به گزارش ایسنا به نقل از سایت کجارو، جزیره قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس است و دیدنیهای تاریخی و طبیعی متنوع، آن را به یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری در جنوب ایران تبدیل کردهاند. عجایب هفتگانه قشم، برخی از معروفترین جاهای دیدنی قشم هستند که قدمت بسیار دارند.
بخش زیادی از دیدنیهای جزیره قشم در ژئوپارک این جزیره در منتهی الیه غربی آن قرار گرفتهاند. ژئوپارک قشم در سال ۱۳۸۵، بهعنوان نخستین ژئوپارک خاورمیانه، در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد و گردشگری در این جزیره بهخصوص میان گردشگران خارجی، جانی تازه گرفت. در این مقاله قصد داریم هفت جاذبه از معروفترین جاهای دیدنی جزیره قشم را به شما معرفی کنیم. از این جاذبهها بهدلیل ویژگیهای منحصربهفرد آنها در ساختار، قدمت و تنوع بالا، با نام «عجایب هفتگانه قشم» یاد میکنند.
دره ستارگان
دره ستارگان قشم در نزدیکی روستای «برکه خلف» و در فاصله پنج کیلومتری از سواحل جنوبی جزیره قشم قرار دارد. شکل ظاهری تخته سنگهای بزرگ و صخرههای این دره، توجه گردشگران را به سوی خود جلب میکند.
دره ستارگان بر اثر فرسایش آب و خاک و همچنین بهدلیل فشار لایههای زمین بر یکدیگر در طول سالیان متمادی، بهشکل امروزی درآمده است. جنس صخرههای این دره از ماسه، سنگ و سیمان آهکی است و در دو مسیر داخلی دره و ارتفاع مشرف بر آن از فراز صخرهها، امکان تردد وجود دارد.
آثار باقی میان صخرههای سوزنی و بلند دره ستارگان، نشان از مدفونی این منطقه زیر آب دریا در گذشتههای دور دارند. در بازدید از این دره میتوانید از مسیر بالای صخرهها تا انتهای دره پیش بروید و در برگشت، مسیر پایین را انتخاب کنید.
جنگل حرا
جنگل حرا قشم در بخش مرکزی و شمال جزیره قشم قرار دارد. این جنگل بهدلیل قرارگیری در آب دریا، توجه بسیاری از گردشگران را بهسوی خود جلب میکند. برای بازدید از جنگل حرای قشم، باید در منطقه حفاظتشده جنگل حرا، به کمک قایقرانان بومی به سوی این جنگل بروید.
در طول شبانهروز، درختان جنگل حرا بر اثر پدیده کشند آب، از آب خارج میشوند و دوباره تا نیمه در آب فرو میروند. ریشه این درختان چوبهایی در هم تنیده و رو به آسمان هستند که بخشهایی از آنها بیرون آب قرار دارند.
جنگل حرا زیستگاه گونههای متنوع آبزی است و در طول سال، پرندگان مهاجر از کشورهای اطراف به سوی این منطقه پرواز میکنند. از مهمترین ویژگیهای درختان این جنگل دریایی میتوان به سرسبزی آنها در همه فصلهای سال، اشاره کرد.
غار نمکدان
غار نمکدان قشم در جنوب غربی جزیره قشم و در فاصله کوتاهی از ساحل قرار دارد. این غار در کوهی گنبدی شکل و بلند به ارتفاع بیش از ۲۳۰ متر واقع شده است. قدمت بلورهای سخت نمک در غار نمکدان به بیش از ۵۷۰ سال میرسد. این غار بهعنوان بلندترین غار نمکی در جهان شناخته میشود و از معروفترین دیدنیهای ژئوپارک قشم است.
در بخش داخلی کوه نمکدان جریان دائمی آب وجود دارد و این جریان چشمههای آب سفیدرنگی در دامنه آن به وجود آورده است. برای بازدید از غار نمکدان در مسیر ۱۰۰ متر نخست آن نیاز به تجهیزات غارنوردی ندارید؛ اما برای پیشروی در این غار، همراهی تیم حرفهای با تجهیزات مناسب غارنوردی الزامی است.
تنگه چاهکوه
تنگه چاهکوه قشم در قسمت غربی جزیره قشم و در نزدیکی روستای چاهوی شرقی قرار دارد. این تنگه از زیباترین جاذبههای طبیعی در ژئوپارک قشم است که در طول مسیر آن، صخرههایی به ارتفاع ۱۰۰ متر کنار یکدیگر دالانهایی باریک ساختهاند.
در تنگه چاهکوه، بر اثر فرسایش میلیونها سال زمین، شیارهایی عمیق بین صخرههای آهکی به وجود آمده است. شکل ظاهری صخرههای این تنگه، با تراشهای تودرتو و پیچدرپیچ، مناظری منحصربهفرد به وجود آوردهاند. در مسیر پیاده روی داخل این تنگه، با حوضچههایی کوچک میان صخرههای بلند مواجه میشوید. تنگه چاهکوه از بهترین جاهای دیدنی قشم، برای ثبت عکسهای زیبا است.
جزایر ناز
جزایر ناز بخشی از سواحل جنوب شرقی جزیره قشم است که ساختار آنها را دیوارههای صخرهای تشکیل میدهند. این جزایر در واقع دو صخره عظیم هستند که بر اثر پدیده کشند آب در طول شبانهروز، از آب خارج میشوند و دوباره زیر آب میروند.
با خروج از آب جزایر ناز در زمان عقبنشینی آب دریا، این جزایر به ساحل وصل میشوند و گردشگران بهراحتی خود را به این تخته سنگهای عظیم میرسانند. با کشیدگی دوباره آب به سوی ساحل نیز، مسیر شنی ساحل بهسمت این جزایر زیر آب میرود.
بومیان جزیره قشم بهدلیل بالا و پایین رفتن جزایر ناز در آب دریا، این نام را برای این جزایر انتخاب کردهاند. پدیده کشند آب بهصورت متناوب و با فاصلههای زمانی نزدیک به ۶ ساعت رخ میدهد. پس از هر بار خروج این جزیرهها از آب، تا حدود یک ساعت بعد امکان دسترسی به آنها از مسیر ساحل شنی وجود دارد.
دلفین های جزیره هنگام
جزیره هنگام از جاهای دیدنی نزدیک قشم در جنوب این جزیره است. از اواسط پاییز تا اواسط فصل بهار، دلفینهای مهاجر به نزدیکی جزیره هنگام میآیند. در این بازه زمانی گردشگران میتوانند با قایقسواری در مسافت بین این دو جزیره، به تماشای شنای دلفینها بپردازند. دلفینها بهصورت دستهجمعی شنا میکنند و جستوخیز آنها در دریا برای گردشگران بسیار تماشایی است.
زیستگاه لاکپشت های پوزه عقابی
لاکپشتهای پوزه عقابی از معروفترین گونههای لاکپشت در جهان هستند که متاسفانه در معرض خطر انقراض قرار دارند. این حیوانات هر سال کیلومترها مسیر دریایی را برای تخم گذاری در سواحل روستای «شیب دراز» جزیره قشم شنا میکنند. سواحل این روستا خاک ماسهای مناسب برای تخمگذاری لاکپشتهای پوزه عقابی را دارند.
ویژگی منحصربهفرد سواحل روستای شیب دراز، این منطقه را به یکی از دیدنیهای محبوب جزیره قشم تبدیل کرده است؛ البته برای حراست از اینگونه ارزشمند لاکپشتها، در فاصله زمانی هفته دوم اسفند تا هفته دوم اردیبهشت هر سال، یعنی زمان تخمگذاری لاکپشتها، نباید به بازدید از این روستا بروید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات