• یکشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403021611192
  • خبرنگار : 50035

رئیس اداره آموزش و ترویج اداره‌کل منابع طبیعی استان:

تعداد همیاران طبیعت استان همدان را به ۲۰ هزار نفر می‌رسانیم

تعداد همیاران طبیعت استان همدان را به ۲۰ هزار نفر می‌رسانیم

ایسنا/همدان رئیس اداره آموزش و ترویج اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان به وجود ۱۲ هزار همیار طبیعت در استان اشاره کرد و گفت: امسال برنامه داریم تعداد همیاران طبیعت استان همدان را به ۲۰ هزار نفر برسانیم.

سیدمحمدامین مشعریان در نشست تخصصی ایسنا با موضوع «بررسی عوامل تهدیدکننده زمین در استان همدان»، با اشاره به ارزان و در دسترس بودن پلاستیک اظهار کرد: از یک سو به مردم می‌گوییم پلاستیک مصرف نکن اما از سوی دیگر به راحتی در دسترسش قرار می‌دهیم. تا زمانی‌که قیمت پلاستیک پایین باشد نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم مصرفش کاهش یابد.

وی با اشاره به مشکل طبیعت‌گردی مطرح کرد: متأسفانه مردم تصور می‌کنند اکوسیستم پایدار است که هر بلایی سرش می‌آوردند در حالی‌که طبیعت بسیار شکننده است، به ویژه با توجه به شرایط فعلی که هر عمل ما زمین و طبیعت را ناپاک می‌کند، زمینی ناپاک است که عاری از پوشش گیاهی باشد، فرسایش در آن رقم بخورد، خشکسالی رخ دهد، نفوذ آب انجام نشود و محل جمع‌آوری و ریختن زباله شود.

مشعریان ادامه داد: متأسفانه گروه‌های طبیعت‌گردی هم رعایت نمی‌کنند و زباله‌هایشان را در طبیعت رها می‌کنند، معتقدم حتی سبزه‌های عید هم زباله محسوب می‌شود و باید جلوی رهاسازی آن را در رودخانه‌ها و طبیعت گرفت.

وی با بیان اینکه تولید هر نوع زباله در کشور ما درصدش بسیار بالاست، پلاستیک که جای خود دارد، مطرح کرد: هر چیز اضافه‌ای به طبیعت وارد شود به زمین آسیب می‌زند و ناپاکش می‌کند بنابراین باید وارد فاز آموزش شویم و به سمت اعمال قانون به منظور افزایش نرخ پلاستیک برویم چراکه معتقدم عرضه پلاستیک باید برای مردم هزینه داشته باشد و هم اینکه فرهنگ‌سازی شود.

وی به بحث فرهنگ‌سازی در بحث پیشگیری از آتش‌سوزی در طبیعت اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که باعث آتش‌سوزی در طبیعت می‌شود، زباله‌های پلاستیکی و شیشه‌ای رها شده در طبیعت است به طوری‌که این نوع زباله‌ها خاصیت ذره‌بینی پیدا کرده و گرما را به پوشش گیاهی منتقل می‌کند و آتش‌سوزی رخ می‌دهد.

مشعریان با بیان اینکه وقتی پوشش گیاهی از بین رود، فرسایش خاک رخ می‌دهد، تصریح کرد: ما برای فرهنگ‌سازی برای گروه‌های مختلف مردم کلاس‌ها و گارگاه‌های آموزشی برگزار می‌کنیم تا بدین ترتیب از آتش‌سوزی‌های سهوی جلوگیری کنیم.

وی به وجود ۱۲ هزار همیار طبیعت و آموزش آنها در این زمینه اشاره کرد و یادآور شد: امسال برنامه داریم تعداد همیاران طبیعت استان همدان را به ۲۰ هزار نفر برسانیم البته باید کل جمعیت ایران همیار طبیعت باشند و هر کس به سهم خود در حفظ طبیعت ایفای نقش کند.

تعداد همیاران طبیعت استان همدان به ۲۰ هزار نفر می‌رسد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha