در گزارش بازار این هفته، ایسنا به بررسی قیمت کالاهای اساسی و کالاهای نوروزی در بازار قزوین پرداخته و نوسانات قیمت آنها را مورد ارزیابی قرار میدهد. لازم به ذکر است قیمتهای درج شده در گزارش مربوط به قیمت کالاها در بازار قزوین است.
این هفته قیمت هر کیلوگرم مرغ کشتار روز در بازار قزوین ۸۱ هزار و ۵۰۰ تومان بود. بهزاد غیاثوند، مدیرکل پشتیبانی امور دام استان قزوین طی هفته گذشته در این خصوص اظهار کرد: خرید گوشت مرغ منجمد بهصورت بستهبندی کارتنی در استان آغاز شده است. تاکنون قرارداد خرید هزار تن مرغ منجمد با تشکلهای تولیدی منعقد شده که از این میزان تاکنون ۲۲۵ تن مرغ منجمد شیرینگ پک شده (بستهبندی کارتنی) تحویل و در سردخانههای شرکت پشتیبانی امور دام ذخیرهسازی شده است.
قیمت گوشت قرمز در ثبات نسبی
در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله در بازار قزوین ۵۶۰ تا ۵۸۰ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی ۶۳۰ تا ۶۵۰ هزار تومان است. همچنین هر کیلو سردست منجمد ۳۳۰ هزار تومان، گل سردست منجمد ۳۸۵ هزار تومان و مغز ران منجمد ۴۰۰ هزار تومان است. طی هفتههای گذشته نیز قیمت انواع گوشت قرمز همین مبالغ بوده و قیمت این کالا تغییری نکرده است.
قیمت انواع ماهی در قزوین
با توجه به نزدیک شدن سال نو و افزایش تقاضا برای خرید ماهی، طبیعی است که باید در این ایام کمکم منتظر گران شدن ماهی باشیم. در حال حاضر قیمت هر کیلو از انواع ماهی در بازار قزوین به این شرح است: کفال ۲۳۵ هزار تومان، سالمون ۱۸۵ تا ۲۱۰ هزار تومان، حلوا ۹۸ تا ۲۱۰ هزار تومان، قزلآلا ۱۷۹ تا ۱۹۸ هزار تومان، شیر نیزهای ۱۶۰ تا ۱۹۷ هزار تومان، سفید ۱۵۵ تا ۱۹۵ هزار تومان، تن ۱۲۰ تا ۱۴۲ هزار تومان، آزاد ۶۵ تا ۱۱۰ هزار تومان، بیکت ۱۰۵ هزار تومان، قباد ۵۰ تا ۶۸ هزار تومان، کیلکا ۶۰ هزار تومان.
قیمت انواع برنج در بازار قزوین
طی هفتههای اخیر قیمت برخی از انواع برنج در بازار قزوین تا حدودی گران شده بود که در گزارشهای پیشین به آنها پرداخته شد. کماکان برخی از انواع برنج میل به گران شدن دارند و قیمت آنها اندکی افزایش یافته است. با توجه به نزدیک شدن نوروز و تقارن آن با ماه مبارک رمضان، انتظار میرود قیمت این کالای اساسی کماکان در نوسان باشد.
قیمت انواع برنج در بازار قزوین به این شرح است: حسنسرا ۱۱۵ هزار تومان، دمسیاه ۱۰۰ هزار تومان، علی هاشمی ۸۵ تا ۱۰۰ هزار تومان، علی کاظمی ۷۵ تا ۹۵ هزار تومان، صدری هاشمی آستانه ۹۰ هزار تومان، دودی ۷۴ تا ۸۵ هزار تومان، فجر ۵۵ تا ۷۵ هزار تومان، عنبربو ۵۵ تا ۷۰ هزار تومان، شیرودی ۶۵ تا ۷۴ هزار تومان، شمشیری و طارم ۶۵ هزار تومان، خوشپخت ۴۵ تا ۶۳ هزار تومان، هندی ۴۶ تا ۵۰ هزار تومان.
