به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی نوشت تداوم حملات نیروهای یمنی به کشتیها در تنگه مهم بابالمندب در دریای سرخ که در واکنش به جنگ غزه انجام میشوند نشان میدهند که غرب برای متوقف کردن این حملات دچار چالش جدی شده، در حالی که از سوی دیگر جایگاه نیروهای انصارالله را در جهان عرب تقویت کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به قلم «جان گامبرل» تحلیلگر خود با عنوان «حملات به کشتیها و سرنگونی پهپادهای آمریکا. حوثیهای یمن به رغم حملات هوایی تحت رهبری آمریکا، میجنگند» هشدار میدهد: «تحلیلگران هشدار میدهند حملات آنها هر چه بیشتر طول بکشند ریسک اثرگذاری اختلالات در کشتیرانی بینالمللی بر اقتصاد جهانی بیشتر خواهد شد.
روز دوشنبه، هم مقامهای یمنی و هم مقامهای غربی وقوع یکی از جدیترین حملات ارتش یمن به کشتیها را تایید کردند. فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد: «حوثیها (انصارالله) کشتی باربری روبیمار با پرچم کشور بلیز را با دو موشک بالستیک ضدکشتی که یکی از آنها به کشتی اصابت کرد هدف گرفتند.» کشتی روبیمار که قبلا در ماه نوامبر از مشکل پیدا کردن بخش پیشران کشتی گزارش داده بود، ظاهرا دیگر غیرقابل استفاده شده و خدمه آن مجبور به ترک کشتی شدند.
آسوشیتدپرس در ادامه این تحلیل حمله اخیر یمنیها به کشتی روبیمار را به عنوان یکی از حملات مستقیم جدی به کشتیها دانسته و نمونه دیگری از این حملات را حمله مستقیم در اواخر ماه ژانویه به یک کشتی باری دارای پرچم جزایر مارشال دانست که ساعتها در آتش سوخت.
این خبرگزاری نوشت: «در این میان حوثیها اوایل روز سه شنبه تصاویری را از یک پهپاد آمریکایی ام.کیو-۹ ریپر سرنگون شده با یک موشک زمین به هوا در نزدیکی سواحل حدیده منتشر کردند؛ بندری در دریای سرخ که در کنترل حوثیها قرار دارد. در این تصاویر چند مرد در حال بیرون کشیدن قطعاتی از دریا به داخل ساحل هستند.
قطعات به نمایش درآمده در این فیلم ظاهرا دارای نوشتههایی به زبان انگلیسی و تجهیزاتی الکترونیکی که مربوط به قطعات شناخته شده پهپاد آمریکایی ریپر میشوند هستند؛ پهپادی که هم برای ماموریتهای تهاجمی و هم ماموریتهای تجسسی قابل استفاده است. فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا و شاخه خاورمیانه نیروی هوایی این کشور به پرسشهای آسوشیتدپرس درباره سرنگونی این پهپاد پاسخ ندادند. پنتاگون در ماه نوامبر از دست دادن یک پهپاد ام.کیو-۹ خود را که آن هم با شلیک یمنیها بر فراز دریای سرخ سرنگون شد، تایید کرد.»
آسوشیتدپرس با اشاره به اینکه ارتش یمن از سال ۲۰۱۴ تاکنون دست کم چهار پهپاد ارتش آمریکا را از جمله در سالهای ۲۰۱۷، ۲۰۱۹ و در سال جاری میلادی سرنگون کرده، به چند مورد حمله چشمگیر دیگر این نیروها به کشتیهایی که غربیها سعی در پنهان کردن هویتشان داشتند شامل حمله به کشتی با پرچم یونانی موسوم به «سی چمپیون» که متعلق به آمریکاییها بوده و حمله به کشتی دیگری موسوم به «نیویس فورتونا» که به ادعای این خبرگزاری «دارای پرچم جزایر مارشال بوده، مقصدش را ایتالیا اعلام کرده و دارای خدمه تماما چینی بوده» اشاره کرد.
