به گزارش ایسنا، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد برای هدف قرار دادن تروریستها در استان ادلب سوریه از یکی از پیشرفتهترین و بلندبردترین موشکهای خود استفاده کرده است: «خیبرشکن».
روزنامه نیویورکتایمز با اشاره به عملیاتهای ضدتروریستی ایران در هفته جاری نوشت ایران علاوه بر اینکه بُرد و پیچیدگی موشکهای خود را نشان داد بلکه میخواست ثابت کند که «این عصر جدیدی است که میتواند ضمن قدرتنمایی، اعتبار خود را بهعنوان یک تامینکننده مهم تسلیحات نظامی ارتقا دهد».
روزنامه آمریکا مینویسد برد و دقت این موشک توجه مقامهای امنیتی در اروپا و رژیم صهیونیستی و همچنین کارشناسانی که پیشرفتهای فناورانه ایران را دنبال میکنند، جلب کرده است.
نیویورکتایمز در ادامه نوشت ترکیب جدیدترین موشکها و ناوگان پهپادی به ایران کمک کرده تا به یکی از تولیدکنندگان پیچیدهترین تسلیحات در منطقه غرب آسیا تبدیل شود.
این رسانه در ادامه نوشت: «توانایی ایران در تولید هزاران پهپادها باعث شگفتی بسیاری در میان مقامهای (غربی) شده است. حالا تواناییهای موشکی ایران، غرب را مجبور کرده تا درباره دفاع و پاسخ به فکر فرو بروند».
موشک خیبرشکن که در سال ۲۰۲۲ از آن رونمایی شد، یک موشک هدایتشونده نقطهزن و با سوخت جامد است که برد ۱۴۵۰ کیلومتری دارد؛ یعنی میتواند سرزمینهای اشغالی را هدف قرار دهد.
نیویورکتایمز نوشته آنچه خیبرشکن را از سایر تسلیحات ایران متمایز میکند این است که کلاهک آن میتواند با بالههای آیرودینامیکی کوچک خود تغییر مسیر دهد و از سامانههای پدافندی عبور کند.
رسانه آمریکایی معتقد است تصمیم ایران برای استفاده از این موشک علیه تروریستها در سوریه در حالی که امکان استفاده موثر از موشکهای دیگر با پیچیدگی کمتری نیز وجود داشت، «نشانهای مبنی بر این است که ایران احتمالا بیشتر از آنکه بخواهد علیه یک گروه تروریستی اقدام تلافیجویانه انجام دهد، قصد داشته قدرت خود را به غرب نشان دهد».
«فابین هینز» کارشناس امور نظامی و غرب آسیا در «موسسه بینالمللی برای مطالعات راهبردی» مستقر در لندن میگوید: «بسیار قابل توجه است که میبینیم از چنین سامانهای استفاده میشود. این سوال وجود دارد که آیا ایرانیها قصد داشتهاند یکی از پیشرفتهترین موشکهای خود را در شرایط میدانی آزمایش کنند و یا به اسرائیل پیام دهند؛ شاید هر ۲».
نیویورکتایمز نوشته نام خیبرشکن به جنگ قرن هفتم اشاره دارد که در آن مسلمانان، قبایل یهودی را شکست دادند و آنطور که هینز میگوید میتوان با این نامگذاری، «ماموریت این موشک» را مشاهده کرد.
انتهای پیام
نظرات