محمد دوستار امروز ۱۱ فروردین ماه در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی همهساله نقشه راه فعالیتهای سازمانها، شرکتها، بخش خصوصی را با نامگذاری آن سال تعیین و به این ترتیب توجه تحلیلگران، نویسندگان و پژوهشگران را جلب میکنند.
وی با بیان اینکه نامگذاری شعار سال همواره درباره موضوع مهم و حساس کشور بوده است، افزود: موضوعی که جامعه با آن مواجه شده تا به فعالیتها جهتدهی داده شده و همافزایی در کارکردهای شعار کلی سال ایجاد شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان، یکی از ابعاد و مؤلفههای اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری مطرح شده را موضوع مردمی کردن اقتصاد برشمرد و گفت: از آنجا که هر فعالیتی در کشور مبنا و فعالیتهای مردمی داشته و مردم در آن حضور فعال و پررنگتری داشتند که آن موفقیتآمیز بوده و نکات مثبتی از حضور مردم مشاهده میکنیم.
دوستار با بیان اینکه در سنوات گذشته از سوی مقام معظم رهبری سالها با عنوان «رونق تولید» نامگذاری میشد و امسال هم که با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده، به این دلیل بوده که جهش یک فعالیت متفاوتتر از سنوات گذشته است، خاطرنشان کرد: از سویی باید یک نوع برجستگی در فعالیتها وجود داشته باشد؛ چراکه این ظرفیت در کشور وجود دارد که توسط مقام معظم رهبری بهخوبی شناسایی و زمانسنجی شده و شرایط در حال بالفعل شدن است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری فرمودند که جهش تولید با مشارکت مردم تحقق مییابد و در صورتی که مردم پای کار نباشند شاید جهش به شکل ایدهآل رخ ندهد و برای تحقق جهش تولید هم نیازمند زمینهسازیهایی هستیم، گفت: نخست اینکه باید افکار عمومی به این سمت سوق پیدا کند؛ چراکه مردم در زمینه جهش تولید اثرگذار هستند و مسیر تولید از مرحله تولید تا مرحله مصرف شکل میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان افزود: توجه به کالاهای داخلی و مصرف آن در مقایسه با واردات میتواند اثرگذار باشد؛ به این معنی که هرچقدر از کالاهای تولید داخل حمایت و از ورود کالاهای مشابه خارجی جلوگیری شود، زمینه مصرف و حتی زمینه صادرات به سایر کشورها مهیا خواهد شد و اینگونه چرخه تولید هم به گردش درخواهد آمد.
دوستار افزود: شکلدهی به سرمایههای خُرد مردم و راهاندازی کسب و کارها از طریق راهاندازی شرکتهای تعاونی میتواند بسیار اثرگذار باشد و در این راستا مردم میتوانند کنار هم شرکتهای تولیدی و مصرف راهاندازی کنند تا در موضوعات مختلف سرمایهگذار باشند.
وی تصریح کرد: از سویی صندوقها، بانکها و مراکز مالی پشتیبان باید در این زمینه از مردم حمایت لازم را داشته باشند؛ بهخصوص در راهاندازی شرکتهای تولیدی توسط دانشآموختگان دانشگاهها با نگاه دانشبنیانی که میتواند در تحقق شعار سال بسیار موثر است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان افزود: توجه جدی دولت به بخش خصوصی و زمینهسازی برای فعالیت بیشتر آن میتواند به اقتصاد کشور کمک زیادی کند تا دولت درگیری مسائل تولید و تولیدگر نباشد و تولید به بخش خصوصی و آحاد مردم واگذار شود و این زمینه تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی را هم به شکل بهتر و مطلوبتر مهیا میکند.
وی تاکید کرد: شناسایی مسائلی که شرکتها با آن مواجه هستند و واگذارکردن آنها به دانشگاهها و مراکز پژوهشی نیز از جمله موضوعاتی است که به جهش تولید، افزایش سطح تولید و زمینهسازی برای مشارکت بیشتر مردم در آن کمک میکند تا جهش تولید زمینه صادرات، حفظ استقلال و رهایی از وابستگی به کالاهای اساسی در جامعه را مهیا کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان با اشاره به رسالت و ظرفیتهای دانشگاه و دانشگاهیان در راستای تشویق مردم به مشارکت در جهش تولید، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ میتواند نقش بسیار موثری داشته باشد و از آنجا که دانشگاه آزاد مردمی و اجتماعی است؛ بنابراین نمیتواند نسبت به مسائل و چالشهای حوزههای مختلف در جامعه بیتفاوت باشد.
