به گزارش ایسنا، رئیس مجلس سفلی پارلمان روسیه (دوما) سال گذشته از تصمیم کشورش برای لغو معاهده ممنوعیت جامع آزمایش هستهای به دلیل نگرش غیرمسئولانه آمریکا در قبال امنیت جهانی، خبر داد.
طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه خطاب به حاضران در کنفرانس مربوط عدم اشاعه تسلیحات هستهای بیان کرد: «خروج روسیه از تصویب این معاهده، پاسخی منطقی به اقدامات مخرب ایالات متحده و سایر کشورهای غربی بود.»
وی افزود: «ما آمادهایم تا به موضوعات مربوط به تصویب معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای بازگردیم البته به محض آنکه ایالات متحده اقدام مشابهی را انجام دهد.»
طبق اعلام سازمان ملل متحد، در مدت پنج دهه از سال ۱۹۴۵ تا زمان ارائه معاهده ممنوعیت جامع آزمایشهای هستهای در سال ۱۹۹۶، بیش از ۲۰۰۰ آزمایش هستهای اتفاق افتاد که ۱۰۳۲ مورد آن توسط ایالات متحده آمریکا و ۷۱۵ مورد آن توسط شوروی انجام شد.
روسیه بعد از لغو این معاهده در وضعیتی مشابه با آمریکا همچنان بهعنوان یکی از امضاکنندگان آن باقی مانده و به همکاری با سازمان مربوط به معاهده ممنوعیت آزمایشهای هستهای و نظام رصد جهانی که به جهان از بابت هرگونه آزمایش هستهای هشدار میدهد، ادامه میدهد. روسیه از بعد از سقوط شوروی هرگز آزمایش هستهای انجام نداد.
سرگئی لاوروف با بیان اینکه آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در فکر تحمیل «شکستی راهبردی» به روسیه هستند، گفت: چنین تقابلی خطراتی دارد که میتواند منجر به افزایش سطح خطر جنگ اتمی شود.
وزیر خارجه روسیه هشدار داد حمایت غرب از اوکراین، ایالات متحده و متحدانش را در آستانه درگیری نظامی مستقیم با روسیه قرار میدهد.
لاوروف در کنفرانس مسکو درباره عدم اشاعه گفت: غربی ها به طرز خطرناکی در آستانه یک درگیری نظامی مستقیم بین قدرتهای هستهای هستند که مملو از عواقب فاجعه بار است.
وی تاکید کرد: «تروئیکا کشورهای هستهای غربی که از حامیان اصلی رژیم کییف هستند، میتوانند آغازگر اصلی اقدامات تحریکآمیز مختلف باشند. ما شاهد خطرات استراتژیک جدی در این زمینه هستیم که میتواند سطح خطر هستهای را افزایش دهد.»
لاوروف خاطر نشان کرد: در چارچوب جنگ ترکیبی همهجانبه علیه ما، هیچ مبنایی برای گفتوگو با ایالات متحده در مورد کنترل تسلیحات و به طور کلی ثبات استراتژیک وجود ندارد.
او همچنین غرب را به ایجاد «کارزار پروپاگاندایی» جهت بیاعتبار کردن روسیه متهم کرد.
وزیر خارجه روسیه افزود: «هدف غرب منحرف کردن توجه جامعه بینالمللی از تهدیدهای واقعی و دستیابی به تخصیص منابع مالی اضافی برای ایجاد قابلیتهای نظامی در فضا است. اولویت ما توسعه یک سند الزامآور بینالمللی است که تضمینهای قابل اعتمادی را برای جلوگیری از استقرار تسلیحات در فضا ایجاد میکند.»
انتهای پیام
نظرات