

وی گفت: خوشبختانه با توجه به این که صدور مجوز از طریق این سامانه براساس زمان تکلیفی شده توسط دولت طی سه روز در استان صورت می‌گیرد، بازخوردهای خوبی در بین متقاضیان مجوزهای مختلف داشته و اندک نارضایتی نیز که گاهاً اتفاق می‌افتد به مشکلات فنی موقتی در سامانه برمی‌گردد که به صورت کشوری جهت رفع این مشکلات تلاش می‌شود.

این مسئول همچنین خاطرنشان کرد: تنها در حوزه مشاغل خانگی در قالب این سامانه تاکنون در استان برای یک‌هزار و ۸۴۱ متقاضی صدور مجوز صورت گرفته است که این جدا از فعالیت سایر بخشها و مجوزهای مربوطه بوده است.

پرداخت ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات به تعاونی‌های مشکل‌دار

فلاحتی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به وجود سه هزار و ۲۰۰ تعاونی در استان یزد، در مورد احیای تعاونیهای راکد و نیمه فعال استان گفت: به همین منظور کمیته فنی و اعتباری تعاونی‌های راکد و غیرفعال در سال گذشته شکل گرفت تا درخصوص کمک به تعاونی‎هایی که به دلیل مشکل مالی دچار رکود یا کاهش فعالیت هستند، اقدام شود.

به گفته مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، طی دو سال گذشته در استان یزد، تعداد ۱۲۴ تعاونی جهت جذب اعتباری قریب به ۸۰۰ میلیارد تومان به بانک معرفی شده‌اند که البته ۴۰۰ میلیارد تومان آن جهت دو تعاونی است که از طریق کمیته ملی در مرکز اقدام کرده‌اند؛ در واقع ۳۸۰ میلیارد اعتبار برای ۱۲۲ تعاونی دیگر است که تاکنون ۴۵ مورد از آنها موفق به دریافت تسهیلات جمعاً به مبلغ ۹۰ میلیارد تومان شده‎اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha