روحالله خوشبخت امروز، ۲۲ اردیبهشتماه در حاشیه بازدید از فاز یک سیستم تصفیهخانه پساب یکی از کارخانههای نشاستهسازی در مجاورت رودخانه چنار راهدارشیراز گفت: این بازدید در راستای پیگیری مصوبات کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز و در راستای حفظ سلامت شهروندان، حفظ محیط زیست در شورای ششم صورت گرفت.
معاون محیط زیست، خدمات شهری شهرداری شیراز بیان کرد: این موضوع پر واضح است که هر شهروند یا مسافر که از ورودی جنوب شرق شیراز وارد این کلان شهر میشود، متاسفانه با یک بوی نامتبوع مواجه میشود که در سنوات گذشته علتیابی این بوی نامتبوع صورت گرفت و یکی از علتهای انتشار این بو در این قسمت و پلیس راه، رهاسازی فاضلاب کارخانجات بوده است.
وی ادامه داد: در این راستا علاوه بر جلساتی که در کارگروه حمایت از حقوق عامه با حضور مراجع قضایی و دستاندرکاران ذیربط و کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر شیراز و حوزه معاونت خدمت شهری شهرداری شیراز، با همکاری سه کارخانه نشاستهسازی اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است.
خوشبخت تاکید کرد: بر اساس اعلام گزارش سازمان میادین در خصوص این واحد تولیدی، با توجه به اینکه پرونده این واحد از سال ۹۶ در کارگروه بند ۲۰ مطرح بوده است و هشت جلسه و ۵ بازدید صورت گرفته است، این موضوع را شاهد هستیم که پیگیری و اقدامات انجام شده با توجه به اعلام مدیر پروژه، به نقطه نهایی مطلوب نزدیک شده است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز ابراز امیدواری کرد: سومین کارخانه نشاستهسازی نیز به این چرخه وارد شود و بتوانیم شاهد رفع مشکل یکی از علتهای اصلی آلودگی که وارد رودخانه چنار راهدار میشود و به سرانجام برسانیم.
وی تصریح کرد: در راستای رفع این مشکل با توجه به عزم جدی که در شهرداری شیراز و به دستور شهردار شیراز شکل گرفته است، رفع این مشکل در دست اقدام است.
در این بازدید همچنین رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز در خصوص ۳ کارخانه نشاستهسازی که در این منطقه مستقر هستند، اظهار کرد: طی ۲ ساله گذشته تمام پروندهها جز و یا به شکلی وارد چرخه بررسی و مورد کارشناسی کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداریها قرار میگرفت، اما پس از برونسپاری صورت گرفته اصل پروندهها و موضوعاتی که در این کمیسیون در سازمان ساماندهی مشاغل در حال بررسی است مربوط به پروندههای کارخانه های بزرگ، صنایع و شرکتهای بزرگ است و پرونده پیگیری رستهها و واحدهای کوچکتر به مناطق واگذار شد.
پژمان شفیعی افزود: یکی از پروندههای بررسی شده مهم در خصوص ۳ پرونده کارخانه نشاستهسازی شیراز است که مبنای بررسی و کار بر اساس نظرات کارشناسی شده اداره محیط زیست است و تمام موارد و اقداماتی که از سوی مدیریت کارخانه انجام میشود تا زمانی که مورد تایید اداره محیط زیست قرار نگیرد، مورد تایید کمیسیون هم نخواهد بود.
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز اضافه کرد: طی ۲ سال گذشته ۸ جلسه در کمیسیون و پنج بازدید میدانی با حضور اعضای کمیسیون خدمات شهری و کمیسیون بند ۲۰ صورت گرفت و امروزه، اتفاقات خوبی رقم خورد اما تا نقطه ایدهآل و خروجی پساب و مسائل زیست محیطی که کارخانه باید در آن به مطلوب برسد، فاصله داریم.
شفیعی تاکید کرد: بر اساس زمانبندی که در کمیسیون داریم به صورت ۲-۳ ماه یکبار جلسات و ارزیابیها از طریق محیط زیست و آبفا و سایر دستگاههای ذیربط دیگر بررسیها انجام میشود.
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز در پایان اظهار امیدورای کرد: محیط زیست در مجموعههای آزمایشگاهی بتواند خروجی کارخانهها را مورد رصد قرار دهد تا بتوانیم یک گزارش خوب و صحیح به مرددم ارائه دهیم.
در ادامه یعقوب مرید زاده نماینده اداره محیط زیست شهرستان شیراز تصریح کرد: کارخانجات نشاستهسازی که در این منطقه شکل گرفتهاند بیش از ۵۰ تا ۶۰ سال گذشته در این محل فعال بودند و تا دو ماه گذشته با مشکل زیست محیطی پساب فاضلاب این کارخانه مواجه بودیم اما با اقداماتی که در این کارخانه صورت گرفت و نصب دستگاههای به روز، بر اساس نمونهبرداری که در هفته گذشته انجام شد خروجی این دستگاهها به حد استاندارد رسیده است و با سایر دستگاههای مکمل که در این کارخانه نصب میشود، مشکل دیگری در خصوص ورود پساب این کارخانه به محیط زیست نخواهیم داشت.
محمد حسین کیانفر، نماینده اداره بهداشت شهرستان شیراز در سخنانی اظهار کرد: در حوزه سلامت نیز با توجه شکایات متعددی که از ۳ مجموعه کارخانه نشاستهسازی صورت گرفت اما با پیگیریهای انجام شده شاهد اتفاقات بسیار خوبی هستیم.
انتهای پیام
نظرات