• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402110906270
  • خبرنگار : 30147

شناسایی دو کانون تب برفکی در شهرستان بردسکن

شناسایی دو کانون تب برفکی در شهرستان بردسکن

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسکن گفت: علیرغم اینکه مرحله اول واکسن تب برفکی به طور کامل در شهرستان انجام و فاز دوم هم از حدود سه هفته قبل آغاز شده اما متأسفانه دو کانون تب برفکی در شهرستان شناسایی شده است.

جعفر طالبی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۸۸ درصد جمعیت گوسفند و بز، ۹۲ درصد گاو و گوساله، ۱۲۲ درصد جمعیت دام تک سمی و ۱۰۷ درصد جمعیت شتر شهرستان در مقابل بیماری شاربون واکسینه و ایمن‌سازی شده‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه ۹۷ درصد دام سبک شهرستان مقابل آبله گوسفندی و ۹۶ درصد علیه آبله بزی واکسینه شده‌اند، افزود: از ابتدای امسال ۸۱ درصد دام‌های شهرستان علیه بیماری ویروسی «لمپی اسکین» در این شهرستان واکسینه شده‌اند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسکن در ادامه با اشاره به واکسیناسیون دام‌های سبک علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سطح شهرستان خاطرنشان کرد: طی این مدت ۱۰۶ درصد دام شهرستان مقابل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک(PPR)  واکسینه شدند.

وی اظهار کرد: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک یا به اختصار PPR یک بیماری ویروسی بسیار واگیر گوسفند و بز بوده که باعث بروز تلفات و خسارات اقتصادی فراوان در جمعیت دامی حساس می‌شود و این بیماری با علائم شامل ترشحات چشمی و بینی، زخم در دهان، علائم تنفسی و اسهال شناخته شده است.

دکتر طالبی همچنین با اشاره به انجام ۷۸ تست سل و انجام ۷۶ درصد خون‌گیری برای تشخیص بیماری بروسلوز تصریح کرد: از ابتدای امسال ۸۵ درصد جمعیت بره و بزغاله و ۶۰ درصد گوساله و ۷۶ درصد جمعیت گاو شهرستان مقابل بیماری بروسلوز واکسینه شده‌اند.

وی در خصوص وضعیت تب برفکی در شهرستان گفت: فاز اول واکسیناسیون تب برفکی در شهرستان از مردادماه و فاز دوم نیز از دی‌ماه آغاز شده است. طی این مدت ۱۱۸ درصد جمعیت گاوی و ۱۰۹ درصد جمعیت گوسفندی علیه تب برفکی واکسینه شده‌اند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسکن انجام واکسیناسیون برای ایمن‌سازی دام در برابر ویروس‌ها را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: در مجموع ۷ مورد واکسن توسط بخش دولتی به صورت رایگان تزریق می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه ۶ مورد واکسن توسط بخش خصوصی انجام می‌شود، بیان کرد: انجام واکسیناسیون برای پیشگیری دام از ابتلا به بیماری است.

طالبی با اعلام اینکه حدود ۸۵ درصد دامداران شهرستان بردسکن همکاری لازم را با دامپزشکی برای انجام واکسیناسیون دام‌ها دارند، خاطرنشان کرد: علیرغم کلاس‌های آموزشی که برای بیماری‌های مشترک و اهمیت واکسیناسیون برگزار شده اما همچنان برخی دامداران رغبتی به واکسیناسیون رایگان دام‌هایشان ندارند.

شناسایی دو کانون تب برفکی در شهرستان بردسکن

وی در ادامه جمعیت دام سبک شهرستان را ۱۵۰ هزار و ۵۱۲ رأس، جمعیت دام سنگین را ۲۵۵۰ رأس، شتر ۱۹۱۴ نفر، جمعیت تک سمی ۴۵۸ رأس و تعداد سگ صاحب دار را ۲۲۲۴ قلاده اعلام کرد.

تمامی دامداری‌های شهرستان سنتی هستند

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسکن با بیان اینکه شهرستان بردسکن فاقد دامداری صنعتی است و تمامی آنها سنتی هستند، افزود: چون ۸۵ روستای شهرستان بردسکن پراکندگی بالایی دارد عملاً موجب شده که بیشتر دامداری‌ها سنتی باشند.

وی با اشاره به اینکه چون تعدادی از دامداری‌ها بدون پروانه هستند عملاً موجب بروز مشکلات دیگری شده‌اند، افزود: این تعداد دامداری به دلیل اینکه در محدوده شهر قرار دارند پروانه برایشان صادر نمی‌شود. برای صدور پروانه و هرگونه ساخت و ساز این تعداد دامداری باید به خارج از محدوده شهر بروند.

تشکیل پرونده برای ۱۶ مورد کشتار غیرمجاز

طالبی در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان بردسکن دارای ۲۳۰ واحد عرضه خام دامی است، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۳۱ مورد بازرسی در شهرستان صورت گرفته است.

