کمال شهبازی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با بکارگیری برنامه آمیختهگری مناسب و کنترل شده با استفاده از نژادهای مناسب میتوان از لحاظ عملکرد تولیدی و بازده اقتصادی پرورش دام سنگین گامهای مطلوب و مؤثری برداشت.
وی افزود: برنامه آمیختهگری مناسب بر اساس یافتهها و دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در طی ۴ سال اخیر با حضور مستمر در واحدهای سنتی، نیمهصنعتی و صنعتی استان حاصل شده است.
رئیس مرکز تحقیقات استان اردبیل خاطرنشان کرد: با بکارگیری برنامه آمیختهگری مناسب و کنترل شده با استفاده از نژادهای مناسب از قبیل سیمنتال از لحاظ عملکرد تولیدی و بازده اقتصادی پرورش دام سنگین گامهای مطلوب و مؤثری برداشته شده است.
شهبازی ادامه داد: این آمیختهها در مقایسه با آمیختههای موجود و گاوهای بومی از افزایش وزن مطلوب، بازده لاشه بالا، ضریب تبدیل غذایی خوب و بازده اقتصادی مطلوبی برخوردار هستند که حتی از لحاظ وزن کشتار و افزایش وزن روزانه ۳۰ تا ۳۵ درصد بهتر از آمیختههای موجود و گاوهای بومی هستند.
وی تصریح کرد: در صورت بکارگیری این برنامه در سطح استان بهویژه مناطقی که دارای گاو بومی بیشتری هستند و همچنین واحدهای صنعتی و نیمهصنعتی کمبازده افزایش بهرهوری اقتصادی مطلوبی از لحاظ تولید گوشت قرمز در سطح استان حاصل خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات