به گزارش ایسنا، کشورهای انگلیس، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا قصد دارند در ائتلافی به رهبری آمریکا برای آنچه حمایت از «تجارت در دریای سرخ در پی حملات حوثیها (ارتش یمن)» خوانده میشود شرکت کنند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا مدعی شده است، تشدید تنش از سوی یمن جریان تجارت آزاد را تهدید و قانون بینالملل را نقض میکند.
اتهامزنی آمریکا به یمن در حالی است که ارتش این کشور در راستای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین، اعلام کرده تنها کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی یا کشتیهایی که عازم سرزمینهای اشغالی هستند را هدف قرار میدهد و آزادی تردد در منطقه را برای تمام کشتیها تضمین میکند.
لوید آستین گفته است: کشورهایی که در این ائتلاف حضور دارند، گشتزنی مشترک در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن انجام خواهند داد.
«عبدالرضا فرجیراد» در گفتوگو با ایسنا گفت: یمن اعلام کرده که با کشورهایی که بخواهند مانع از اقدامات آنها در دریا و علیه کشتیهایی که به سمت اسرائیل میروند یا از اسرائیل میآیند شود، برخورد میکند، به هر حال طبیعی است تشکیل این ائتلاف تنشها در منطقه را افزایش میدهد و این کمترین اثر چنین اقدامی است.
وی با اشاره به این که متاسفانه بحرین هم جزو کشورهای ائتلاف اعلام شده است، گفت: بحرین تنها کشوری است که در میان کشورهای حوزه خلیج فارس در این ائتلاف شرکت کرده است و با توجه به این که این رفتارها در آینده نتایج مطلوبی در بر نخواهد داشت برای بحرین این مشارکت خوب نخواهد بود.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه یمنیها اعلام کردند که برای توقف حملاتشان شرط دارند و بهتر است به جای تشکیل چنین ائتلافهایی این دو شرط اجرا شود، اظهار کرد: اول اینکه فقط کشتیهایی که به سمت اسرائیل می روند را هدف قرار میدهند، دوما باید آتش بس اعلام شود در این صورت دیگر حملهای در کار نخواهد بود.
فرجیراد با تاکید بر اینکه اقدام آمریکاییها با همراهی کشورهای دیگر صرفا تنش را در منطقه افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: حوثیها نشان دادهاند که مردمی محکم هستند و در حمایت از فلسطین این اقدامات را انجام میدهند.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: تشکیل چنین ائتلافی در حالی که اسرائیل به کشتار مردم فلسطین در میان اعتراضهای جهانی ادامه میدهد به نفع کشتار فلسطینیهاست و این مساله پیامدهای زیادی در بر خواهد داشت.
وی گفت: در هر حال این اقدام آمریکا و همپیمانانش حرکت خوبی نیست و تنش را افزایش میدهد و بهتر است به جای این کار، به اسرائیل فشار آورند که آتشبس را بپذیرد تا مواد غذایی و بهداشتی بشردوستانه هر چه سریعتر به غزه وارد شود. اینها کار آسان را رها کردند و به اقداماتی که وضعیت را در منطقه پیچیده میکند روی آوردهاند.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به مخالفت و عدم آمادگی برخی کشورها برای پیوستن به این ائتلاف از جمله مصر و عربستان تصریح کرد: هر چند کاهش تردد کشتیها از کانال سوئز به نفع مصر نیست اما در کل بر هم خوردن امنیت منطقه و آرامش به ویژه در آبراههای بینالمللی به نفع کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه نیست.
انتهای پیام
نظرات