به گزارش ایسنا، این روزنامه گزارش داد که ایالات متحده از آغاز جنگ جدید غزه حمایت تمامعیاری از رژیم صهیونیستی به عمل آورده، اما سعی دارد کابینه این رژیم را به کاهش تنشهای منطقهای و جلوگیری از بروز یک درگیری بزرگتر در منطقه وادار کند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا تور یک هفتهای خود در منطقه را در روز جمعه با سفر به ترکیه آغاز کرد. انتظار میرود بلینکن در طول سفر آتی خود به فلسطین اشغالی، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را تحتفشار قرار دهد تا اقدامات بیشتری برای محافظت از غیرنظامیان در غزه انجام داده، اجازه ورود کمکهای بشردوستانه بیشتری را به غزه صادر کرده و وزیران راست افراطی را که صراحتاً خواستار کوچ اجباری فلسطینیان شدهاند، مهار کند؛ طرحی که واشنگتن آن را یک لفاظی تحریکآمیز و غیرمسئولانه میداند.
از سوی دیگر، نتانیاهو تا امروز طرحهای پیشنهادی خود درباره سرنوشت غزه پس از جنگ را با آمریکا به اشتراک نگذاشته و پیشنهادات واشنگتن در این زمینه را نیز رد کرده است؛ امری که به استیصال مضاعف آمریکا منجر شده است.
در روزهای اخیر، وزرای ارشد کابینه رژیم صهیونیستی با عجله دستبهکار شده و پیشنهاداتی را برای آینده غزه بعد از جنگ تدوین کردهاند. آنها همچنین وعدههای پیشین خود را مبنی بر اتخاذ تاکتیکهایی با آسیب کمتر به غیرنظامیان، تکرار کردهاند.
در روز پنجشنبه، «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پیشنهاد داد که با پایان جنگ، این رژیم کنترل امور امنیتی را در غزه به دست داشته باشد و مدیریت روزمره به یک نهاد فلسطینی نامشخص واگذار شود که تحت نظارت رژیم صهیونیستی فعالیت کند. همچنین پیشنهاد شد تا آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر شرکای منطقهای مسئولیت بازسازی غزه را بر عهده بگیرند.
بر اساس این طرح گالانت، حملات رژیم اشغالگر به غزه تا آزادی تمام اسرای در اختیار حماس و همچنین از بین رفتن توان نظامی و حکمرانی جنبش مقاومت فلسطین، ادامه خواهد داشت.
سپس، مرحله جدیدی آغاز خواهد شد که طی آن نهادهای فلسطینی نامشخص که احتمالاً متشکل از کارمندان دولتی یا رهبران جوامع محلی هستند، اداره نوار غزه را به دست خواهند گرفت.
اما ناظران مسائل فلسطین اظهار کردهاند که پیشنهادات گالانت موضع رسمی رژیم نبوده، هنوز به تأیید دیگر وزرای کابینه نرسیده و احتمالاً کارآمد نخواهند بود.
این طرح با گزینه پیشنهادی آمریکا برای کنترل غزه توسط یک نسخه احیاشده از تشکیلات خودگردان فلسطین، تفاوت زیادی دارد؛ طرحی که در نهایت به مذاکره برای اجرای راهکار دو دولتی منجر خواهد شد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره سفر بلینکن به تلآویو گفت: انتظار نداریم که همه گفتوگوهای این سفر ساده باشند. مشخصاً مسائل دشواری در منطقه وجود دارد و انتخابهای سختی پیشرو است.
دولت بایدن قبلاً برای تشویق اسرائیل در مورد چندین موضوع کمک، از جمله اجازه ورود سوخت و کامیونهای تجاری محدود به نوار غزه، اعتبار قائل شده بود. این هفته مقامات اسرائیلی پیشنهاد کردند که ممکن است نقاط ورودی بیشتری از اسرائیل باز شود تا کمکهای بیشتری به شمال غزه برسد.
انتهای پیام
نظرات