به گزارش ایسنا، «اسکات ریتر»، افسر اطلاعاتی سابق آمریکا و همچنین بازرس تسلیحاتی پیشین سازمان ملل در عراق، با اشاره به آواره شدن بیش از ۸۰ درصد از ساکنان نوار غزه و عدم دسترسی آنها به کمکهای بشردوستانه و اولیه گفت: «مسؤولان اصلی و اولیه این موضوع، آمریکا و اسرائیل هستند. البته که بدون کمکهای آمریکا، اسرائیل قادر به پیشبرد آنچه اکنون علیه نوار غزه انجام داده و میدهد، نبوده و نیست. آمریکا در جریان جنگ غزه تا حد زیادی در برابر خواستِ جامعه بینالمللی ایستادهاست.»
وی افزود: «یکی از نکات مهم در مورد عملیات هفتم اکتبر که بایستی به دقت مورد توجه باشد این است که عملیات مذکور در واقع انفجار اعتراضات ملت فلسطین علیه اشغالگری بیش از هفت دههای سرزمینشان توسط صهیونیستها بود. این عملیات، فریاد آزادی ملت فلسطین بود که البته دولت آپارتایدی اسرائیل و شخص نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم را به شدت ترساندهاست. اسرائیلیها به دنبال اجرایی کردن ایده اسرائیل بزرگ بودند که عملیات هفتم اکتبر نشان داد آنها بسیار ضعیفتر از این حرفها هستند.»
اسکات ریتر در گفتوگو با پرس تیوی در ادامه با اشاره به توجه ویژه دولت بایدن به اعطای کمکهای مالی به اوکراین، به طور خاص به این نکته پرداخت که «آمریکاییها به نحو مشابهی به مردم فلسطین که مورد تجاوز صهیونیستها قرار گرفتهاند توجهی نمیکنند.
وی افزود: «واقعیت این است که فلسطینیها در قالب یک اهرم در چارچوب امنیت ملی آمریکا ظاهر نمیشوند که دولت آمریکا به آنها نیز توجه کند. فلسطینیها برای دولت آمریکا یک حقیقتِ ناراحت کننده هستند. دولتهای مختلف آمریکا طی دهههای گذشته عملا دستِ اسرائیلیها در اقدام علیه مردم فلسطین و منافع آنها را باز گذاشتهاند و نسبت به ملت فلسطین بیاعتنایی پیشه کردهاند.»
ریتر خاطرنشان کرد: «واقعیت این است که اسرائیل خواهان تشکیل یک دولت فلسطینی نیست و آمریکا هم می داند که تشکیل چنین دولتی موجودیت اصلیترین متحد آن در خاورمیانه را به خطر میاندازد. به همین دلیل است که واشنگتن اهمیتی را برای مردم فلسطین قائل نیست. اکنون نیز دولت آمریکا هرکاری میکند تا مقاومت مردم فلسطین را در هم شکند.»
این کارشناس با اشاره به اینکه قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر توقف درگیریها در چارچوب جنگ غزه، غیرالزام آور هستند، گفت: «با این حال، آنها تنها راه حل خارج از سازوکار شورای امنیت برای تحت فشار قرار دادن اسرائیلیها هستند. باید توجه داشت که مجمع عمومی سازمان ملل متحد میتواند با همکاری شورای امنیت این نهاد، فصل هفتم منشور خود را در قالب معادله جنگ غزه فعال کند و آتشبس فوری را در قالب جنگ مذکور برقرار کند. با این حال، متاسفانه وتوهای دولت آمریکا علیه گزاره برقراری آتشبس در قالب جگ غزه، مانع از تحقق گزاره مذکور میشود.»
اسکات ریتر در پایان تصریح کرد: «مجمع عمومی سازمان ملل متحد بایستی از تمامی ظرفیتهای خود استفاده کند و تحریمهایی را علیه رژیم اسرائیل که عملا در حال ارتکاب به جنایت علیه بشریت و نسل کشی در نوار غزه است، وضع کند و حتی زمینه را برای اقدام نظامی علیه رژیم اسرائیل نیز با استفاده از ظرفیتهای گوناگون فراهم سازد.»
انتهای پیام
نظرات