وی همچنین از تشکیل پرونده برای ۱۶ مورد کشتار غیرمجاز و ۴ مورد تخلف بهداشتی و معرفی به مرجع قضایی خبر داد و گفت: با کسانی که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و با تهدید بهداشت عمومی جان مردم را به خطر می‌اندازند، برخورد جدی صورت می‌گیرد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسکن در ادامه به وضعیت بیماری‌های دام در شهرستان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه واکسن تب برفکی را در فاز اول به طور کامل انجام داده‌ایم و فاز دوم هم از حدود سه هفته قبل آغاز شده اما متأسفانه دو کانون تب برفکی در شهرستان شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه بلافاصله اقدامات قرنطینه‌ای انجام و دو دامداری قرنطینه شدند، افزود: هرچند مشکل خاصی نداشتند اما درگیر این بیماری شدند. ۲۸ روز باید این دو دامداری قرنطینه باشند.

طالبی با اشاره به اینکه یکی از دامداری‌ها که تب برفکی آن مثبت اعلام شد دو گوساله تلفات داشته‌اند، اظهار کرد: از ابتدای امسال همچنین تست هاری سه قلاده سگ مثبت بوده است، البته با توجه به کاهش سگ‌های ولگرد، از ابتدای مردادماه نمونه مثبتی نداشته‌ایم.

وی در ادامه توجه به آنفلوآنزای فوق حاد طیور را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: هرچند تاکنون در سطح کشور چند کانون مثبت داشته‌ایم اما خوشبختانه در شهرستان موردی گزارش نشده است.

خوددرمانی دامداران برای دام‌ها یکی از مشکلات

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسکن همچنین یکی از مشکلات موجود را خوددرمانی دامداران برای دام‌ها دانست و اظهار کرد: متأسفانه تمامی شهرستان‌ها درگیر این معضل هستند.

شناسایی دو کانون تب برفکی در شهرستان بردسکن

وی بیان کرد: خوددرمانی دامدار برای دام علاوه بر اینکه موجب بروز مشکلات جدی می‌شود مقاومت آنتی‌بیوتیکی در دام به وجود می‌آورد، از سویی زمانی دام را برای درمان به سراغ دامپزشک می‌آورند که دیگر کاری نمی‌شود کرد.

طالبی در خصوص نحوه نظارت بر کشتار دام در روستاها گفت: روستاهایی که به شهر نزدیکتر هستند مانند ابراهیم‌آباد، شفیع‌آباد و... دام را برای کشتار به کشتارگاه می‌برند ولی از سویی چون برخی روستاها تا شهر بردسکن ۵۰ کیلومتر فاصله دارند هرروز نمی‌توان بر آنها نظارت داشت و هفته یا دو هفته‌ای یک بار نظارت صورت می‌گیرد.

وضعیت کشتارگاه دام یکی از معضلات شهرستان

وی یکی از معضلات شهرستان بردسکن را وضعیت کشتارگاه دام دانست و افزود: به طور میانگین روزانه ۳۰ رأس دام سبک و دو رأس دام سنگین در تنها کشتارگاه شهرستان کشتار می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسکن با بیان اینکه کشتارگاه دام بردسکن سنتی و از احداث آن سال‌ها می‌گذرد، بیان کرد: نیروهای نظارتی روزانه از کشتارگاه دام سرکشی دارند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به قدیمی بودن کشتارگاه و ادوات آن می‌طلبد نسبت به احداث کشتارگاه صنعتی و ارتقاء شرایط بهداشتی اقدام شود.

طالبی با بیان اینکه هرچند وضعیت بهداشتی کشتارگاه مورد تائید است، اما می‌تواند بهتر از این باشد، گفت: فرسوده بودن ماشین کشتارگاه موجب شده که هفته‌ای چند نوبت خراب باشد و این به یک معضل تبدیل شده است.

شناسایی دو کانون تب برفکی در شهرستان بردسکن

وی همچنین افزود: علیرغم اینکه ظرفیت سردخانه کشتارگاه ۵۵ رأس دام سبک و سه رأس دام سنگین است، اما اگر تعداد دام افزایش یابد با مشکل جدی مواجه خواهیم شد، البته شهرداری قول‌هایی برای افزایش ظرفیت سردخانه و ماشین حمل گوشت داده است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بردسکن نداشتن برق اضطراری را یکی دیگر از مشکلات کشتارگاه دام اعلام کرد و گفت: این موارد از جمله نقص‌هایی هستند که باید رفع شود.

وی در ادامه کمبود نیرو برای انجام واکسیناسیون و نظارت، بی‌رغبتی برخی دامداران به واکسیناسیون دام‌ها را از مهمترین مشکلات و معضلات پیش روی دامپزشکی شهرستان برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha