رحمت الله خان محمدی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: در دنیای شهرنشینی امروز و زندگی ماشینی افراد، شیوع بیماریهای غیرواگیر در کل جهان رو به افزایش است. برای تامین سلامت در شرایط زندگی امروزی، باید سبک زندگی را اصلاح کرد. فعالیت بدنی، خواب کافی و به موقع و نیز تغذیه سالم ارکان اصلی سبک زندگی سالم را تشکیل می دهند. سبک زندگی سالم می تواند به جلوگیری از افزایش وزن و چاقی، بیمارهای قلبی، فشارخون و بیماری های متابولیک مانند دیابت، افزایش چربی خون کمک کند.
تاثیر ورزش همگانی بر سلامت جسمی و ذهنی افراد
او با بیان این که ورزش همگانی شکلی از فعالیت بدنی است که عموم مردم با حداقل امکانات توانایی شرکت در آن را دارند، ادامه داد: از جمله این فعالیت ها می توان به پیاده روی، دوچرخه سواری، کوهپیمایی، دوهای عمومی و ورزشهای بومی و محلی اشاره کرد. فعالیت بدنی اثرات مثبتی بر سلامت جسم و ذهن افراد دارد و اگر فعالیت بدنی به صورت گروهی انجام شود نیز تاثیرات آن چند برابر می شود. ورزش همگانی هم از جنبه فردی اهمیت دارد و هم از بعد جمعی. از لحاظ فردی، ورزش همگانی سبب میشود که افراد سلامت جسمی و ذهنی خود را به دست بیاورند و در بعد جمعی هم اگر در جامعهای افراد از سلامت جسمانی و روانی برخوردار باشند، در مجموع جامعهای سالم خواهیم داشت.
انجام ورزش منظم در خانواده نهادینه می شود
این کارشناس تغذیه ورزشی هیات پرشکی ورزشی خوزستان گفت: در خصوص ترویج ورزش همگانی در جامعه چند نکته را باید مد نظر داشت. نکته اول افزایش آگاهی مردم از مزایا و منفعتهای ورزش کردن و معایب ورزش نکردن است. نکته دوم، آموزش است که از طریق رسانه، مدارس، باشگاهها، شهرداریها و غیره افراد با روش صحیح ورزش کردن آشنا شوند. نکته سوم نیز ایجاد انگیزش هست. نهادهای مسئول می توانند با سیستم های تشویقی، تفریحی و خدمات، شرایطی فراهم کنند که افراد به ورزش کردن ترغیب شوند. نکته چهارم پیگیری و رصد وضعیت افراد هست. مرتبا ضمن یادآوری ضرورت ورزش کردن منظم، وضعیت سلامت جسمانی افراد ارزیابی شود. بنابراین با استمرار این کارها، انجام ورزش منظم در خانواده نهادینه می شود و ضمن بهرهمندی از فواید سلامت فردی(جسمانی و روانی) و اجتماعی آن، از فواید اقتصادی آن در کاهش هزینههای درمانی خانواده و جامعه گام مهمی برداشته می شود.
آنچه سلامت افرد را به خطر می اندازند
خان محمدی با بیان این که بدن ما از آنچه در طول شبانهروز میخوریم، ساخته می شود، افزود: در کنار ورزش همگانی، مصرف مقدار مناسبی از غذاهای سالم و متنوع در طول شبانه روز به سلامت خانواده و به طبع آن، به سلامت کل جامعه، کمک خواهد کرد. در این خصوص نیز سواد تغذیه ای جامعه را می توان از طریق رسانه های ملی، مراکز بهداشت و سلامت، مدارس و غیره افزایش داد. افراد باید آموزش ببیند که پرخوری و کم خوری دو وضعیت نامناسب تغذیه ای است که سلامت آن ها را به خطر می اندازد. افراد باید آموزش ببینند که مصرف مقدار مناسبی از گروههای اصلی پنجگانه مواد غذایی که شامل گروههای نان و غلات، سبزیجات، میوه ها، گوشت ها، و شیر و لبنیات هستند برای تامین سلامت آنها ضرورری است. در مقابل مصرف مقدار زیادی از قندهای ساده، نوشیدنی های گازدار، نمک، چربیهای اشباع و غیره ارزش غذایی ندارند و سلامت فرد را به خطر می اندازند.
انتهای پیام
نظرات