قاسم کریم زاده ۹ اردیبهشت در نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴-تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ظرفیتهای شیلاتی مازندران در پنج محور بررسی و در این نمایشگاه عرضه شده است، تصریح کرد: صادرات و توسعه بازار آبزیان از مهمترین برنامههای حوزه صادراتی به شمار میرود.
وی با اشاره به ظرفیتهای بخش شیلاتی مازندران یادآور شد: شیلات مازندران دارای ۳۹۰۰واحد آبزی پروری و ۱۱۴ تشکل صیادی است که سالانه ۱۳هزار نفر در این بخش تلاش میکنند.
کریم زاده با تاکید بر اینکه میزان تولید مازندران در بخش شیلاتی سالانه حدود ۱۳۰هزار تن است و از این میزان تولید سالانه ۶ تا ۱۲ تن محصول صادر میشود، عنوان کرد: سالانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار از محل صادرات شیلاتی استان مازندران حاصل میشود که سال گذشته رقم صادرات استان ۸۰۳ میلیون دلار بود.
مدیرکل شیلات مازندران با بیان اینکه ماهیان خاویاری محصول اصلی و ارزآور حوزه شیلاتی کشور و این استان است، گفت: سالانه ۲۶۰۰ تن ماهی خاویاری در مازندران تولید میشود که از این میزان ۹۰۳ تن خاویار استحصال میشود که ارزش اقتصادی آن هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به صادرات ماهیان خاویاری این استان یادآور شد: از میزان تولیدات خاویار این استان، ۱۱۰ نوع گوشت خاویاری به کشورهای مختلف میشود که ارزش اقتصادی آن ۷۳۰هزار دلار است.
کریم زاده با بیان اینکه مازندران ۵۲درصد استحصال ماهیان خاویاری کل کشور و ۴۷ درصد استحصال خاویار را در اختیار دارد، با اشاره به توسعه زنجیره ارزش محصولات شیلاتی این استان تاکید کرد: سه موضع توسعه پرورش ماهی در قفسهای دریایی با نگاه اقتصاد دریا محور با مشارکت مردم، توسعه پرورش ماهیان خاویاری با اراضی ساحلی و تولید ماهیان کیلکا با اقتصاد دریامحور در این اداره کل مورد تاکید است.
انتهای پیام
نظرات