• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۰
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402110906634
  • منبع : نمایندگی سمنان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان:

«ترس از سرطان» شناخته‌شده‌ترین ترس از بیماری است

«ترس از سرطان» شناخته‌شده‌ترین ترس از بیماری است

ایسنا/سمنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: ترس از سرطان شناخته‌شده‌ترین ترس از بیماری در کشور است.

دکتر کامران قدس امروز (نهم بهمن‌ ماه) در نشست ارائه گزارش طرح غربالگری سلامت، بر لزوم آگاهی‌بخشی درباره بیماری‌ها تاکید و اظهار کرد: سرطان به‌عنوان یک اصطلاح استرس‌زا می‌تواند سبب اضطراب، ناتوانی، ناامیدی و حتی مرگ بیماران ‌شود.

وی با یادآوری اینکه از ۲۰ آبان تا ۳۰ دی ماه امسال پویش ملی سلامت در راستای غربالگری قند خون  و فشار خون افراد بالای ۱۸ سال در ۶ شهرستان تحت‌ پوشش دانشگاه اجرا شد، ادامه داد: ۱۶۲ هزار و ۱۴۴ نفر از افراد گروه هدف در اجرای این طرح غربالگری شدند که از این تعداد ۱۸۲۵ بیمار مبتلا به دیابت و ۲۵۴۴ بیمار مبتلا به فشار خون بالا شناسایی شدند.

غربالگری بیش از ۱۶۲ هزار نفر در استان سمنان

وی بیان کرد: پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در کشور با شعار «انتخاب همه؛ نمک کم، اما تصفیه‌شده یددار» و «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه از ۷ تا ۱۵ بهمن ماه امسال هفته ملی مبازره با سرطان نامگذاری شده است، ادامه داد: شعار این هفته «من مسئولم برای پیشگیری از سرطان خودم، خانواده‌ام و جامعه‌ام» است.

این فوق‌ تخصص قلب اظهار کرد: سرطان از گروه بیماری‌هایی است که بر تمام جنبه‌های زندگی بیمار تاثیر می‌گذارد. بنابراین بیشترین ترس از بیماری که تا به حال شناخته شده، مربوط به ترس از سرطان است. استرس مرتبط با تشخیص سرطان ممکن است مشکلات جدیدی را ایجاد و مشکلات موجود را تشدید کند که باعث پیچیدگی‌های بیشتری در زندگی فرد مبتلا به سرطان خواهد شد.

وی گفت: شناسایی عوامل مرتبط با اختلالات روانی در بیماران مبتلا به سرطان و عوامل روانشناختی توجه زیادی را به خود جلب کرده است، زیرا شناخت این عوامل می‌تواند از طریق اعمال مداخلات روانی مناسب باعث ارتقای روند درمان شود.

دبیر ستاد هماهنگی برنامه سلامت خانواده (پزشکی خانواده و نظام ارجاع) دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، بیان کرد: همه افراد در هر گروه سنی، چه افراد سالم و چه افراد با بیماری پنهان و بدون علامت و چه بیماران دارای بیماری علامت‌دار برای حفظ و افزایش سلامت خود می‌توانند به تیم پزشکی خانواده مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه پزشکی خانواده اولین نقطه ارتباطی مردم با نظام خدمات بهداشتی است، ادامه داد: در فرآیند پزشک خانواده رویکردی اتخاذ می‌شود که بر فرد، خانواده و اجتماعی که در آن زندگی می‌کند، مبتنی است.

او بیان کرد: اکنون برنامه سلامت خانواده (پزشکی خانواده) از جمله برنامه‌های اولویت‌دار دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان است و با تلاش و همت جامعه دانشگاهی این دانشگاه و تعامل سایر دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان سمنان و همیاری و همکاری مردم در مسیر اجرای آن گام برمی‌داریم.

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی سمنان با تاکید بر اینکه رسالت اصلی ما در حوزه سلامت، حفظ و ارتقای سطح سلامت مردم است، گفت: در راستای تحقق این مهم، همراهی سایر دستگاه‌های اجرایی با دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ضروری است.

خدمات‌دهی ویژه در زایمان مادران باردار پرخطر

رئیس قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه حدود ۲ سال است قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شکل گرفته و به‌صورت مرتب جلسات و اقدامات لازم در راستای تحقق امر مهم جوانی جمعیت انجام شده است، اظهار کرد: این دانشگاه با تمام نیرو و توان با هدف آموزش تمام زوجین تلاش می‌کند تا هم در جهت تحکیم روابط زوجین و خانواده و هم در راستای فرزندآوری بهنگام و افزایش جمعیت قدم‌های موثر بردارد.

وی بیان کرد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر مراقبت ویژه از مادران باردار پرخطر با بیماری‌های قلبی، یک مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی به مراقبت از این مادران با هماهنگی پزشک معالج زنان می‌پردازد. از سال ۱۴۰۱ تا کنون شاهد تولد پنج نوزاد تحت سزارین بیماران پرخطر در این بیمارستان بوده‌ایم. 

تاکید بر مشارکت مدافعان سلامت در انتخابات اسفندماه

قدس با اشاره به در پیش بودن دوازدهمین دوره انتخابات مجلس و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری بر لزوم حضور و مشارکت مدافعان سلامت در این انتخابات تاکید و بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با هدف مشارکت قوی و حداکثری در انتخابات پیش رو به‌عنوان یک دستگاه خدمتگزار و دارای مخاطب، تمام تلاش خود را برای امیدآفرینی و اعتمادآفرینی انجام خواهد داد.

وی از برگزاری آزمون‌های صلاحیت بالینی گروه پرستار در بهمن ماه امسال خبر داد و گفت: آزمون‌های صلاحیت بالینی گروه پرستاری (حرف پرستاری، هوشبری و اتاق عمل) ۱۲ بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان برگزار خواهد شد.

او با بیان اینکه این آزمون هفتمین دوره آزمون صلاحیت بالینی در استان است، افزود: آزمون کاغذی در کیلومتر پنج جاده دامغان و در پردیس آموزشی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی سمنان برگزار می‌شود. دانشجویان می‌توانند ساعت ۷:۳۰ برای گرفتن کارت ورود به جلسه در محل آزمون حضور یابید. آنها ملزم به ارائه شناسنامه عکس‌دار یا کارت شناسایی معتبر عکس‌دارند و از ورود داوطلبان بدون کارت شناسایی معتبر و کارت ورود به جلسه جلوگیری می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha