• دوشنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۱:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402110201666
  • خبرنگار : 50046

خودنمایی تولید دانش‌بنیان در خراسان‌شمالی با رفع نیازهای کشور

خودنمایی تولید دانش‌بنیان در خراسان‌شمالی با رفع نیازهای کشور

ایسنا/خراسان شمالی در خراسان شمالی در سالی که با نام "مهار تورم و رشد تولید" نام‌گذاری شده است یکی از شرکت‌های دانش بنیان اقدام به تولید محصولاتی کرده که کشور را از وابستگی به برخی از محصولات بی‌نیاز کند و علاوه بر آن تولید را به سوی محصولات جدید که هنوز در کشور چندان مطرح نیست پیش برده است و تولید شمش منیزیم فلزی که وزن آن یک سوم وزن سبک وزن آلومینوم است را به مرحله بهره‌برداری رسانده است.

به گزارش ایسنا، علاوه بر آن در این شرکت محصولی به مرحله تولید رسیده که به صورت ۱۰۰ درصد از خارج وارد می شد اما در حال حاضر علاوه بر اینکه نیاز کشور را برطرف کرده صادرات محصول نیز دارد. اما در این میان این تولید کننده که در حال سرمایه گذاری در ناحیه صنعتی شهید محمدزاده در شهرستان است برای تسریع در انجام کار خواستار ایجاد زیر ساخت در این ناحیه صنعتی و همکاری بانک‌ها شده است.

کشور از واردات آلفا آلومینا بی‌نیاز شده است

مجید اجلالی در شهرستان گرمه در جمع خبرنگاران، دانشجویان و اساتید دانشگاه که با عنوان روایان پیشرفت در این واحد تولیدی دوم بهمن ماه حضور یافته‌اند، با اشاره به اینکه این واحد تولیدی دانش بیان بوده و محصولات دانش بنیان را تولید می‌کند، اظهار کرد: در این واحد تولیدی محصول آلفا آلومینا در ۴۸ گرید، اکتیو آلومینا تولید می‌شود و شمش منیزیم نیز تا قبل از تولید خواهد شد در آینده خیلی نزدیک نیز سیمان نسوز و کلسیم فلزی برای اولین بار در خاورمیانه در این واحد به مرحله تولید می‌رسد. 

وی با بیان اینکه این واحد تولیدی یکی از واحدهای تولیدی پایین دست مجتمع آلومینای جاجرم است و در ناحیه صنعتی گرمه احداث شده است، گفت: آلفا آلومینا در تولید محصولاتی همچون کاشی و سرامیک، صنایع نسوز و .... استفاده می‌شود که تا یکی دو سال گذشته کشور به صورت ۱۰۰ درصد به این محصول وابسته بود و آن را از خارج وارد می‌کرد.

وی افزود: هم اکنون این واحد تولیدی علاوه بر اینکه کل نیاز کشور به این محصول را مرتفع کرده حتی صادرات آلفا آلومینا را نیز انجام می‌دهد.

اجلالی با بیان اینکه میزان تولید این محصول در این واحد ۴۰ هزار تن در سال است، ادامه داد: در سال گذشته ۸۸۵ میلیون دلار و امسال ۶۰۰ هزار دلار آلفا آلومینا به روسیه صادر شد.

وی در ادامه با تصریح بر اینکه اکتیو آلومینا از دیگر محصول دانش بنیان تولیدی در این شرکت است، تصریح کرد: این فاز از این واحد طی هفته دولت سال جاری به بهره برداری رسیده است و اگر آلفا آلومینا یک محصول واسط است، اکتیو آلومینا محصول نهایی محسوب می شود که در صنایع نفت، گاز، صنایع تولید هوای فشرده مورد استفاده قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اکتیو آلومینای مورد نیاز کشور از خارج تامین می شد اما هم اکنون این محصول نهایی در داخل تولید و نیاز صنایع را رفع کرده است.

اجلالی تاکید کرد: در سفر رییس جمهور به خراسان شمالی مقرر شد تا پست برق در این منطقه ساخته شود اما هنوز انجام نشده و ما به واسطه همین صحبت سرمایه‌گذاری در یک صنعت برق بر انجام داده‌ایم. همچنین قرار بود تا در این ناحیه چاه عمیق حفر شود چرا تاکنون این اقدام انجام نشده و در مجموع در این منطقه به زیرساخت نیاز داریم.

وی ادامه داد: همکاری بانک‌ها در ارائه تسهیلات از دیگر نیازهای ما برای تسریع در امر سرمایه گذاری و تولید است.

تولید ۱۵۰۰تن شمش منیزیم در استان تا پایان سال

اجلالی همچنین به فاز تولیدی شمش منیزیم نیز اشاره کرد و گفت: از شمش منیزیم به عنوان فلز هزاره سوم یاد می شود؛ همه افراد آلومینیوم را به عنوان فلز سبک می‌شناسند اما منیزیم ۳۵ درصد سبک تر از آلومینیوم است و این فاز در این واحد تولیدی در حال ساخت است.

وی افزود: طبق پروژهش‌های انجام شده اگر ۲۰۰ میلیون دلار در کشور در این صنعت هزینه شود ایران تبدیل به دومین تولید کننده شمش منیزیم در دنیا و اگر یک میلیارد دلار سرمایه گذاری شود، ایران تبدیل به بزرگترین تولیدکننده شمش منیزیم خواهد شد.

وی با بیان اینکه ماده اولیه مورد نیاز شمش منیزیم، دولومیت است که در تمام مناطق کشور به وفور یافت می‌شود، ادامه داد: این صنعت مطابق اقلیم کشور بوده و به شدت کم آب طلب است.

اجلالی با تصریح بر اینکه در حال ایجاد خط تولید شمش منیزیم با ظرفیت ۱۸ هزار تن هستیم، بیان کرد: این واحد تولیدی در حوزه منیزیم بازار خوبی چهار تا پنج هزار تنی برای نیاز داخل کشور دارد و مابقی را می توان برای صنعت خودروسازی و هوا و فضا به خارج کشور صادر کرد و در مجموع شمش منیزیم تولیدی در این استان صادرات محور است.

وی با اشاره به اینکه برای تکمیل این واحد تولیدی نیاز به تسهیلات داریم و از آنجاییکه تسهیلات مورد نیاز در اختیار ما قرار نگرفته است، گفت: به همین دلیل ایجاد خط تولید آن را فازبندی کرده و در فاز نخست که تا دو ماه آینده است یک هزار و ۵۰۰ تن شمش منیزیم به مرحله تولید خواهد رسد و تا پایان سال سه هزار تن دیگر تولید می‌شود و طی سه سال این ظرفیت به ۱۸ هزار تن خواهد رسید.

اجلالی تاکید کرد: تمام‌طراحی خط تولید، ساخت و راه اندازی آن در همین مکان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در سال ۹۵ در این شرکت فقط سه نفر به عنوان نیز مشغول به فعالیت بود که هم اکنون به ۳۰۰ نفر رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha