حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام امروز، ششم دیماه در دومین نشست شورای اقامه نماز و زکات استان در سال ۱۴۰۲ با اشاره به اینکه متأسفانه در ادارات خواسته یا ناخواسته به مقوله نماز کملطفی و بیمهری میشود، اظهار کرد: این کاستیها مربوط به ساختار است و ساختارها باید به سمت اقامه ستون دین برود زیرا ما در نظام جمهوری اسلامی زیست میکنیم که ستون اسلام نیز نماز است.
وی با بیان اینکه دین برای استحکام نیازمند ستونهای محکم است، ادامه داد: این ستون را اسلام در نماز دیده است یعنی اگر نماز سست باشد، ساختار سست خواهد شد و تعبیر امام راحل(ره) که قائل بودند معمولاً بینمازها زندانها را پُر میکنند بر مبنای همین واقعیت است که مشکلات جامعه را بینمازها ایجاد میکنند زیرا ذات نماز، سلامتی است.
نکونام اولویت نماز را بیشتر از هر امر دیگری دانست و گفت: اولویت نماز از کلاس درس، کارهانه، تولید و ... بسیار بیشتر است و هیچ چیزی جایگزین این فریضه الهی نمیتواند باشد. حتی ولایت نیز که رکن است، به برکت نماز در جامعه اعمال میشود و اهل نماز هستند که به ولایت تمسک میکنند و کسی که با نماز نباشد، با ولایت هم نخواهد بود.
امامجمعه شهرکرد با تأکید بر اینکه اولویتبخشی به نماز باید در ساختار جمهوری اسلامی قرار گیرد، بیان کرد: بنده این مسئله را در جلسات کلان نیز با مسئولان کشوری تأکید خواهم داشت که نماز در همه جا باید در اولویت باشد و در استان نیز انتظار میرود که استانداری این موضوع را در اولویت اول قرار دهد و مدام از دستگاهها مطالبه کند.
وی با بیان اینکه جا دارد مشکلات اقامه نماز در شوراهای مختلف از جمله شورای آموزشوپرورش مورد حلاجی و کند و کاو قرار گیرند، افزود: میطلبد اگر موانعی هست، مسئولان راهحلهای آن را بجویند و عملیاتی کنند. باید بکوشیم نماز را در ساختار اصلی برنامهها ببینیم و قرار دهیم.
نکونام با اشاره به اینکه خداوند به برکت ارتباط معنوی نماز عنایات خود را در جامعه ساری و جاری میکند، اظهار کرد: امیدوارم احداث مسجد بینراهی جنب پلیس راه که فراز و نشیبهای فراوانی را پشت سر میگذارد، تحقق بیابد.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین مهدی طاهری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به اینکه متولیان حکومت اسلامی متصدیان اقامه نماز در جامعه هستند، اظهار کرد: مسئله اساسیتر، نمازخوانها هستند و خوب است بررسی شود که اگر در مثلاً ۲۰۰ اداره امام و نماز جماعت داریم، چند درصد کارمندان شرکت میکنند؟ متأسفانه واقعیت این است که در ادارات اقبال به نماز چندان مطلوب نیست و پرسش اینجاست که برای رفع این نقص چه باید کرد؟
وی ادامه داد: گاهی سجادههای اتاق این یا آن مدیر حجاب اقامه نماز یا شرکت در نماز جماعت شده است و برای حل این مسئله باید فکر شود؛ در خصوص نماز در مدارس نیز باید بررسی شود که چند درصد از معلمان و دانشآموزان ما اهل نماز هستند و برای کسانی که در نماز شرکت نمیکنند، چهکار میتوان کرد؟ همین پرسشها در خصوص دانشجویان یا آحاد مردم استان نیز مطرح است.
طاهری اظهار کرد: نماز نمازخوانها باید منجر به تأثیر بر کسانی شود که اهل نماز نیستند و آنان را برای ادای این فریضه الهی تهییج و تشویق کند و در این راستا، اقامه نماز به جماعت بسیار موضوعیت دارد و اثرگذار خواهد بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با تصریح اینکه مردم باید نماز را «خیر العمل» بدانند، توضیح داد: همانطور که در اذان میگوییم حی علی خیر العمل، در ذهنیتها نیز بهترین عمل اجتماعی باید نماز باشد یعنی این ذهنیت همانطور که در بینشها جاری است در گرایشها نیز باید نمود و ظهور پیدا کند و هر فردی بهترین کارش را همان ادای نماز بداند.
طاهری در پایان گفت: ما نیز باید مانند پیامبر(ص) که به نماز عشق میورزیدند، عاشق نماز باشیم نه آنکه فقط آن را بخوانیم. نباید فراموش کرد که در اعمال عبادی، اجبار موضوعیت ندارد و قرب صورت نمیگیرد بلکه اتفاقِ اول باید در بینش صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات