تهران-ایسنا-اتیسم یک واژه یونایی است که ترجمه لغوی آن خودگرایی یا درخودماندگی میشود. یک روانپزشک فرانسوی به نام «لئو کانر» نخستین بار این واژه را درباره کودکانی که بیش از حد گوشهگیری میکردند، به کار برد. وی این مسئله را در سال ۱۹۴۳ مطرح کرد، اما اولین توصیف از کودکی که دارای اختلال اتیسم بوده، به سال ۱۷۹۹ برمیگردد.
اتیسم یک اختلال عصبرشدی است که در آن بخشهای مختلف مغز در همکاری با یکدیگر دچار مشکل میشوند. این اختلال در سه سال اول عمر ظهور میکند و شاخصه اصلی آن نقص در ارتباطات و تعاملات اجتماعی و بروز رفتارهای کلیشهای و تکراری است. اتیسم باعث میشود تا فرد، دنیا را متفاوت از دیگران ببیند، بشنود و حس کند. همین عامل باعث میشود تا رفتارها و تعاملات فرد دارای اتیسم متفاوت از دیگران باشد و برای اعضای جامعه عجیب بهنظر برسد.
در آوریل ۲۰۱۸ مرکز کنترل بیماریها و شیوع امراض آمریکا، میزان شیوع اتیسم را یک نفر در هر ۵۹ تولد اعلام کرد. در سال ۲۰۲۰ این آمار به یک نفر در هر ۴۴ نوزاد متولدشده و در سال ۲۰۲۳ این آمار به یک نفر در هر ۳۶ نوزاد رسید. این شواهد نشاندهنده پیشرفت شیوع اختلال طیف اتیسم است.
متاسفانه تا کنون هیچ درمان قطعی (دارویی یا غیردارویی) برای این اختلال کشف نشده است. با این حال تشخیص بهموقع اتیسم در بسیاری از موارد، اگر با دریافت درمانرفتاری و خدمات توانبخشی همراه شود، میتواند علائم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. این خدمات و درمانها به افراد اتیستیک کمک میکند تا بتوانند رفتارها و هیجانهای خود را کنترل کنند.
همه اینها از جمله دلایلی هستند که نشان میدهد آگاهی از اتیسم از چه اهمیت ویژهای برخوردار است. در همین راستا پلتفرمهای مختلف میتوانند با همکاری با انجمن اتیسم، در راستای آگاهیبخشی در مورد این اختلال گام بردارند. برای مثال روبیکا بخشهای مختلف سوپراپلیکیشن خود را مانند پیامرسان، پخش زنده، لندینگ صفحه اصلی و ... به این موضوع اختصاص داده است.
همچنین روبیکا به راهاندازی سامانه مشاوره تلفنی اتیسم کمک کرد. این سامانه در راستای دسترسی راحتتر همه اعضای جامعه از سرتاسر ایران به مشاوره و آگاهی درباره اتیسم راهاندازی شده است. مردم میتوانند با تماس با این مرکز، درباره نشانههای اتیسم، مشکلات رفتاری و ارتباطی، مشکلات حسی و شناختی، مشکلات والدین دارای فرزند اتیسم و ... راهنمایی دریافت کنند.
دیگر پلتفرمها نیز میتوانند در راستای انجام مسئولیت اجتماعی خود در مسیر آگاهیبخشی اتیسم و دیگر اختلالها قدم بگذارند و امکانات خود را به این موضوع اختصاص دهند.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات