• جمعه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۹:۵۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1403012412599
  • خبرنگار : 50136

در آغوش دریاچه ارومیه

در آغوش دریاچه ارومیه

ایسنا/آذربایجان غربی از آخرین باری که پا به جاده دریا گذاشته ام دو سالی می گذرد، از دور که دامن آبی رنگش را نشان داد، فهمیدم چقدر دلم برایش تنگ شده است.

این آبی بیکران که گویی در انتهای خط دید، با آسمان عجین شده است امروز میزبان مردمی است که با دیدن حال خوب دریاچه، سفره شادی خود را کنار ساحل این نگین فیروزه ای پهن کرده اند و او نیز از ذوق، دامن چین دار آبی رنگ خود را به رخ می کشد. 

در آغوش دریاچه ارومیه

نمی دانم عشق و علاقه مردم این دیار به دریاچه ارومیه از چه زمانی آغاز شد! شاید از صف های طولانی برای سوار شدن در کشتی های باربر برای سفر به تبریز شروع شد یا با دیدن عکسهای کودکی مان کنار ساحل این دریاچه در آلبوم قدیمی، شاید هم از زمانی که با دیدن حال زار دریاچه، با یاد و خاطره آب تنی ها، اینبار جای نمکهای دریاچه، تن مردمان منطقه را از غم از دست دادنش می سوزاند... کسی چه می داند.. اما هر چه هست این عشق و علاقه وصف ناشدنی است. 

از دیرباز طبیعت همواره دارای سطح انرژی مثبت فوق العاده ای است که می تواند یکی از بهترین راه های تخلیه انرژی منفی و جذب انرژی مثبت باشد و دریاچه ارومیه نیز از این قاعده مستثنی نیست، گوهری درخشان در این خطه که زمانی تبدیل به شوره زار شده بود اما امروز بار دیگر جانی دوباره گرفته و در قلب استان آذربایجان غربی می درخشد. 

ورود ۵۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه

به گفته دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با بیان اینکه بارندگی‌ها در آذربایجان‌غربی نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد افزایش داشته، گفت: بارندگی‌ها در بلندمدت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۲۷ درصد افزایش یافته است.

محمدصادق معتمدیان، در حاشیه بازدید از ساحل شمالی دریاچه ارومیه با اشاره به رهاسازی آب سدها از آذرماه سال گذشته به سمت دریاچه ارومیه، افزود: با توجه به ورودی آب ۴۱۱ مترمکعب در ثانیه، تاکنون ۵۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه شده است.

وی همچنین با اعلام اینکه تراز کنونی دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۳۸ سانتی متر می‌باشد، خاطرنشان کرد: تراز دریاچه ارومیه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۹ سانتی‌متر و ابتدای سال آبی در مهرماه ۱۴۰۲، ۵۵ سانتی‌متر افزایش داشته است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه وسعت کنونی این دریاچه را نیز یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع اعلام کرده و افزود: وسعت دریاچه ارومیه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، ۳۵۰ کیلومترمربع بیشتر شده است.

معتمدیان همچنین با بیان اینکه حجم آب دریاچه ارومیه به بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب رسیده، اضافه کرد: ذخیره آبی دریاچه ارومیه ۲۵۰ میلیون متر مکعب نسبت به زمان مشابه در سال گذشته و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب نسبت به آغاز سال آبی در مهرماه سال گذشته، افزایش داشته است.

در آغوش دریاچه ارومیه

امروز جمعه ۲۴ فروردین ۱۴۰۳،جشنواره فرهنگی،تفریحی و ورزشی در محوطه پل میانگذر دریاچه ارومیه برگزار شده است و خیل عظیمی از مردم در این جشنواره حضور دارند.

بهره گیری از تمام ظرفیتها برای معرفی جاذبه‌های آذربایحان‌غربی

مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در حاشیه این جشنواره، هدف از برگزاری جشنواره فرهنگی،تفریحی و ورزشی دریاچه ارومیه را جذب گردشگر و معرفی دریاچه ارومیه به عنوان یکی از قطب های گردشگری استان عنوان کرد و گفت: برپایی غرفه غذای سنتی، اجرای موسیقی سنتی، اجرای مراسم آئینی و مسابقه از جمله برنامه‌های این جشنواره هستند.

وی افزود: میراث فرهنگی استان در راستای معرفی آذربایجان غربی و دریاچه ارومیه به عنوان یکی از قطب های گردشگری کشور از تمامی ظرفیت های موجود استفاده می کند. 

در آغوش دریاچه ارومیه

اما در کنار اجرای برنامه های متنوعی از جمله مسابقه قایقرانی، موسیقی محلی و آئینهای سنتی، قایق های موتوری در ساحل دریاچه برای دریاچه گردی به اصطلاح لنگر انداختند که هر گردشگری را برای سوار شدن وسوسه می کند. 

سوار بر قایقی شدم و اینبار من، دل به دریا زدم، برای منی که از دریا می ترسیدم بعد از سالها این قایق سواری هیجانی وصف نشدنی داشت؛ آبی مهربان دریا همانند دستی نوازشگر، مرا به خاطرات کودکی ام به سالهای دور برد؛ سالهایی که به همراه چند خانواده از حوالی صبح تا غروب اوقات خوشی را  در کنار دریاچه می گذراندیم.. 

در آغوش دریاچه ارومیه

زمان داشت سپری می شد و عقربه های ساعت، پایان روزی پر از هیجان را هشدار می داد، ایستاده بودم کنار ساحل، خورشید داشت غروب می کرد، چه لذتی دارد قدم زدن در ساحل و تماشای غروب نارنجی رنگش... 

مردم انقدر با آبی این دریاچه اخت شده بودند که حس نمی‌کردند گذر زمان را.. عده ای سوار بر قایق، عده ای در حال عکس گرفتن از کودکانشان و عده ای کنار عزیزانشان نشسته در ساحل خاطره می ساختند. 

در آغوش دریاچه ارومیه

همه ما خاطراتی زیبا از این دریاچه فیروزه ای داریم حتی کودکانی که امروز برای شرکت در جشنواره بادبادک بازی می‌کنند روزی این خاطرات برای آنها هم با دیدن عکسها زنده خواهد شد. 

پیرمردی با چهره ای مهربان، به دریا زُل زده بود و با لبخندی بر لب گویا او هم سوار بر قایق زمان به گذشته سفر کرده بود ناگهان صدای همهمه کودکان، رشته افکار پیرمرد را پاره کرد و با وزیدن باد خنک بهاری بر محاسن سفیدش، از جان گرفتن دوباره دریاچه ارومیه رو به آسمان شکر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۲۲:۰۴

یاشاسین آژربایجانین

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۸ ۲۰:۵۶

الله❤️ شکرلر.🤲

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۹ ۱۸:۳۵

اولین خاطره ام از دریاچه ارومیه برمی گردد به تابستان ۱۳۶۰؛ کودک بودم و باشوق از تبریز به سمت بتدرشرفخانه می رفتیم.با مینی بوسی که انگار از زمانهای بسیار دور آمده و چندان سرعتی نداشت.لحظه شماری برای دیدن دریاچه هنوز در ذهنم یادآور لحظه ای هست که یک‌پهنه آبی بزرگ را در دوردست دیدم که موجهای زیبایش چشم را نوازش می داد. به بندر رسیدیم ابتدا یک چادر مسافرتی گرفتیم و بعد از استقرار؛ به طرف دریاچه دویدیم.آب دریاچه مد کرده و تا خط آهن بندر را پوشانده بود. اما بعد از سالیان دراز؛ چند سال قبل که روی همان خط آهن ایستادم دیگر اثری از آب نبود.دریاچه زیبای خاطرات کودکی من، گم شده بود؛انگار کودکی من گم شده و دلتنگی عجیبی وجودم را گرفت.حیف از آن زیبای قیروزه ای که چشم را توازش می داد.اما الان‌فقط خاک بود و نمک و دیگر هیج.