فرزاد مخلص الائمه نهم اردیبهشت در همایش شوراهای اسلامی استان و بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی با بیان اینکه سال گذشته هزار میلیارد تومان توسط شوراهای روستاها و دهیاری ها در روستاها هزینه شده اظهار کرد: این استان یک و هشت دهم جمعیت و مساحت کشور را دارد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه دو درصد تولیدات کشاورزی کشور مربوط به این استان است، تصریح کرد: در سطح شهرها بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده که لزوما طرح های عمرانی نبوده و این طرح ها در حوزه های مختلف شکل گرفتهاند.
وی تاکید کرد: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ در مجموع سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شده، اما در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶۰ درصد بیش از مجموع ۶ سال قبل هزینه شده است. سال گذشته نیز در حوزه مدیریت شهری و روستایی ۲۰ درصد بیشتر از مجموع بودجه عمرانی سال ماقبل آن هزینه شده است.
مخلص الائمه ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ پنج هزار و ۲۴ میلیارد تومان توسط دولت در بخش عمرانی هزینه شده و امسال هفت هزار میلیارد تومان در شهرها هزینه خواهد شد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه پروژه میدان امام خمینی(ره) به عنوان بزرگترین پروژه مدیریت شهری تاریخ استان بدون برگزاری هیچگونه مراسمی افتتاح شد و برای اولین بار در تاریخ استان تعدادی از پروژه ها شبانه روزی شدند که این اتفاق بی نظیر بود، گفت: زبان دولت در بیان موفقیت ها نارساست.
وی در ادامه مدیران استان را ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها دانست و افزود: شوراها نمایندگان مردم هستند و ارتباط بسیار قوی با مردم دارند بنابراین فرمانداران باید به شوراها توجه ویژه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: گفتمان نظام اداری، نظام مسئله محور نتیجه گراست و این گفتمان در استان دنبال شده است.
استاندار مرکزی گفت: هر موفقیتی در سطح استان، شهرها و روستاها داشته باشیم در واقع موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هر عدم موفقیتی نیز در کارنامه نظام ثبت میشود. شوراها باید در بیان دستاوردهای جامعه در سطح شهر و روستا برنامه داشته باشند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: بیش از یکسال تا پایان فعالیت شوراها باقی مانده و زمان به سرعت می گذرد باید در این زمان با اولویت بندی در هزینه کردها دقت کرد. شوراها در بیان عملکرد و اقداماتی که انجام می دهند نیز باید برنامهریزی داشته باشند.
مخلصالائمه خاطرنشان کرد: با توجه به مدت زمان باقی مانده تا پایان دوره فعالیت، شوراها باید تلاش کنند از حاشیه ها به دور باشند، توصیه می شود مردم و مسئولین خود را سرگرم امور فرعی و حاشیهای نکنند.
استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: استان مرکزی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن جزو کممشکلترین استانها در بحث تامین زیرساختها است اما همچنان پیگیریها در حوزه مسکن انجام میشود. تعداد اندکی از شهرستان ها نگاه کسب درآمد سنگین را بر بحث نهضت ملی مسکن حاکم میکنند اما به طور کلی نگاه خوبی بر نهضت ملی مسکن در استان وجود دارد.
استاندار مرکزی با اشاره به لزوم توجه به مناطق حاشیه نشین خاطرنشان کرد: برخی شهرها با پدیده حاشیه نشینی به صورت جدی درگیر هستند، لذا توجه به مناطق حاشیهای که جزو سیاستهای مهم نظام است، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
علی اکبر اسدی سرپرست امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست اظهار کرد: از ۸۰۲ شورای استان ۶۴۵ شورا شناسه ملی دریافت کردهاند اما مراحل بودجه نویسی را انجام نداده اند که حق الجلسه دریافت کنند.
سرپرست امور عمرانی استانداری مرکزی تصریح کرد: کارت شناسایی شوراها از وزارت کشور پیگیری شده است. این کارت به برخی شوراها تحویل شده و مابقی نیز به زودی تحویل خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات