• شنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402101611220
  • خبرنگار : 50034

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان:

۸۷ درصد تولیدات کشاورزی همدان وابسته به آب و از اراضی آبی است

۸۷ درصد تولیدات کشاورزی همدان وابسته به آب و از اراضی آبی است

ایسنا/همدان رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اهمیت تولید دانش‌محور گفت: بهره‌گیری از آخرین توصیه‌های علمی، یافته‌های تحقیقاتی و فناوری‌های مرتبط با بخش کشاورزی در اولویت است.

رضا بهراملو با اشاره به اقدامات اندیشیده شده در راستای مصرف بهینه آب، اظهار کرد: در استان همدان، عمده نقاط کشور و بخشی از خاورمیانه، کم‌آبی به تعبیری تنش و بعضاً بحران آبی ذاتی است.

وی با بیان اینکه استان همدان نیز طبق شاخص‌ها در حوزه آب‌های زیرزمینی عمدتاً با تنش آبی مواجه است، افزود: میزان بارندگی‌های امسال کمتر از میانگین گزارش شده است.

بهراملو با بیان اینکه در سال زراعی جدید با وجود پیش‌بینی‌ بارش‌های فرانرمال در استان، بارش‌های پاییزه محدود بود، تولید براساس نقشه راه کشاورزی را نیز مؤثر دانست و گفت: بیش از ۹۰ درصد اراضی مستعد استان به سامانه نوین آبیاری مجهز شده است.

وی با تأکید بر اینکه چنانچه نزولات آسمانی فراتر از نرمال و میانگین بلندمدت باشد، کم‌آبی استان حل نمی‌شود، مطرح کرد: با وجود شرایط فعلی برنامه مدون برای مصرف بهینه آب از اولویت‌هاست.

بهراملو با اشاره به اینکه مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت الزامی است، اضافه کرد: ۸۷ درصد از تولیدات کشاورزی استان وابسته به آب و از اراضی آبی است، از این‌رو مصرف با برنامه مجدانه در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی به منظور ارائه راهکار برای افزایش تولید و مصرف کم آب به تولید دانش‌محور اشاره کرد و گفت: باید از آخرین توصیه‌های علمی، یافته‌های تحقیقاتی و فناوری‌های مرتبط با بخش کشاورزی مدد گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه از تأثیر همایش‌های کاربردی و تخصصی در این حوزه یاد کرد و متذکر شد: همایش‌ها باید کاربردی و در ابعاد ملی همچون چهارمین همایش ملی کم‌آبیاری و استفاده از آب‌های نامتعارف برپا شود.

وی اقدامات دیگر در این حوزه را برشمرد و تأکید کرد: احداث سردخانه‌ها و ایجاد صنایع تبدیلی راهکاری برای افزایش تولید و ارتقاء بهره‌وری به شمار می‌رود چراکه کاهش ضایعات ۲۰ تا ۳۰ درصدی بخش کشاورزی را در پی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha