در حاشیه مرحله مقدماتی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی گلستان برگزار شد و به موضوعاتی اعم از تاثیرات عوامل فرهنگی و اقتصادی بر سن ازدواج، پتروشیمی گلستان، کیفیت و کمیت منابع علمی کشور، آزادی فلسطین، حمایت از غزه و غیره پرداخته شد ایسنا به گفت و گو با برخی از اعضای تیم های شرکت کننده نشسته و نظرات آنها را در مورد این مرحله از مناظرات، کیفیت و اثر گذاری آن جویا شدیم؛ چکیده ای از صحبت ها را در زیر میخوانید:
ایسنا: تجربه شما از شرکت در این دوره از مسابقات چه بود؟
خانمی که گویا دهه پنجاهی اما سرشار از پویایی دوران دانشجویی است، پاسخ میدهد: ببینید صحبت کردن در جمع یک مهارت است و من با این کار به خودم نمره مثبت دادم که توانستم در جمع صحبت کرده و این موفقیت را مدیون توانمندی خودم هستم؛ اینکه جرئت داشتم بالای سن و در بین بقیه صحبت کرده و نظراتم را بیان کنم حس مثبتی برای من داشت و به عبارتی میتوان گفت بستری را برای محک زدن توانایی هایم یافتم.
دیگری بیان میکند: من به عنوان دانشجو در چند روز اخیر به این نتیجه رسیدم که مناظرات میتواند تاثیر خیلی خوبی بر شخصیت ما داشته باشد چرا که با جمع آوری اطلاعات در هر موضوعی و بحث کردن در مورد آن میتوانیم داده های به روزی داشته و به عنوان دانشجو و آینده سازان این جامعه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
یکی از صعودکننده ها به مرحله دوم عنوان میکند: در مناظرات ما لاجرم به فعالیت داشتن به صورت گروهی و صحبت کردن در میان جمع هستیم که این موضوع میتواند نقش مهمی در استحکام قدرت سخنوری افراد داشته باشد؛ باید توجه داشته باشیم گروه محققین نیز به سبب اطلاعات زیاد کسب شده میتوانند در بزنگاه ها پیروز میدان شوند.
ایسنا: اثر شرکت در مناظرات برای نسل جوان دانشجو چیست؟
یکی از شرکت کننده ها پاسخ میدهد: اینجا بستری شده تا دانشجویان فرهنگ گفت و گو کردن قبل از ورود به یک اجتماع بزرگتر مانند جامعه را بیاموزند و با به چالش کشیده شدن و قرار گرفتن در میان جمع ضمن شنیدن صحبت های طرف مقابل از موضع خودشان هم دفاع کنند.
دیگری میگوید: یکی از اثرات خوب آن این است که ما متوجه میشویم قرار نیست همیشه در بستری قرار بگیریم که تایید شویم بلکه حتی گاهی ممکن است از اساس زیر سوال رفته و اینجاست که باید قدرت منطقی فکر کردن را در خود پرورش دهیم.
ایسنا: ویژگی مناظرات دانشجویی چیست؟
یکی از دانشجویان بیان میکند: امتیاز مثبت این مسابقات فرهنگ گفت و گویی است که در سالهای اخیر کمتر به آن پرداخته شده؛ ما باید بیاموزیم در اصطلاح مغلطه کردن را کنار گذاشته و با استدلال درست و منطقی به گفت و گو بپردازیم؛ همانطور که سعدی نیز اشاره میکند «دلایل قوی باید و معنوی، نه رگ های گردن به حجت قوی» ما نیز باید حرفی بزنیم که استدلال درست داشته باشد نه مغلطه و مغالطه.
شرکت کننده دیگری عنوان میکند: مناظرات دانشجویی بستری است که افراد میتوانند به هر آنچه که باور دارند بدون سانسور پرداخته و خالق مباحث علمی و منطقی جدیدی باشند که در گفتوگو های روزمره عموما جایی برای آن ها نیست و به ورطه فراموشی کشیده میشوند.
ایسنا: چه مواردی میتواند بر افزایش کیفیت مناظرات موثر باشد؟
یکی از برندگان میگوید: الان کیفیت مناظرات به نسبت خوب و امیدوار کننده است اما بهتر آن است که جهت پیشرفت کیفیت قبل مناظرات و انتخاب تیم ها غربالگری صورت گرفته و تیمی انتخاب شود که فنون گفتوگو و اقناع مخاطب را آموخته باشد.
دیگری پاسخ میدهد: قطعا وجود جلسات توجیهی و کارگاه های آموزشی میتواند موثر واقع شود چرا که افراد شاید به خودی خود یک سری از مهارت ها را در وجودشان پرورش نداده باشند و در جهت آن نیاز به نیروی کمکی و کاتالیزور جهت سرعت بخشی داشته باشند.
دانشجویی اشاره میکند: داشتن تخصص و علم میتواند انگیزه خوبی برای افراد جهت شرکت در مناظرات باشد؛ باید توجه داشت امروز در دنیا جنگ، جنگ علم است و هر چه علم و تخصص دانشجو و به تبع آن آگاهی افزایش پیدا کند طبیعتا این فرد در داخل کشور خودش هم میتواند مفید واقع شود، فردی که بتواند در مباحث علمی به روز بوده و قدرت دفاع از آن را داشته باشد قطعا در نقش آفرینی جهت حل بحران ها موفق است.
انتهای پیام
نظرات