به گزارش ایسنا، این رسانه چین گزارش داد که این پوسته که پکن میگوید میتواند با سرعت ۷ ماخ یا هفت برابر سرعت صوت حرکت کند، میتواند برنامه پرواز خود را با استفاده از سیستمهای ناوبری ماهوارهای تغییر دهد.
در این گزارش آمده است، این سیستم شلیک تسلیحات پیشرفته همچنین میتواند یک کلاهک را به هدفی با حاشیه خطای کمتر از ۱۵ متر برساند. قابلیتهای حمله دقیق آن ممکن است آن را برای حمله به اجسام متحرک کوچکتر مانند تانکها نامناسب کند، اما از نظر تئوری برای اهداف بزرگتر و ثابت مانند کشتیهای جنگی یا بنادر ایدهآل خواهد بود.
براساس گزارش «ساوث چاینا مورنینگ پست»، این توسعه فناوری نظامی مبتنی بر توسعه پیشنهادی نیروی دریایی ایالات متحده برای «پوسته رویایی» است - یک سیستم تسلیحاتی مشابه که از نظر تئوری برای حرکت با سرعت ۵ ماخ و قابل هدایت توسط سیگنالهای ماهوارهای جیپیاس در نظر گرفته شده بود.
طبق این گزارش، ارتش ایالات متحده برای اولین بار این مفهوم را در سال ۲۰۱۲ پیشنهاد کرد، که نشان میداد قصد دارد «پوسته رویایی» (جسم پرتابشونده ایدهآل) را ظرف پنج سال آزمایش کند، اما این مهلت در سال ۲۰۱۷ به پایان رسید. تا سال ۲۰۲۱، ارتش ایالات متحده تحقیق و توسعه این سیستم تسلیحاتی را کنار گذاشت.
تیم چینی که پوسته ماخ ۷ را توسعه داده همچنین گفت، در حالی که ایالات متحده ابتدا توسعه این فناوری را آغاز کرد، آنها خودشان هیچ حمایتی از سوی دانشمندان غربی دریافت نکردند. فنگ جونهینگ، از دانشگاه مهندسی نیروی دریایی چین در ماه نوامبر در یک مجله مهندسی نوشت: «ما هیچ راهنمایی نداشتیم، حتی یک مقدمه گذرا برای سیستمهای ناوبری موشکهای هدایتشونده، بهویژه بخش ناوبری ماهوارهای، نداشتیم.»
به گزارش راشا تودی، با توجه به اینکه تولید چنین پرتابههایی نسبتا مقرون به صرفه است و قابلیتهای حمله دقیق و دوربرد را که اغلب با موشکها مرتبط است حفظ میکند، پیشبینی میشود که به طور گسترده از آن در سناریوهای میدان نبرد مورد استفاده قرار گیرد.
با این حال، در حین پرتاب، پوستهها یک میدان الکترومغناطیسی قابل توجهی ایجاد میکنند که متعاقبا میتواند به اجزای الکترونیکی مانند ریزتراشهها یا آنتنها آسیب برساند و بهطور بالقوه سیستم ناوبری ماهوارهای خود را از بین ببرد. دانشمندان چینی میگویند که آنها با توسعه آنتنی که میتواند سیگنالهای الکترومغناطیسی را تحمل کند و همچنین ناوبری دقیق ماهوارهای را حفظ کند، این مشکل را دور زدند.
وبسایت چینی «ساوث چاینا مورنینگ پست» همچنین نوشت، نیروی دریایی پکن اخیرا اعلام کرد یک سری پیشرفتها در توسعه تسلیحات، بهویژه در زمینه سلاحهای الکترومغناطیسی داشته است و افزود که شبیهسازیها طی «مانورها» با سختافزار نظامی جدید، مزیتهای سنتی کشورهای غربی را به چالش میکشد.
انتهای پیام
نظرات