محمد صالحی، در نشست خبری که به مناسبت روز شوراها برگزار شد، با اشاره به ضرورت تعیین روزی برای معرفی توانمندیهای محلات اظهار کرد: محلات پایتخت گل کشور بوده و تعیین روزی برای نکوداشت شهر محلات، بسیار ضروری بود. به همین منظور بیست و پنجم خرداد به عنوان روز گل برای این منظور انتخاب شد. همزمانی برگزاری نمایشگاه گل با این روز با هدف معرفی بهتر این توانمندی خواهد بود.
وی فرش سرگل محلات را دومین فرش سرگل طبیعی دنیا دانست و ادامه داد: این ظرفیت مهم، مصداق مشارکت مردم در امور شهر بوده که با همکاری مردم و سازمانها اجرا شده و در سال گذشته به ثبت ملی نیز رسید. تلاش میشود این مهم در سالهای آینده نیز با قدرت پیگیری و اجرا شود.
وی احیای کوچه باغها را یکی از اقدامات مهم در راستای توسعه گردشگری محلات دانست و افزود: اگرچه در برخی شهرهای دیگر استان نیز این ظرفیت وجود دارد اما برای اولین بار در استان به شکل پایلوت در محلات اجرا شد که مورد تائید مقامات استانی نیز قرار گرفت.
صالحی با اشاره به فضاسازی محلی در سرچشمه به عنوان بام محلات، تصریح کرد: ساماندهی، بهسازی و توسعه فضای فیزیکی پارک سرچشمه به عنوان یکی از اهداف سفر گردشگران و پیشانی گردشگری استان، از برنامههایی بوده که به منظور توسعه زیرساختهای گردشگری شهر مورد توجه قرار گرفته است. به این منظور پروژههای مختلفی اجرا شده و در دست اجرا خواهد بود.
وی با اشاره به ضرورت ساماندهی و بازپیرایی هسته مرکزی شهر، گفت: ورود شورا و شهرداری به بافت قدیمی شهر به منظور افزایش پیادهراه، سهولت تردد عابران و الگودهی به مردم برای ساماندهی بافت قدیمی و بازگرداندن فضای جذاب کهن به فضای شهری است. ظرفیتهای گردشگری شهر محلات نیز احصا و مستند شده و قابل ارائه به سرمایهگذاران است.
وی با اشاره به نظارت کمیسیون ماده ۷ بر قطع اشجار اظهار کرد: قطع، بازپیرایی، طراحی و قطع شاخههای اصلی درخت باید با نظر کمیسیون ماده ۷ به عنوان مرجع صلاحیتدار انجام شود. میزان عوارض درخت بر اساس اندازه بُن (قطر) درخت هر ساله توسط شورا تعیین میشود. تمام این اقدامات با نگاه به حفظ فضای سبز انجام میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر محلات ادامه داد: ریشه برخی از درختان به میزان گسترش تاج درخت، گسترش پیدا میکند و موجب آسیب به بنا و پی ساختمان های مجاور میشود. در صورت قطع این درختان، به میزان قابل کاشت در همان نقطه یا در صورت عدم وجود ظرفیت، در نقاط دیگر، درخت کاشته خواهد شد.
وی با اشاره به توسعه فضای سبز شهری، افزود: درختان چنار، خط قرمز شورا و شهرداری بوده و مجوز قطع آنها به سادگی صادر نخواهد شد و حتی طراحی آن نیز توسط شهرداری و در فصل مناسب انجام خواهد شد. درختان کاج آفت گرفته در پارک سردار جنگل با درختان چنار جایگزین شده و سال جاری بیش از ۲۰۰ اصله چنار در پارک سردار جنگل کاشته شده است. بیش از ۱۷۰ درخت چنار نیز در سطح شهر واکاری شده است.
وی با اشاره به افتادگی یا کجشدگی برخی درختان چنار به سمت خیابان، تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این است که این چنارها نیز حفظ شود. با توجه به گرمای بیسابقه سال گذشته، بیش از ۷۰۰ میلیون تومان هزینه صرف تهیه سم و آفتکش برای محافظت از چنارها شد. همچنین در اکثر باغچهها، کوددهی با بیش از ۱۷ نوع کود برای تغدیه اندام مختلف درختان به شکل دفنی (چال کود) انجام شد.
صالحی با اشاره به برنامهریزی برای آبرسانی به درختان چنار به ویژه درختان حاشیه خیابان شیخ زینالعابدین محلاتی، گفت: به منظور آبرسانی بهتر به درختان چنار این خیابان، کفشکنی جوی آب در این معبر انجام شد. طراحی به موقع نیز از اقداماتی است که برای محافظت از چنارها انجام میشود.
وی اظهار کرد: در دوره چهارم شوراهای اسلامی، در سرتاسر خیابان شهید محلاتی و خیابان امام خمینی در محدوده شمالی محلات (بیشترین و مسنترین چنارهای محلات در حاشیه این دو معبر قرار دارند) محدودیت احداث ساختمانهای ۳ طبقه وضع شد تا ارتفاع تاج درختان چنار، بالاتر از ساختمانها باشد که ساختمانها آسیبی به درختان چنار وارد نکنند.
عزیز تقیزاده، شهردار محلات نیز در این نشست با اشاره به ضرورت نقشآفرینی گل در معابر شهری، اقتصاد و رویدادهای اجتماعی شهر، گفت: اگرچه گردش اقتصادی گل بسیار کمتر از سنگ است اما یک نماد اجتماعی و فرهنگی با مقبولیت در بین اقشار مختلف است. به منظور نقشآفرینی اجتماعی گل در شهر، ترجیح این است که از گل طبیعی به جای المانی از گل در میادین استفاده شود.
وی با اشاره به حجم کم بسیاری از باغات منطقه پولگان و عدم صرفه اقتصادی این باغات برای مالکان، اظهار کرد: در طرح بازپیرایی کوچه باغات، به دنبال بهرهگیری از ظرفیت گردشگری آنها برای احیای باغات هستیم. با این کار، میتوان برای مالکان باغها در قالب ایجاد زیرساختهای گردشگری، انگیزه به وجود آورد. شهرداری از این طرحها حمایت خواهد کرد.
محمدرضا علیمحمد، عضو شورای اسلامی محلات نیز در این نشست گفت: تلاش میکنیم تا با رایزنی با جهاد کشاورزی استان و سازمان امور اراضی کشور، مجوز تاسیسات گردشگری برای باغات پولگان اخذ شود تا از این طریق بتوان باغها را احیا کرد.
انتهای پیام
نظرات