محمدهادی ایمانیه در نشست خبری که امروز چهارشنبه، ۱۱ بهمنماه برگزار شد، ارزش ۱۵۸۱ پروژه افتتاحی را ۳۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در دهه فجر سال گذشته یکهزار و ۴۴۳ پروژه به ارزش ۱۷ هزار میلیارد تومان افتتاح شده بود و دو سال قبل نیز فقط ۷۲۹ پروژه با مبلغ ۶ هزار و ۶۰۰ میلیاردتومان افتتاح شده بود و این نشان دهنده رشد تصاعدی نسبت به دو سال اخیر است.
به گفته استاندار فارس، بیشترین پروژههای افتتاحی متعلق به حوزه دهیاریها با ۳۸۲ پروژه است و پس از آن، شهرداریها با ۳۰۱ پروژه، کمیته امداد با ۱۷۵ پروژه، شرکت آبفا با ۷۴ و جهاد کشاورزی با ۶۹ پروژه قرار دارند. از نظر اعتباری اما سازمان صنعت، معدن و تجارت با ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان،شهرداریها با ۱۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، شرکت گاز با یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، راه و شهرسازی لارستان با یکهزار و ۵۰۰ و جهاد کشاورزی با یکهزار و صد میلیاردتومان در رتبههای اول تا پنجم قرار گرفتهاند.
وی بیان کرد: همچنین در تفکیک شهرستانها، شهر شیراز با ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیاردتومان، نیریز با ۱۱ هزار و ۱۰۰ میلیاردتومان، لارستان با ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در پروژههای افتتاحی دهه فجر، سهم دارند. طرحهایی که در استان عمومیت دارند یکهزار میلیارد تومان و در شهرستان آباده نیز طرحهایی به ارزش ۹۸۰ میلیاردتومان افتتاح خواهند شد.
به گفته استاندار فارس، شیراز با ۱۳۷ پروژه بیشترین سهم را در تعداد پروژههای افتتاحی دارد و نورآباد ممسنی با ۱۲۶ لار با ۱۰۹ کازرون با ۷۳ و لامرد با ۷۱ پروژه در رتبههای بعدی هستند.
وی سپس به بیان گزارشی در خصوص انتخابات پیش رو پرداخت و گفت: ۲ هزار و ۸۳۷ نفر در انتخابات ثبتنام اولیه را انجام دادند که از این میان، ثبت نام یکهزار و ۴۹۵ نفر به صورت قطعی انجام شد. ۸۶۷ نفر تا شب گذشته تایید صلاحیت شده بودند که فرآیند بررسی صلاحیتها همچنان ادامه دارد.
ایمانیه از ۳ هزار و ۴۱۵ شعبه اخذ رای در سراسر استان خبر داد و افزود: ۴ شعبه مخصوص ارامنه و کلیمیان نیز در هر شعبه ۲ صندوق رای برای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه موضوع سلامت انتخابات به شکل جدی در حال پیگیری است، از آموزش ۹۰ هزار دستاندرکار انتخابات خبر داد و گفت: سعی کردهایم تا هماهنگیها و زیرساختها در این زمینه نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده و انتخابات در شیراز و زرقان به صورت الکترونیکی انجام شود. البته باید به زمان انتخابات نزدیکتر شویم تا ببینیم شرایط این امر وجود دارد یا خیر.
استاندار فارس در ادامه از ایجاد کمیتهای زیرمجموعه معاونت سیاسی امنیتی خبر داد و گفت: تشکیل این کمیته باعث شد تا ۷۲ درصد تجمعات اعتراضی کاهش یابد، در حالی که برنامهریزی و تشویق برای ایجاد اعتراضات، ۶۰ درصد افزایش یافته بود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص پروژههای نیمهتمام استان و اینکه چه میزان از آنها در بین پروژههای افتتاحی دهه فجر امسال قرار دارند، گفت: دو سال قبل حدود ۶ هزار پروژه نیمهتمام در استان فارس داشتیم که قطعا تعدادی از آنها طی این دو سال به سرانجام رسیده است.
ایمانیه درباره رشد اشتغال طی دو سال گذشته در استان فارس گفت: رشد اشتغال در این مدت بیشتر از مقدار مورد انتظار بوده است و ۱۲۹ درصد رشد داشته است و در راستی آزمایی وزارت تعاون، رتبه اول به فارس اختصاص داده شد. ضمن اینکه امسال نیز به ۹۹ درصد سهم اشتغال ۷۵ هزار عددی رسیدهایم و در مدت باقیمانده از سال، از ظرفیت پیشبینی شده فراتر خواهیم رفت.
وی با بیان اینکه ۸۵ درصد پروژههای افتتاحی امسال از مصوبات سفر اول ریاست جمهوری است، درباره میزان سرمایهگذاریهای انجام شده در استان گفت: طی جلسات فراوانی که برگزار کردیم، ۲۱۰ تفاهمنامه به ارزش ۵۵۰ هزار میلیاردتومان منعقد شده است.