آسوشیتدپرس در ادامه این مطلب اتهامزنی علیه یمنیها را در دستور کار قرار داده و بدون اشاره به تلاشهای متحدان رژیم صهیونیستی برای پنهان کردن هویت کشتیهایی که مورد حمله یمنی ها قرار گرفتند، ادعا میکند: «آنها از ماه نوامبر مکررا کشتیها را در دریای سرخ و آبهای پیرامون آنها در واکنش به جنگ اسرائیل علیه حماس در نوار غزه هدف گرفتند. آنها بارها کشتیهایی که ارتباطاتی با اسرائیل داشتند هدف گرفته و کشتیرانی را در یکی از مسیرهای کلیدی تجارت میان آسیا، خاورمیانه و اروپا به خطر انداختند.»
یمن در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در ۳۱ اکتبر و انجام دهها عملیات پس از آن، تلاشهای آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیل شده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ ناکام گذاشته و این عملیات حتی از ناکام گذاشتن این تلاشها فراتر رفته و صنعا در پی حماقت ائتلاف آمریکایی با انجام حملات به مناطق مختلف یمن، اهداف خود را گسترش داده و حالا کشتیهای آمریکایی و انگلیسی را نیز شامل شود.
آسوشیتدپرس در تحلیل خود نوشته، آمریکا همچنان دارد پهپادهایش به ارزش میلیونها دلار را از دست میدهد و موشکهایی را برای مقابله با یمنیها شلیک میکند که میلیونها دلار قیمتشان است اما یمنیها متقابلا از تسلیحاتی بسیار ارزان قیمتتر که مناسب جنگ نامتقارن است استفاده کرده و به وارد کردن ضرباتشان ادامه میدهند.
در ادامه مطلب این خبرگزاری آمریکایی تصریح شده است: «حوثیها اطلاعاتی چندانی پیرامون تلفات خود ارائه نکردهاند هر چند که تایید کردند دست کم ۲۲ نفر از مبارزان آنها در حملات تحت رهبری آمریکا کشته شدهاند. طبق برآورد انستیتوی بینالمللی مطالعات استراتژیک، حوثیها و قبایل متحد با آنها در یمن حدود ۲۰۰۰۰ نیروی جنگجو دارند. آنها قادرند در قالب واحدهای کوچکی که به دور از پایگاههای نظامی هستند عملیات انجام دهند که این هدف گرفتن آنها را نسبت به هدف گرفتن نیروهای نظامی سنتی سختتر میکند. این در حالی است که از نظر حوثیها (انصارالله) کسب شهرتی ناگهانی در جهان عرب خشمگین از کشتار زنان و غیرنظامیان توسط اسرائیل در نوار غزه هزینههای وارد شده به آنها را متوازن میکند.»
این خبرگزاری در ادامه عنوان میکند که آمریکا ممکن است در صورت ادامه حملات نیروهای یمنی تجاوزاتش را در غرب آسیا تشدید کند.
«الئونورا آرماگنی»، یک کارشناس انستیتی مطالعات سیاست بینالملل واقع در ایتالیا نوشته است: حوثیها بدون برقراری یک آتش بس در غزه ممکن است به تشدید بیشتر حملات علیه منافع آمریکا در دریای سرخ و در منطقه راغب شوند و «گزینههای بازدارندگی» برای واشنگتن هر چه کمتر میشوند.
کارشناسان در این باره معتقدند که عملیات بیسابقه ارتش یمن علاوه بر اینکه مانع از تلاشهای آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی شده، توان نظامی را نشان میدهد که واشنگتن از آن بیاطلاع بود و در واقع معادلات آن را به هم ریخت.
علیرغم اصرار صنعا برای تحمیل محاصره دریایی بر رژیم صهیونیستی تا پایان محاصره و تجاوزات غزه و هدف قرار دادن کشتیهای این رژیم و کشتیهای آمریکا و انگلیس، اما آنها بر حفظ امنیت ناوبری دریایی برای دیگر کشتیها تاکید دارند و اظهارات مقامات آن گواه این نیت است.
انتهای پیام
نظرات