استمرار گرانی در بازار حبوبات
قیمت حبوبات طی هفتههای اخیر به طرز چشمگیری در سیر صعودی قرار گرفته است. این افزایش قیمت کماکان ادامه دارد. شاید یکی از دلایل آن افزایش تقاضا برای این کالاها با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان باشد.
قیمت انواع حبوبات در بازار قزوین به این شرح است: لوبیا سفید ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تومان، لوبیا کشاورزی ۹۰ تا ۱۰۲ هزار تومان، لوبیا چیتی ۸۲ تا ۹۶ هزار تومان، لوبیا قرمز ۷۴ تا ۹۵ هزار تومان، عدس ۶۵ تا ۸۵ هزار تومان، لوبیا چشمبلبلی ۷۴ تا ۸۰ هزار تومان، لپه ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان، نخود ۵۵ تا ۷۵ هزار تومان، ماش ۵۵ تا ۷۰ هزار تومان.
قیمت انواع کالاهای مورد استفاده در نوروز
با توجه به در پیش بودن عید نوروز، بازار خرید آجیل در قزوین مانند تمام شهرهای دیگر داغ است، اما بهدلیل گران بودن اقلام مختلف، شاید در دسترس همه اقشار نباشد که بتوانند انواع آجیل را خریداری کنند.
قیمت انواع آجیل در بازار قزوین به این شرح است: مغز گردو ۴۵۰ تا ۶۹۵ هزار تومان، مغز بادام ۵۵۰ تا ۷۳۰ هزار تومان، مغز فندق ۹۵۰ تا ۹۹۰ هزار تومان، بادام هندی ۶۰۰ تا ۷۲۰ هزار تومان، پسته ۴۵۰ تا ۷۲۰ هزار تومان، فندق ۴۹۰ تا ۵۸۰ هزار تومان، بادام منقا ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان، بادامزمینی غلافدار ۲۰۰ تا ۲۶۰ هزار تومان، بادامزمینی ۱۳۰ تا ۳۳۰ هزار تومان، تخمه کدو ۲۰۰ تا ۳۴۰ هزار تومان، تخمه ژاپنی ۲۸۰ تا ۳۸۰ هزار تومان، تخمه هندوانه ۲۶۰ هزار تومان، تخمه آفتابگردان ۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان، توت خشک ۱۳۰ تا ۴۴۰ هزار تومان، انجیر ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان، عدس برشته ۱۲۰ هزار تومان، نخود گل ۱۱۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، کشمش ۱۴۰ تا ۲۴۰ هزار تومان، آجیل شیرین ۲۰۰ تا ۲۹۰ هزار تومان، آجیل شور ۲۸۰ تا ۴۳۰ هزار تومان، آجیل چهار مغز ۵۴۰ تا ۷۰۰ هزار تومان. همچنین قیمت هر کیلو لواشک پذیرایی ۵۵ تا ۱۳۰ هزار تومان، شکلات ۹۰ تا ۲۲۰ هزار تومان، کاکائو ۱۵۰ تا ۲۷۰ هزار تومان، گز ۷۵ تا ۲۴۰ هزار تومان و پشمک ۱۲۰ تا ۲۳۰ هزار تومان است.
بازار داغ ترهبار در قزوین
قیمت انواع میوه در بازار قزوین به این شرح است: توتفرنگی ۱۰۰ هزار تومان، موز ۷۵ تا ۱۰۰ هزار تومان، لیموشیرین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان، کیوی ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان، نارنگی ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان، سیب ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان، انار ۳۰ تا ۴۵ هزار تومان، انگور ۴۰ هزار تومان، خیار ۲۵ تا ۳۸ هزار تومان، به ۲۰ تا ۳۵ هزار تومان، پرتقال ۱۷ تا ۳۳ هزار تومان، گریپفروت ۲۵ هزار تومان.