ایمانیه همچنین از افزایش محسوس تخصیص وام از سوی بانکها به عرصه تولید خبر داد، هرچند معتقد بود که هنوز با میزانی که رضایتمندی در این زمینه حاصل شود، فاصله داریم.
استاندار فارس یکی از دلایل اصلی تورم را گرانفروشی برخی دستگاهها عنوان کرد و گفت: در همین راستا قرار است یکهزار فروشگاه مواد غذایی، مواد سلولزی و شوینده راهاندازی شوند. این فروشگاهها شنبههای هر هفته جلسه قیمتگذاری خواهند داشت که با حداقل سود و با یک یا نهایتا ۲ واسطه، کالاها را به دست مردم برسانند.
وی با بیان اینکه تعداد این فروشگاهها تا کنون به عدد ۷۰۰ رسیده است، افزود: عمدهترین هدف این طرح، کاهش واسطهها و کنترل قیمتهاست.
نماینده عالی دولت در استان فارس علاوه بر اینها از دستور وزارت راه و شهرسازی برای راهاندازی راهآهن اقلید - یزد تا پایان سال خبر داد.
وی با اشاره به اینکه طراحی کتابخانه مرکزی شیراز به اتمام رسیده و به زودی کار اجرایی آن آغاز میشود، درباره تالار مرکزی شیراز نیز گفت: پس از نزدیک به ۹ سال تعطیلی، اعتباراتی به این طرح اختصاص داده شد و اخیرا هم ۲۰۰ میلیارد دیگر برای این مجموعه تصویب شد. طبق تفاهمنامهای هم که هفته گذشته بین شهرداری و اداره ارشاد منعقد شد، قرار شد به زودی این پروژه نیز تکمیل شود.
ایمانیه در خصوص وضعیت تکمیل آزادراه شیراز اصفهان نیز گفت: دوست داشتیم قطعه ۷ این آزادراه تا پایان سال تکمیل شود اما بودجه کافی در این مورد تزریق نشده است. نصب تابلوها و دوربینها از اواخر بهمنماه توسط شرکت برنده مناقصه آغاز میشود و تا قبل از نوروز تکمیل خواهد شد. ۲ پمپ بنزین نیز به این جاده اضافه خواهد شد و پوشش اینترنت و تلفن همراه نیز تا عید به ۹۰ درصد افزایش خواهد یافت.
ایمانیه با بیان اینکه راهآهن شیراز ـ بوشهر اولین پروژهای است که اعتبار آن از محل فروش کشتی نفتی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار، سرعت بیشتری پیدا میکند، ابراز امیدواری کرد که در یکی دو ماه آینده در هر ۱۰ قطعه این پروژه شروع به کار شود.
استاندار فارس در خصوص وضعیت نهضت ملی مسکن نیز اظهار کرد: اداره راه و شهرسازی مجموعا ۵۵ هزار فونداسیون انجام داده است و در تامین زمین در این زمینه، استان فارس رتبه سوم کشور را در اختیار دارد.
ایمانیه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص وضعیت ورزشگاه بزرگ پارس نیز گفت: این ورزشگاه یک معضل بزرگ است که توسط گذشتگان برای ما به ارث گذاشته شده است. زمانی که ما آمدیم، گفتند با حدود ۲۴ میلیارد تومان راهاندازی خواهد شد اما در اواخر ۱۴۰۰ که بررسی بیشتری انجام شد، متوجه شدیم به اعتباری حدود ۷۰ میلیارد تومان نیاز است که این رقم برای سال جاری به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: در سفر دوم ریاست جمهوری ۱۰۰ میلیارد تومان برای این ورزشگاه و ۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل سالن شش هزار نفری تصویب شد و همچنین در تلاش هستیم برای اینکه راه میانبری پیدا کنیم تا در قبال اعطای امتیاز به یکی از سرمایهگذاران در استان، او را مجاب کنیم تا به تکمیل ورزشگاه پارس کمک کند. امیدواریم این راهی باشد برای اینکه در صرف بودجههای دولتی برای این ورزشگاه صرفه جویی شود.
استاندار فارس در خصوص آبیاری محصولات کشاورزی اطراف شیراز با آب فاضلاب گفت: تقریبا یکهزار هکتار زمین محصولات کشاورزی با آب تصفیه شده سطح ۲ آبیاری میشد که طبق نظر علوم پزشکی، آبهایی که میتوانند به زمینهای کشاورزی برساند باید تصفیه سطح یک داشته باشند در این زمینه دو پیشنهاد به نهادهای مربوطه ارائه دادهایم. یکی اینکه تعامل کنند و جای دیگری از استان را به کشاورزان برای کشت محصولات کشاورزی اختصاص دهند یا اینکه کمک کرده درختان غیرثمری کاشت کنند و در آن نیز به کارخانه صنایع چوب وام دهیم تا این کار را راهاندازی کنند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه در موضوع حفظ سلامت مردم به هیچ عنوان کوتاه نمیآییم، از خبرنگاران خواست تا اگر جایی را میشناسند که هنوز با آب فاضلاب محصولات کشاورزی را آبیاری میکنند، اطلاعرسانی کنند.
انتهای پیام
نظرات