دوستار تصریح کرد: پیشینه و عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در سنوات گذشته نشان داده که این دانشگاه در زمینه فراخوانهای عمومی در زمینه مطالبات بهحق مقام معظم رهبری همواره عملکرد موثر داشته و بسیار فعال عمل کرده و برای تحقق شعار سال هم قطعاً عملکرد بسیار موثری دارد.
وی با بیان اینکه هرچند دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه موضوعات مرتبط با جهش تولید توجه ویژهای در سنوات گذشته به تولید داشته و با مدیریت مناسب دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان و مدیران سازمان مرکزی مدیریت خوبی به حوزه تولید صورت گرفته است، تصریح کرد: رویکردهایی از قبیل برگزاری طرح پویش، اجرای صحیح و بهموقع طرح صدرا، ارائه دستاوردهای نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و شرکتهای موجود در دانشگاه، نمایشگاههایی که به ارائه دستاوردهای دانشگاه آزاد پرداختند و توانمندیها و نمایش ظرفیتهای دانشگاه برای ارائه خدمات علمی و فناوری گامهایی است که دانشگاه آزاد اسلامی برداشت و در سنوات آینده هم گامهایی را برای تحقق جهش تولید بر میدارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی و تبدیل آنها به پروژههای فناورانه و پاسخگویی به نیازهای صنعت میتواند در راستای تحقق جهش تولید نقش موثری ایفا کند و روی آوردن صنعت به دانشگاه و عقد تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه و صنعت، شرکتهای بخش خصوصی و کسب و کارهای کوچک و متوسط زمینه رشد و جهش تولید را مهیا کند.
دوستار افزود: این دانشگاه آمادگی خود را به تمامی صنایع اعلام میکند که اگر نیازمندیهای خود را به دانشگاه انتقال دهند دانشگاه آزاد نظام موضوعات صنایع را دستهبندی میکند و راهکارهای علمی و فناورانه برتری را برای افزایش تولید و کاهش هزینهها در حوزههای موضوعات مختلف و افزایش بهرهوری نیروی انسانی و بهرهوری تجهیزات و سرمایه انجام میدهد و مشاورههای لازم را در این زمینه ارائه میکند.
وی درباره پیام نوروزی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی دکتر طهرانچی، گفت: ایشان سال گذشته هم روی سکوی تولید، تضمین، توزیع و لجستیک دیدگاههای کاربردی تأکید کرد و چند واحد دانشگاهی هم متولی ارائه طرحهای کاربردی در این زمینه شدند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان با بیان اینکه بخشی از این طرحهای کاربردی در آذربایجان شرقی مورد بهرهبرداری قرار گرفتند، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان هم در این راستا بهعنوان بخشی از این شبکه این آمادگی را دارد که ظرفیتهای علمی اعم از توانمندیهای استادان و ظرفیتهای دانشگاهی و دانشجویان را در اختیار این شبکه قرار دهد و در موضوعات متناسب با زیستبوم منطقهای و محلی موثر واقع شود و این شبکه را همراهی کند.
دوستار افزود: این دانشگاه در حوزههای کشاورزی و صنایع تبدیلی این آمادگی را دارد که همکاریهای لازم را با واحدهای دانشگاهی که تجربه خوبی در این زمینه دارند، داشته باشد تا در زمینه صنایع خلّاق نیروهای موردنیاز این صنایع را آموزش دهد و توانمند کند و اینگونه نیازمندیهای آموزشی برآورده خواهد شد.
وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در حوزه فناوری هم این توانمندی را دارد که زنجیره بزرگ سکوی تولید، تضمین، تأمین و سکوی توزیع و لجستیک و سکوهایی در حوزه صنایع خلّاق و عرصههای تربیتی نقشآفرین باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان گفت: در این زمینه اگر نیاز باشد کارگروهها و کمیتههایی هم از سوی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تشکیل خواهد شد تا به جهش تولید کمک کند و این خود زمینهسازی برای مشارکت مردمی خواهد بود و دانشگاه آزاد یک دانشگاه مردمی است که میتواند نقشآفرینی کند و میتواند سهم خود را در این زمینه بیش از پیش ادا کند و مانند گذشته کارکردهای موفقی داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات