عطا پورشیرزاد امروز، ۲۸ فروردین در ستاد احیای تالابها خصوص آخرین وضعیت تالابهای استان فارس گفت: ستاد ملی و کشوری احیای تالابهای برای احیای تالابها تشکیل شده است. در بارندگیهای اخیر مقادیری سطوح تالابی در فارس بهبود یافت، اما در تالاب کمجان بیش از ۵۰ درصد از سطح تالاب آبگیری شده و میزبان پرندگان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: با تصویب نقشه راه برای احیای تالابها قطعا اعتباراتی اختصاص خواهد یافت و این موضوع با جدیت دنبال میشود.
محمود رضایی کوچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این نشست بر لزوم اتخاذ تدابیری برای برداشتن فشار مصرف آب کشاورزی از روی تالابها تاکید کرد و گفت: مشاغل خرد در حاشیه تالابهای استان باید تقویت شود. ۵ هزار هکتار زمین در سه شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه کشت گلخانهای پیشنهاد شده تا قسمت عمدهای از برداشت بی رویه آب را مهار و جبران کند.
استاد بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز هم در ادامه همکاری دانشگاه و محیط زیست برای احیای تالابها را بسیار مهم دانست و گفت: متاسفانه وضعیت تالابهای کشور چندان خوب نیست و تعادل اکوسیستم بههم خورده است، تامین آب که مهمترین عنصر احیای تالاب است متاسفانه دچار چالش است، اقداماتی برای توسعه کاشت محصولات دیم هم باید در اولویت قرار گیرد.
مسعود نوشادی اضافه کرد: سدهایی که در مسیر تالابها احداث شده باید حقابه محیط زیست را بدهند، ۴۰۰ هزار هکتار مساحت اراضی کشاورزی حوضه آبریز طشک و بختگان است که اضافه برداشت دارند، اگر این اضافه برداشت مهار شود تا حدود زیادی برای احیای این دو تالاب موثر است.
وی بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده امکان رهاسازی سالانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب از سد درودزن در ترسالیها برای تامین بخشی از نیاز آبی تالابهای طشک و بختگان امکانپذیر است. نیاز آبی این تالابها در شرایط نرمال یک میلیارد متر مکعب است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه ما دنبال تعطیلی کشاورزی نیستیم اما کشاورزی باید محدود شود، افزود: مصرف آب کشاورزی باید کنترل و کم شود، مساحت کشاورزی نباید بیشتر شود بلکه باید بهرهوری در بخش کشاورزی افزایش یابد تا برای احیای تالابها هم امیدی وجود داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات