حجتالاسلام سعید جزایی یکشنبه، ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۲ در نشستی با مسئولان اداره کل منابع طبیعی استان، درختکاری را سنتی حسنه توصیف کرد و افزود: در دنیای صنعتی امروز ضرورت توسعه فضای سبز چندبرابر شده است و به هر میزان که آلودگی هوا افزایش پیدا کند در تقابل آن ناگزیر به توسعه منابع طبیعی، فضای سبز و درختکاری هستیم که امری اجتناب ناپذیر است و توجه نکردن به این موضوع ضربه مهلکی به طبیعت و جامعه وارد خواهد کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه درختان ریشههای تنفس شهرها هستند، گفت: حفاظت از منابع طبیعی و فضای سبز اهمیت ویژهای دارد و باید توجه داشت که تداوم و افزایش میزان بارندگی و کاهش آلودگیهای زیست محیطی ارتباط مستقیم با حفاظت و توسعه فضای سبز و منابع طبیعی دارد.
وی با تاکید بر اینکه استان مرکزی در خصوص درختکاری و غرس نهال براساس هدفگذاری صورت گرفته در سطح کشور جزو استانهای پیشرو است، اظهار کرد: قانون اساسی بر حفظ محیط زیست تاکید دارد و عزم و اراده دستگاه عدلیه نیز حفظ و حراست از منابع طبیعی است.
حجتالاسلام جزایی در ادامه گفت: در سال جاری ۵۶۴ هکتار از اراضی منابع طبیعی استان به ارزش ۲۶۲ میلیارد تومان رفع تصرف شده و تلاش بر این بوده است که تمامی اراضی منابع طبیعی استان حدنگاری شده و برای آنها سند صادر شود و این روند ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: همچنین امسال ۲۴۳ فقره پرونده در خصوص اراضی ملی استان مرکزی در دستگاه قضائی مورد رسیدگی قرار گرفت و در نهایت هزار و ۱۷۰ هکتار از این اراضی رفع تصرف و این حکم اجرایی شده است.
به گزارش ایسنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز به تولید چهارمیلیون اصله نهال در استان اشاره کرد و با بیان مراحل توزیع گفت: افراد مختلف میتوانند برای دریافت ۱۰ اصله نهال با ارائه مشخصات کامل در خصوص محل کاشت، نهال دریافت کنند و برای دریافت ۱۰ الی ۵۰ اصله نهال، کروکی محل کاشت ارائه کنند و برای بیشتر از ۵۰ اصله نیازمند بررسی محل کاشت نهال توسط کارشناسان منابع طبیعی شهرستانهاست.
عبدالحسین محمدی افزود: به منظور نظارت برحسن انجام کار، توزیع نهالها مکان محور خواهد بود و توسط سامانه «ساتک» به صورت جدی به مراحل کاشت و داشت نهالهای تحویل شده توسط کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری استان نظارت خواهد شد.
در ادامه معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی با اشاره به اینکه وسعت استان مرکزی دو میلیون و ۹۸۵ هزار هکتار است، گفت: از این میزان دو میلیون هکتار اراضی ملی و ۹۳۲ هزار هکتار مساحت مستثنیات استان است.
حامد بهرامی با اشاره به اینکه استانهای اصفهان و مرکزی اقدام به راهاندازی سامانه تخلفات حقوقی کردند که قابل کنترل توسط دستگاههای نظارتی و قضائی است، اظهار کرد: این سامانه قابلیت گزارشگیری آمار و اطلاعات پروندههای منابع طبیعی موجود در دستگاه قضائی را دارد.
وی به تشکیل دبیرخانه پروندههای مهم در دستگاه قضائی نیز اشاره کرد و گفت: به فراخوار مساحت اراضی ملی یا ارزشمندی آنها پروندههای مربوطه از طریق دبیرخانه پیگیری میشود.
بهرامی گفت: خلع ید از اراضی ملی شهرستان زرندیه به وسعت ۶۹۰ هکتار، رد دعوی در اراضی شهرستان فراهان به میزان ۲۹۰ هکتار و صدور حکم برای اراضی شهرستان خنداب به وسعت ۲۰ هکتار از جمله احکام صادره در سالجاری بوده است و ۸۲ درصد آرای دستگاه قضائی طی امسال «له» اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی بوده است.
او تصریح کرد: برخورد با قاچاق چوب ۱۶ فقره، اطفای حریق به وسعت ۳۴ هکتار در اراضی، ۹۲ مورد جلوگیری از چرای غیرمجاز با تشکیل پرونده، اخراج دام به تعداد ۲۴ هزار و ۷۴۵ راس دام و برخورد با تخریب و تصرف اراضی ملی به تعداد ۳۱۳ فقرهرونده به مساحت هزار و ۷۸ هکتار از دیگر اقدامات بوده است.
بهرامی گفت: با اقدامات صورت گرفته و شورای حفظ حقوق بیت المال سند کاداستر اراضی ملی به وسعت دومیلیون هکتار به صورت سند تک برگی صادر شده است. همچنین در جهت رفع تداخلات اراضی کشاورزی نیز اقدامات موثری برای تعیین تکلیف این اراضی صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات