امین ضمیری، دکترای روانشناسی ورزشی هیات پزشکی ورزشی خوزستان در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: نظام پیچیده کنونی ما چنان است که دستگاه عصبی ما در طی روز دائماً از سوی تکان های استرس زای کوچک و بزرگ بسیار زیادی بمباران می شود و دستگاههای عصبی – عضلانی ما دائم در حالت تنش بسر می برند.
او افزود: در نتیجه استرس یکی از عمومی ترین مشکلاتی است که افراد با آن روبهرو هستند و از آنجایی که امروزه مسئله سالم زیستن و رابطه آن با فعالیت های بدنی اهمیتی اساسی پیدا کرده است، تمرین و ورزش یکی از ساده ترین ابزاری است که استرس را کنترل میکند.
این روانشناس ورزشی گفت: ما می دانیم که ورزش مداوم بدنی در صورتی که به درستی انجام شود و با بیماری شخص در تضاد نباشد در نگهداری سلامت جسم و روان بهزیستی فرد و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها، یکی از مهمترین عوامل به شمار می رود و این واقعیتی است که فعالیت بدنی استرس عاطفی را به طور موثر می نشاند و بسیاری از پیامدهای ناخوشایند آن را خنثی می کند.
او بیان کرد: هر انسان در طول روز بارها و بارها به دلایل مختلف دچار استرس می شود. ترافیک و شلوغی خیابان ها، کارهای زیاد و ناتمام و باقی مانده، دغدغه امتحان و کنکور در جوان ها و ... همگی مسایلی هستند که می توانند باعث بروز استرس در هر فردی هرچقدر آرام شود.
ضمیری عنوان کرد: اگرچه ورزش مشکلات در کار را حل نمی کند یا وقتی افراد در ترافیک قرار گرفته اند کار پلیس راهنمائی را انجام نمی دهد و راه را برای شما باز نمی کند ولی مطمئناً به دلیل فعل و انفعالاتی که در بدن صورت می گیرد به شما کمک می کند که از عهده فشار روحی برآیید و از تبدیل آن به یک مسئله مزمن جلوگیری کنید.
انتهای پیام
نظرات