• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402121510509
  • خبرنگار : 50212

یک مسئول خبر داد

ثبت ۱۰۲ میلیمتر بارش در ساوه/ الغدیر ۱۱ درصد آب دارد

ثبت ۱۰۲ میلیمتر بارش در ساوه/ الغدیر ۱۱ درصد آب دارد

ایسنا/مرکزی مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه با اشاره به اینکه حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر به ۱۱ درصد رسیده است، گفت: بارش‌های اخیر تاثیر چندانی در آبگیری این سد نداشته است.

مجید امیرحسینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون ۱۰۲ میلیمتر در این شهرستان باران باریده است در حالی که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۸۵ میلیمتر و میانگین بلندمدت نیز ۱۴۰ میلیمتر بوده است.

وی با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی میزان بارندگی در این شهرستان طی سال آبی جاری به نسبت بلندمدت اظهار کرد: با ورود دو جبهه بارندگی به شهرستان ساوه حدود ۲۰ سانتیمتر برف در این شهرستان باریده و این میزان بارش پس از مذاب شدن حدود ۱۵ میلیمتر به ثبت رسیده است.

امیرحسینی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان دبی ورودی آب به سد الغدیر ساوه دو متر مکعب بر ثانیه است، گفت: با وقوع بارش‌ها میزان دبی ورودی به سد الغدیر به ۶ متر مکعب رسیده بود اما به دلیل یخبندان در حوضه آبریز بالادست سد، دبی ورودی کاهش یافته و به دو متر مکعب بر ثانیه رسیده است.

وی تصریح کرد: با افزایش دمای هوا و بارش باران قطعا دبی ورودی به سد افزایش می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود از هفت متر مکعب بر ثانیه نیز عبور کند.

امیرحسینی با اشاره به حفر و بازسازی چاه های آب برای تامین نیاز شهر ساوه به مصارف شرب گفت: در نتیجه این اقدام، خروجی منابع آبی سد برای مصارف شرب به میزان افزوده شدن چاه‌های آب شرب کاهش پیدا کرده است.

این مقام مسئول در امور منابع آب ساوه با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم آب ذخیره شده در دریاچه سدالغدیر ساوه به حدود ۲۴ میلیون متر مکعب بر ثانیه رسیده است، افزود: بارش‌های اخیر تاثیر چندانی در آبگیری این سد نداشته اما پیش بینی می‌شود روند آبگیری سد رو به بهبود باشد.

گفتنی است، سد الغدیر ساوه با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب، از نوع دو قوسی بتنی است که در سال ۷۲ با هدف تأمین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.

این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغال‌زایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگی‌های مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل می‌شود.

در پی وقوع سیل در فصل بهار ۹۸ و تکمیل شدن تراز آبی سد الغدیر ساوه، این سد در هشتم اردیبهشت ماه همان سال پس از ۲۲ سال، سرریز کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۵ ۱۴:۱۰

تا خود مردم آموزش های لازم را جهت مصرف بهینه آب را واهمیت آن را عمل نشود روزی می‌رسد که برای محتیج یک لیتر آب میشن آب مهم تر از نفت است

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۵ ۱۶:۰۱

آبی که برای شُرب بسیارهزینه وزحمت دارد،ایکاش رسانه ها اطلاع رسانی کنند،

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۵ ۱۷:۳۱

امیدوارم خبر در باره بارس ها در ساوه درست باشد .اساورزی در انجا توسعه پیدا کند ومردم با ارامش به کار بپردازند...خدایا برکت وبارش برای همه شهرها ...آمین