قیمت انواع صیفی در بازار قزوین به این شرح است: سیبزمینی ۸ تا ۲۳ هزار تومان، پیاز ۱۶ تا ۳۵ هزار تومان، گوجهفرنگی ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان، گوجه گیلاسی ۷۰ هزار تومان، بادمجان ۱۰ تا ۲۵ هزار تومان، کدو ۲۵ تا ۳۵ هزار تومان، برگکلم ۸ تا ۱۵ هزار تومان، کاهو ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان، کاهو پیچ ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان، کلم بروکلی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان، کرفس ۱۵ تا ۲۶ هزار تومان، هویج ۷ تا ۸ هزار تومان، سیر خشک ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، سیر تازه ۳۵ تا ۵۰ هزار تومان، چغندر لبویی ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان، شلغم ۱۵ هزار تومان، ترب ۱۵ هزار تومان، لوبیاسبز ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان، فلفل تند ۶۵ هزار تومان، فلفلدلمه ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان، قارچ ۱۱۰ هزار تومان، نارنج ۱۰ تا ۱۸ هزار تومان، لیموترش ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان.
ذخیرهسازی و توزیع میوه شب عید و خرمای ماه مبارک رمضان
علی رحمانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قزوین طی هفته گذشته اظهار کرد: ذخیرهسازی میوه شب عید با هدف کنترل قیمتها و منطقیسازی نرخها صورت میگیرد، طرح تنظیم بازار میوه شب عید نیز به منظور رفاه مردم و کاهش دغدغه تأمین میوه در ایام عید و جلوگیری از نوسان و افزایش غیرمنطقی قیمتها اجرا میشود.
وی ادامه داد: در ایام عید همواره تقاضای بالایی برای خرید پرتقال و سیب وجود دارد، بنابراین با توجه به افزایش تقاضا برای این میوهها، ذخیرهسازی آنها انجام شده است. میوه شب عید با کیفیت مناسب در استان قزوین توسط اتحادیه شرکتهای تعاونی روستایی استان قزوین از آذربایجان غربی و مازندران خریداری و ذخیرهسازی شده است تا با حذف دلالان و واسطهگران، از افزایش قیمتها در پایان سال جلوگیری شود.
رحمانی بیان کرد: با توجه به نزدیکی ایام ماه مبارک رمضان، خرمای مضافتی نیز با کیفیت بالا و به منظور توزیع با قیمت مناسب ذخیرهسازی شده است که توزیع آن از ابتدای هفته جاری آغاز خواهد شد.
آغاز گشتهای مشترک نظارت بر بازار شب عید و ماه رمضان
علیرضا حسنپور، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قزوین نیز هفته گذشته اظهار کرد: جهت صیانت از حقوق شهروندان، طرح پایش بازار نوروزی و ماه مبارک رمضان از ۱۵ اسفند ماه سال جاری آغاز شده و تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: با توجه به درخواستهای مردمی، شرایط بازار و نوسان قیمتها و جهت پیشگیری از سوءاستفادههای احتمالی، علاوه بر نظارت بر کسبوکارهای کوچک، از شرکتهای تولیدی، فروشگاههای زنجیرهای، انبارها، بنکداریها، سردخانهها، کشتارگاههای مرغ و گوشت، مجتمعهای رفاهی و پایانههای مسافربری نیز بازرسی میشود و با متخلفین برخورد قاطع خواهد شد.
آغاز ماه دوم طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی
طرح کالابرگ الکترونیکی (فجرانه) در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوارهای دهک اول تا هفتم درآمدی از ۱۸ اسفند ماه آغاز شده است. در این طرح خانوارهای دهکهای اول تا هفتم مشمول ۲۲۰ هزار تومان اعتبار خرید ۱۱ قلم کالابرگی میشوند. ماه دوم این طرح ملی مصادف با حلول ماه مبارک رمضان و عید نوروز از تاریخ ۱۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شده و تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت. خانوارهای مشمول طرح میتوانند اقلام سبد غذایی را طی یک ماه و متناسب با نیاز خود خرید کنند.
اجباری در خرید تمام اقلام بهصورت یکجا وجود ندارد. ۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخممرغ و حبوبات است. استفاده از این طرح اختیاری است. فروشگاهها مجاز به دریافت کارمزد، تعیین میزان خرید و یا تعداد اقلام قابل خرید نیستند. مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف میتوانند با شمارههای ۱۲۴ و ۱۳۵ تماس حاصل کنند.
انتهای پیام
نظرات