• پنجشنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402111208885
  • خبرنگار : 50123

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

چهارمحال و بختیاری نخستین استان پایلوت برای ایجاد بازارچه‌ کالاهای اساسی می‌شود

چهارمحال و بختیاری نخستین استان پایلوت برای ایجاد بازارچه‌ کالاهای اساسی می‌شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تعاون روستایی ایران گفت: بناست اولین استان برای ایجاد الگوی موفق به منظور حذف واسطه‌ها و در اختیار قرار گرفتن محصولات تولیدی با کمترین قیمت ایجاد بازارچه‌هایی در چهارمحال و بختیاری باشد.

ایوب فصاحت ۱۲ بهمن ماه در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر، اظهار کرد: بعد از گذشت ۴۵ سال اندکی در حوزه توزیع با مشکل مواجهیم که مشکلات جدی بوده و دلیل اصلی آن نبود ساختارسازی مناسب در این حوزه است.

وی افزود: ساختار مناسب ۱۰۰ درصدی در کشور در حوزه تامین عمده و خرد وجود ندارد، البته ساختارهایی که وجود داشته ناکارآمد شدند، کما اینکه در بیشتر روستاها مراکز عرضه مستقیم کالا وجود داشت که مربوط به تعاونی‌های قدیم بود.

رئیس سازمان تعاون روستایی ایران ادامه داد: به نقطه‌ای رسیدیم که نیاز به تقویت ساختارها وجود دارد یعنی توزیع ثروت و عدالت باید در یک ساختار عادلانه دیده شود، تا زمانی‌که این ساختارها ایجاد نشود نمی‌توان گام‌های اساسی برداشت، گرچه ساختارها ایجاد شده و باید به روز، کارآمد و نقاط اضافه حذف شوند، از طرفی هیچ دولت و حاکمیتی توان پرداخت یارانه دولتی به ساختار حلقه اول را ندارد، یعنی زنجیره‌ها باید به نوعی طراحی شوند که این سود به خوبی توزیع شود.

فصاحت گفت: باید تلاش شود ساختارها به روز و صنایع تبدیلی در قالب تشکل‌ها به گونه‌ای تعبیه شوند که توزیع ثروت به حلقه‌های اول برسد، در غیر این صورت ۱۰ تا ۱۵ سال آینده ساختار بودجه‌ای توان تزریق یارانه به حلقه اول را ندارد که باید این موضوعات در ساختار دیده شوند.

به گفته وی، قصد داریم این ساختار را در تعاون روستایی تقویت کنیم، البته باید ساختار مناسبی برای توزیع محصولات اساسی داشته باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: اگر ساختار توزیع و تامین عمده مبتنی بر ساختارهای اتحادیه‌ها و تعاونی‌های تولید و روستایی باشد می‌توان این واسطه‌گری را در زنجیره تولید کاهش و قیمت برای مصرف‌کننده عادلانه‌تر شود، گرچه حضور این تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و تعاونی‌های تولیدی در کنار اصناف و در اختیار قرار دادن مکان از سوی شهرداری و یا مراکز فروش مستقیم می‌تواند واسطه‌ها را به حداقل برساند و ارزش افزوده بسیار خوبی در این زنجیره‌ها ایجاد کرد.

فصاحت افزود: بنا شد اولین استان برای ایجاد الگوی موفق، حذف واسطه‌ها و در اختیار قرار گرفتن محصولات تولیدی با کمترین قیمت ایجاد بازارچه‌هایی در چهارمحال و بختیاری باشد.

وی با اشاره به حدود ۸۸۰۰ تعاونی روستایی در کشور، تصریح کرد: از این تعداد ۶۰۰۰ تعاونی فعال هستند، بناست بخشی از تعاونی‌ها که نیمه فعال یا غیرفعال بوده و در حوزه مختصات جغرافیایی تعاونی‌ها قرار دارند فعال کرد، البته بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد کل تولیدات کشور مربوط به این تعاونی‌هاست، مثلاً سال گذشته نزدیک به ۱۲۷ هزار میلیارد تومان از مجموع گردش حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی توسط این تعاونی‌ها انجام شه است.

فصاحت یادآور شد: سال گذشته بالای ۷۰ درصد گندم کل کشور توسط این تعاونی‌ها خریداری و حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از توزیع نهاده‌های کشاورزی توسط تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها انجام می‌شود.

در ادامه غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحال و بختیاری گفت:در دو سال دولت سیزدهم گام‌هایی در راستای توسعه کشاورزی و دامداری در استان برداشته شده است، طرح توسعه آمایش در حوزه کشاورزی به منظور افزایش بهره‌وری، توسعه سامانه‌های نوین و ایجاد اشتغال مدنظر قرار گرفته است و در این راستا حرکت می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به لزوم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان استان، اضافه کرد: افرادی که در این شرکت‌ها اقدام به تولید سموم و کود شیمیایی می‌کنند نیاز به حمایت دارند.
حیدری در خصوص حمایت از تولید کنندگان و ایجاد مهیا کردن زمینه صادرات آنها، تصریح کرد: اگر به هنگام مشکل تولید کنندگان برطرف شود می‌توان باب صادرات از این طریق باز  و به تولید بیش‌تر تشویق شوند کما اینکه از این طریق رشد تولید نیز محقق می‌شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به بحث صنایع تبدیلی و تشکیل زنجیره ارزش، گفت: باید شهرهایی که صنایع تبدیلی ندارند در اولویت قرار گیرند تا از این طریق مشکلی برای محصولات تولیدی خود در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی نداشته باشند.

به گفته وی، برخی محصولات تولیدی روستایی  نیاز به حمایت جدی دارد که حمایت جدی از تولید کنندگان خرد در قالب اشتغال خانگی می‌تواند به آن‌ها کمک کند.

حیدری در ادامه بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی وجود جاده‌های ترانزیتی و تولید محصولات با کیفیت، چهارمحال و بختیاری می‌تواند هاب محصولات کشاورزی باشد که این آمادگی در استان وجود دارد، همچنین زمینه برای سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی و دامداری برای سرمایه‌گذاری در استان وجود دارد.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به توزیع اقلام اساسی برای جبران ناترازی‌ها در استان، بیان کرد: کیفیت گوشت تولیدی استان بالا است و صادرات این کالا ترجیح داده می‌شود که لازم است سهمیه گوشت گرم همانند کلانشهرها به منظور مهار تورم به استان اختصاص داده شود.

وی گفت: لازم است بازارچه‌های دائمی با سرعت در استان ایجاد شوند تا بازار اشباع و با تزریق و توزیع محصولات آرامشی در بازار ایجاد شود، کما اینکه مکان از سوی فرمانداران مشخص شده است.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha