احسان میری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت نهضت ملی مسکن روستایی اظهار کرد: برای ثبتنام متقاضیان نهضت ملی مسکن سال گذشته توسط وزارت کشور سامانهای بازگشایی شد که در مجموع ۱۰۰۹ نفر نیز در کاشمر ثبتنام کردند که از این تعداد ۸۵۲ نفر مربوط به بخش مرکزی و ۱۵۷ نفر نیز از بخش فرح دشت بودهاند.
وی اظهار کرد: در مجموع از این ۱۰۰۹ نفر در شهرستان کاشمر ۴۳۵ نفر دارای زمین بودند و درخواست استفاده از تسهیلات را به صورت خود مالک داشتند و ۵۷۴ نفر هم فاقد زمین بوده که توسط بنیاد مسکن در روستاها تأمین زمین انجام خواهد شد.
مدیر بنیاد مسکن کاشمر عنوان کرد: برای تأمین زمین مورد نیاز امسال بازنگری ۱۴ روستا از مجموع ۲۵ روستا انجام و بازنگری ۱۲ روستا نیز به اتمام رسیده و بازنگری دو روستای فروتقه و قوژد به صورت خارج از نوبت با درخواست خودشان و با مجوزی که از استانداری اخذ شد انجام میشود.
وی بیان کرد: دو روستای فروتقه و قوژد چون در حریم شهر قرار دارند و از سویی به دلیل مهاجرتهای معکوس به این دو روستا موجب شد که سمت توسعه زودتر از موعد مقرر ۱۰ ساله پر شود به همین دلیل مجبور شدیم در کمتر از ۵ تا ۶ سال که از بازنگری طرحشان گذشته اقدام به بازنگری مجدد کنیم.
میری گفت: در این ۱۲ روستا در قالب بازنگری و الحاقاتی که انجام شد ۱۳۵ هکتار زمین در قالب اراضی ملی و خود مالک تأمین شد، حدود ۸۳۹ قطعه در قالب خود مالک اراضی مستثنیات و ملکی مردم در بازنگریها وارد محدوده طرح شد و بالغبر ۳۰۰۰ قطعه هم در حوزه اراضی ملی تأمین شده که در آینده نزدیک در اختیار متقاضیان واجد شرایط روستایی قرار میگیرد.
وی یادآور شد: در طرح الحاق اراضی برای تأمین زمین نهضت ملی مسکن روستایی فرصتی در اختیار بنیاد مسکن، مالکین و مردم قرار داده شده به طوری که بدون هیچ محدودیت و به هر اندازهای که هر روستا نیاز داشته باشد برای زمین روستایی امکان توافق مالکین در قسمت اراضی ملی وجود دارد تا الحاق به محدوده روستا انجام و در اختیار افراد واجد شرایط قرار گیرد.
مدیر بنیاد مسکن کاشمر همچنین افزود: برای طرح نهضت ملی مسکن در شهر کاشمر پروژه ۳۰ واحدی بنیاد ساخت را در منطقه چهارده معصوم آغاز نمودیم که تا امروز ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، پروژه در مرحله سفتکاری تحویل متقاضیان شده تا ادامه کار را خودشان انجام دهند.
وی با اشاره به پروژه ۱۲۶ واحدی گروه ساخت بیان کرد: این پروژه در قالب ۴۲ بلوک ۳ واحدی سه طبقه ساخته میشود که تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تمامی افراد به بانک معرفی شدهاند.
میری با بیان اینکه فونداسیون ۱۲۶ واحد، اسکلت و سقف ۱۲۰ واحد، سفتکاری ۶۰ واحد و نازککاری ۲۱ واحد انجام و در حال بهرهبرداری هستند، اذعان کرد: سایت ۳۴ هکتاری هم که در قالب دو بلوک A و B تقسیم شدهاند، بلوک A به ظرفیت ۳۵۵ بلوک ۷۱۰ نفر متقاضی ساماندهی شدهاند و ۳۴ قطعه از این تعداد به ظرفیت ۶۸ نفر تحویل افراد واجد شرایط جوانی جمعیت شده و ۶۰ قطعه دیگر نیز برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی به ظرفیت ۱۲۰ نفر برای احداث در اختیار قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی (ع) قرار گرفته است.
وی یادآور شد: ۱۲۸ قطعه هم متقاضیانی بودند که زمین به آنه تحویل داده شده و شروع به کار نمودهاند و ۱۳۳ قطعه هم طی یک ماه اخیر قرعهکشی و در اختیار واجدین شرایط جدید قرار گرفت.
مدیر بنیاد مسکن کاشمر با اشاره اینکه تا امروز ۲۰۰ فقره پروانه از سوی شهرداری صادر شده است، گفت: شبکه آبرسانی اجرا و طراحی شبکه برق و گاز هم انجام و تأمین اعتبار شده است.
وی افزود: آمادهسازی پروژه که توسط شهرداری انجام میشود پیشرفت ۷۰ درصدی دارد، از زمان انعقاد قرارداد بر اساس برنامه زمانبندی شده متقاضیان ۲۴ ماه فرصت دارند عملیات اجرایی را انجام دهند.
میری عنوان کرد: اگر متقاضیان در حال حاضر به هر دلیلی به لحاظ مالی، زمانی و ... آمادگی ساخت نداشته باشند این فرصت در اختیار متقاضی دیگر گذاشته خواهد شد و با اولویتهای دیگر جابجا میشوند.
وی بیان کرد: از تمامی متقاضیان تعهد گرفته شده و قرارداد به امضاء رسیده همچنین اخطاریههای متعدد و اظهارنامه قضایی برای متقاضیان ارسال شده است. اگر متقاضی برابر برنامه زمانبندی شروع به کار نکند مجبور به تغییر اولویت وی میشویم.
مدیر بنیاد مسکن کاشمر گفت: با توجه به اینکه بالغبر ۵۰ تا ۶۰ درصد اراضی کاشمر موقوفه است میطلبد اوقاف که پلاکها و اراضی بسیار خوب و مستعدی دارد به مدد مردم کاشمر برای تأمین زمین برسد. اگر برخی دستگاهها که اراضی مازاد دارند به خصوص اوقاف در این خصوص کمک کند اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود.
تهیه طرح هادی برای تمامی روستاها
وی در ادامه با اعلام اینکه در سطح شهرستان کاشمر ۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم که بنیاد مسکن موفق به تهیه طرحهای هادی تمامی روستاها شده است، افزود: روستاها محور توسعه هستند و توسعه همه جانبه در روستاها در رأس کاری ما بوده و بنیاد مسکن در توسعه و عمران روستایی همواره پیشرو بوده است.
میری افزود: امسال در اجرای طرحهای هادی روستایی از مجموع ۲۵ روستای شهرستان در ۱۴ روستا تاکنون طرح هادی اجرا شده و سه روستای اسحاقآباد، ممرآباد و جردوی را با اعتباری بالغبر ۱۳ میلیارد ریال در حال اجرا داریم. امیدواریم با اعتباراتی که تخصیص خواهد یافت بتوانیم این سه روستا را سال آینده به بهرهبرداری برسانیم.
منطقه ترشیز به لحاظ مخاطرات طبیعی در منطقه پرخطری قرار دارد
وی در ادامه عنوان کرد: در حوزه مقاومسازی مسکن روستایی ترشیز شامل شهرستانهای کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ به لحاظ مخاطرات طبیعی در منطقه پرخطری قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در منطقه با گسل درونه به طول ۷۰۰ کیلومتر که از شمال اصفهان شروع میشود و پس از عبور از منطقه شمالی منطقه ترشیز و تا مرزهای شرقی امتداد دارد مواجهیم، بیان کرد: این گسل همواره خطری برای زلزله در منطقه است.
مدیر بنیاد مسکن کاشمر همچنین از وجود مخاطرات دیگری مانند فرونشست زمین، سیلاب و... خبر داد و گفت: این مخاطرات همواره بافتهای فرسوده شهری و روستایی منطقه را تهدید میکند.
۴۵۰۰ واحد مسکن روستایی شهرستان بازسازی و مقاومسازی شده است
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار سرشماری سال ۱۳۹۵ از مجموع ۱۲ هزار و ۵۰۹ واحد مسکن روستایی که در شهرستان داریم تا به امروز بنیاد مسکن انقلاب اسلامی توانسته با همکاری و مشارکت مردم، دهیاران و اعضای شورای اسلامی ۴۵۰۰ واحد مسکن روستایی شهرستان را بازسازی و مقاومسازی کند و در اختیار متقاضیان قرار دهد.
میری اذعان کرد: با استفاده از تسهیلات مقاومسازی مسکن روستایی که هر ساله توسط دولت به آن اعتبارات خوبی تخصیص پیدا میکند، امسال هم ۳۵۰ میلیون تومان به صورت قرضالحسنه ۵ درصد با بازپرداخت ۲۰ ساله در اختیار متقاضیان به صورت ضمانت سفته زنجیری قرار میگیرد.
وی سهمیه امسال تسهیلات مسکن روستایی شهرستان کاشمر را ۸۵۰ فقره اعلام کرد و گفت: این افراد در حال تشکیل پرونده و معرفی به بانکهای عامل هستند.
مدیر بنیاد مسکن کاشمر ادامه داد: در حوزه صدور سند روستایی از مجموع ۱۲ هزار و ۵۰۹ واحد مسکن بالغبر ۶۰۰۰ سند روستایی صادر شده است و اکنون حدود ۵۰ درصد واحدهای روستایی دارای سند ششدانگ هستند.
وی در خصوص وضعیت قیر رایگان افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۵۰۰ تن قیر در ۳ سال اخیر به شهرستان تخصیص یافته و بالغبر ۲۵۰ هزار متر مربع در سطح ۲۰ روستا از قیر رایگان بهرهمند شده و آسفالت معابر روستایی با مشارکت مردم، شوراها، دهیاران و بخشداریها انجام شده است. سال گذشته ۴۰۰ تن سهمیه قیر داشتهایم که در ۱۳ روستا به میزان ۴۵ هزار مترمربع آسفالت انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات