به گزارش ایسنا، فرید بیگی در توصیه به کشاورزان مازندرانی، با اشاره به اینکه زنگ زرد یا زنگ نواری گندم یکی از بیماریهای مهم مزارع گندم و جو بویژه در مناطق سرد است که در صورت عدم کنترل، قابلیت به اپیدمی های گسترده را دارد، اظهار کرد: با توجه به مناسب بودن شرایط جوی برای شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع گندم استان، پایش و بررسی مستمر و بکارگیری توصیه های فنی برای جلوگیری از شیوع بیماری زنگ گندم در مزارع گندم ضروری است.
وی با بیان اینکه کنترل زراعی و بهداشت گیاهی از روشهای مهم کنترل این بیماری است، افزود: استفاده از ارقام مقاوم، نیمه مقاوم متحمل و نیمه متحمل، تراکم مناسب بوته، رعایت زمان مناسب کاشت، استفاده از کود اوره به مقدار مناسب، استفاده از کود پتاس و مدیریت آبیاری و تغذیه، شناسایی و مدیریت علف های هرز خانواده گندمیان از روشهای مهم کنترل زراعی و بهداشت گیاهی این بیماری است.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سارمان جهاد کشاورزی مازندران کنترل شیمیایی و استفاده از قارچ کش ها را از دیگر روش های مدیریت بیماری زنگ زرد گندم عنوان کرد و افزود: استفاده از قارچ کش ها منجر به کاهش خسارت در مزارع گندم می شود.
بیگی پایش منظم بیماری در فواصل زمانی هر دو هفته یک بار در پاییز و هر هفته یک بار در زمستان (بهمن و اسفند) و بهار و کانون کوبی با استفاده از قارچ کش به محض مشاهده اولین علائم بیماری(اولین جوشهای زرد-نارنج) روی برگها در مزرعه، تعیین زمان دقیق سمپاشی با استفاده از سیستم های پیش آگاهی و بکارگیری اطلاعات و داده های هواشناسی را از روش های مهم برای کنترل شیمیایی این بیماری برشمرد.
این مسوول سایپر کونازول(آلتو)، تبوکونازول(فولیکور)، فلوتریافول(ایمپکت)، پروپیکونازول(تیلت)، سایپر کونازول+پروپیکونازول، فلوزیلافول+کاربندازیم، ازوکسی استروبین+اسپیروکونازول، اپوکسی کونازول+تیوفانات متیل و پروپیکونازول+فلوکساپیروکساد+پیراکلواستروبین را از قارچ کش های موثر برای کتترل زنگ زنگ زرد در مزارع گندم برشمرد.
وی تصریح کرد: بدلیل کاهش دوره حفاظت قارچکش تیلت(۷-۳ روز)در مواردی که شرایط مساعد بیماری زنگ تداوم دارد بهتر است از قارچ کشهای با دوره حفاظت طولانی تر مانند فالکن، فولیکورو استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات