«مهدی عقیل» استاد دانشگاه و نویسنده لبنانی در گفتوگو با ایسنا دیدگاه خود را درباره عملیات «وعده صادق» اینگونه مطرح کرد: شکی نیست که آنچه در شب ۱۳ - ۱۴ آوریل رخ داد، یک نقطه عطف استراتژیک در سطح قواعد بازدارندگی یا قواعد درگیری در منطقه خاورمیانه بود، زیرا ایران برای اولین بار عمق رژیم اسرائیل را از خاک خود هدف قرار داد و این عمق در طول درگیری اعراب و اسرائیل، چه در جنگ ۱۹۶۷ و چه در جنگ ۱۹۷۳ مورد هدف قرار نگرفته بود مگر در طول جنگ صدام حسین که در سال ۱۹۹۱ رخ داد.
وی عنوان داشت: جمهوری اسلامی از صبر استراتژیکی که از سال ۲۰۱۰ پیشه کرده بود به بازدارندگی استراتژیک یا بازدارندگی فعال منتقل شد. این تحول یا انتقال پیامدهای زیادی در آینده دارد و ایالات متحده آمریکا، کشورهای غربی و اسرائیل آن را به خوبی دریافتهاند، بنابراین، پاسخ اسرائیل به حمله ایران به دلیل ترس از واکنش ایران بسیار ضعیف بود زیرا با توجه به آنچه که رهبری سیاسی و نظامی در ایران بیان کردند، پاسخ تند، قوی و مخرب خواهد بود.
پژوهشگر لبنانی تصریح کرد: پیش بینی میشود که هدف قرار دادن داراییهای ایران، چه در داخل و چه در خارج از آن، برای اسرائیل به دلیل ترس از واکنش ایران پس از انتقال آن به سمت بازدارندگی یا استراتژی بازدارندگی راهبردی بسیار دشوار شده است.
وی افزود: علاوه بر آن، این عملیات در مجموع انگیزه و نیرویی برای قدرتهای محور مقاومت ایجاد کرد، به گونهای که دیگر تنها کشوری نیست که از آنها حمایت کند، بلکه اکنون یک قدرت منطقهای آماده برای جنگ مستقیم با قدرتی ضد مسلمانان و منطقه یعنی اسرائیل شده است.
مهدی عقیل خاطرنشان کرد: این تحول از این جهت حائز اهمیت است که ایران به یک کشور با نفوذ در منطقه تبدیل شده است که هیچ کس نمیتواند از آن پیشی بگیرد، چه در روزهای جنگ و چه در روزهای صلح.
وی در پایان گفت، اسرائیل به جنگ با نیروهای محور مقاومت باز خواهد گشت و سخت است که بتواند با آنها مبارزه کند، در حالیکه نسبت به آن سرسخت خواهد بود، چرا که دیگر بازی با بزرگان مأموریتش نیست و ایالات متحده آمریکا طرفی است که چگونگی برخورد با قدرت منطقهای در ابعاد ایران را تعیین میکند.
انتهای پیام
نظرات