• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402110906632
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل بنیاد شهید گیلان:

نهضت انقلاب در گیلان با شهادت سردار جنگل آغاز شد + ویدئو

نهضت انقلاب در گیلان با شهادت سردار جنگل آغاز شد + ویدئو

ایسنا/گیلان مدیرکل بنیاد شهید گیلان، با بیان این که استان گیلان دارای ۶۳ شهید و ۵۸ جانباز دوران پیروزی انقلاب اسلامی است، افزود: گیلانی ها فرزندان میرزا کوچک جنگلی هستند و نهضت انقلاب را نه از سال ۵۷ و نه از سال ۴۲، بلکه از سال ۱۳۰۰ و با شهادت سردار جنگل آغاز کردند.

محمدرضا داوطلب امروز، ۹ بهمن ماه در حاشیه بازدید از تحریریه ایسنا، با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان در خدمت خانواده های هشت هزار شهید و ۲۲ هزار جانباز و ۲۷۰۰ آزاده دوران دفاع مقدس است، اظهار کرد: بیشترین شهدای استان گیلان مربوط به دوران هشت سال دفاع مقدس هستند.

وی استان گیلان را دارای ۶۳ شهید و ۵۸ جانباز دوران پیروزی انقلاب اسلامی دانست و افزود: گیلانی ها فرزندان میرزا کوچک جنگلی هستند و نهضت انقلاب را نه از سال ۵۷ و نه از سال ۴۲، بلکه از سال ۱۳۰۰ و با شهادت سردار جنگل آغاز کردند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان با اشاره به همراهی مردم این استان با ملت ایران در قیام امام خمینی(ره)، تصریح کرد: اولین شهید انقلاب اسلامی، شهید «سید یونس حسینی رودباری» است که امام خمینی(ره) در وصف ایشان فرمودند این شهید را از فرزندانم بیشتر دوست داشتم.

داوطلب با بیان اینکه گیلان در دوران دفاع از حریم آل الله نیز ۲۲ شهید را تقدیم اسلام و انقلاب و کشور کرده است، عنوان کرد: همچنین سه شهید مدافع امنیت و بالغ بر ۲۰ شهید سلامت در دوران کرونا داریم؛ البته پرونده شهدای سلامت همچنان در جریان است و احتمال افزایش تعداد شهدای تایید شده وجود دارد.

وی پدر و مادر، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان و آزادگان و همسران و فرزندانشان را جزو خانواده های تحت پوشش بنیاد شهید دانست و خاطرنشان کرد: بنیاد شهید گیلان ۱۳۷ هزار نفر از خانواده های شهدا و ایثارگران را به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت پوشش دارد.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان با بیان اینکه خانواده های تحت پوشش ما انتظارات فراتر از قانون ندارند، اضافه کرد: بسیاری از ایثارگران حتی به دنبال امتیازات قانونی خود نیز نیستند و از ۱۳۷ هزار نفر جامعه هدف، تنها ۲۰۰۰ نفر ارباب رجوع داریم.

وی با اشاره به حضور ۱۶ هزار پدر و مادر شهید در استان گیلان، تنها حدود ۲۰۰۰ نفر را در قید حیات دانست و ادامه داد: با برخی مشکلات در بخش های درمان، اشتغال و مسکن ایثارگران مواجه هستیم.

داوطلب با اشاره به وفاق و همدلی مدیران دستگاه های گیلان در خدمت به خانواده های معظم شهدا و ایثارگران، عنوان کرد: گیلان رتبه پنجم ایثارگری را در کشور دارد؛ در واقع مردم آگاه و بصیر و هوشیار گیلان هر کجا که اسلام و انقلاب و نظام نیاز به دفاع داشته، در صحنه حاضر شدند.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان در ادامه به خدمات ارائه شده این نهاد به جامعه هدف اشاره کرد و گفت: در کنار ارائه خدمت در عرصه های تسهیلاتی و حقوقی و مشاوره ای و مددکاری، در بخش های فرهنگی و آموزشی نیز برنامه های اردویی و ورزشی و زیارتی و... داریم.

وی با بیان اینکه در بخش اشتغال شاهد تخصیص سهمیه ۲۵ درصدی استخدامی ها هستیم، اضافه کرد: اقدام به ارائه تسهیلات اشتغال به ایثارگران کارآفرین نیز می کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید به رتبه دوم ایثارگران استان در عرصه های قرآنی اشاره کرد و متذکر شد: ۲۲۰ هزار سند از شهدای استان را جمع آوری کردیم که شامل عکس و دست نوشته و وصیت نامه و کتاب و... است؛ همچنین پنج جلد کتاب از وصیت نامه‌های شهدای استان تدوین و تاکنون چهار جلد آن منتشر شده و به زودی جلد پنجم را رونمایی می کنیم.

وی با اشاره به برگزاری بالغ بر ۱۰۰۰ یادواره شهدا در استان گیلان در طول سال، اضافه کرد: در آستانه برگزاری انتخابات هستیم؛ این در حالی است که شهدا در وصیت نامه‌های خود همواره بر حفظ نظام تاکید کرده‌اند و قطعا یکی از راه‌های حفظ نظام حضور پرشور در انتخابات است و باید به احترام شهدا با هر سلیقه و گرایش سیاسی در انتخابات شرکت کنیم.

داوطلب با بیان اینکه ویژه برنامه های آغاز ایام الله دهه فجر در گلزارهای شهدای سطح استان برگزار می‌شود، تاکید کرد: یادواره شهدای انقلاب را همزمان با ۱۷ بهمن ماه برگزار می کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان در بخش دیگری از سخنان خود ۱۲ هزار ایثارگر را فاقد مسکن و دارای مسکن نامناسب دانست که مشمول دریافت زمین هستند و بیان کرد: تاکنون برای ۷۰۰۰ ایثارگر زمین و مسکن تامین کرده‌ایم و ۴۲۳۲ ایثارگر باقی مانده اند؛ با اقدامات انجام شده تا سال ۱۴۰۳ در ۱۲ شهرستان اقدام به مابقی ایثارگران تامین زمین را انجام خواهیم داد.

وی با اشاره به تکلیف دولت در تامین زمین ۱۰۰ مترمربعی در روستا و ۷۰ مترمربعی در شهر برای ایثارگران، یادآور شد: جانبازان ۷۰ درصد، جانبازان ۲۵ تا ۶۹ درصد، آزادگان، همسران شهدا و فرزندان شهدا مشمول دریافت زمین هستند.

داوطلب همچنین به وضعیت اشتغال ایثارگران استان اشاره و عنوان کرد: از حدود ۹۰۰۰ بیکار به ۴۲۰۰ نفر رسیده ایم؛ البته در کنار آزمون های استخدامی دستگاه ها، تسهیلات اشتغال نیز به ایثارگران پرداخت می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha