• یکشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403023021800
  • خبرنگار : 71942

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

دانشگاه علامه طباطبایی از کتاب‌های تالیفی اساتید استقبال می‌کند

دانشگاه علامه طباطبایی از کتاب‌های تالیفی اساتید استقبال می‌کند

مدیر مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان یک دانشگاه علوم انسانی و علوم اجتماعی از آثار و تولیدات هیات علمی که در راستای منابع درسی و مبتنی بر دانش روز باشد، همواره حمایت می‌کند.

محمد شرفی، مدیر مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان ناشر تخصصی کتاب های دانشگاهی در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی در سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب به صورت فیزیکی و مجازی حضور داشته است، در بخش فیزیکی با بیش از ۱۵۰ عنوان اثر در موضوعات مختلف علوم انسانی و اجتماعی همانند رشته های اقتصاد، الهیات، تربیت بدنی، حقوق، علوم سیاسی، روان شناسی، علوم تربیتی، علم اطلاعات و دانش شناسی، زبان و ادبیبات فارسی، زبان های خارجی، شرکت کرده ایم. در بخش مجازی نیز بیش از ۴۳۶ عنوان وجود داشته اند که این آثار از طریق سایت اصلی نمایشگاه مجازی کتاب قابل خریداری بوده اند.

وی در خصوص تعامل دانشگاه علامه طباطبایی با نخبگان هرحوزه در سراسر کشور گفت: دانشگاه علامه طباطبایی مهد اساتید و نخبگان حوزه علوم انسانی و اجتماعی است. اساتید ما در بخش های مختلف سیاست گذاری کشور در وزارتخانه های مختلف حضور دارند و جزو نخبگان دانشگاهی دانشگاه علامه طباطبایی هستند و آثار و تولیدات این افراد طبیعتا مورد استفاده جامعه قرار می گیرد. از آثار و تولیدات افرادی که می تواند مورد استفاده جامعه علمی کشور قرار بگیرد استقبال می کنیم و به این مقوله عنوان فرصتی برای به چاپ رسیدن آثار آنها در انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی نگاه می کنیم.

شرفی افزود: چالش های بسیاری در حوزه نشر دانشگاهی وجود دارد؛ اما مهمترین آنها بیشتر شامل مسائل اقتصادی می شود، کمک و حمایت های مالی نیاز است که به نشر دانشگاهی انجام شود؛ چرا که نشر دانشگاهی، نشری مبتنی بر کسب درآمد و بازاریابی نیست، نشری است که باید آثار و مکتوب خود را در اختیار قشر دانشجو قرار دهد.

مدیر مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: طبیعتا بایستی کتاب با یک مبلغ کمی در اختیار افراد قرار بگیرد، لذا درآمد کافی برای مدیریت هزینه ها را نخواهد داشت، بنابراین یکی از مشکلات و چالش های اصلی ما در نشر دانشگاهی مسائل مالی، کاغذ و حقوق نشر است، گاها آثار و تولیدات ما به دلیل نبود کاغذ به موقع چاپ نمی شوند و در اختیار مخاطبان قرار نمی گیرند و این مسئله سبب شده تا آثار به صورت غیرقانونی چاپ شود، چاپ غیرقانونی آثار به مولف و نشر دانشگاهی لطمه می زند، از طریق انجمن ناشرین دانشگاهی و خانه کتاب این مسئله را پیگیری حقوقی کرده و سعی کرده ایم سایت هایی که آثار دانشگاه علامه طباطبایی را به صورت غیرقانونی به فروش می رسانند را اطلاع رسانی کنیم تا اقدامات لازم برای مسدود شدن این سایت ها صورت بگیرد.

به گفته شرفی، این نیاز وجود دارد که محتواهای دانشگاهی، مبتنی بر بانک اطلاعاتی براساس آمار، اطلاعات و داده هایی که در حوزه نشر وجود دارد به روزرسانی شود، در بخش های دارای خلا کتاب تالیف شود، در فضایی که منبع و یا مرجع درسی نیاز است این منبع ها و مرجع های درسی تولید شوند، در این زمینه نیازسنجی خاصی انجام نشده است تا بدانیم در چه بخش هایی نیاز به تولید آثار داریم و یا بانک و پایگاه اطلاعاتی مشخصی وجود ندارند تا بدانیم چه آثار و تولیداتی در این زمینه وجود دارد که از دوباره کاری ها جلوگیری شود.

مدیر مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: کتاب های درسی دانشگاهی باید به سمت استفاده از جذابیت های خاص رنگ و تصاویر، نمودار بروند و این روند نیازمند حمایت های مالی بیشتری است و به سبب محدودیت های موجود کمتر توانسته ایم کیفیت تولیدات و جذابیت آثار را در کتاب هایمان لحاظ کنیم، طولانی بودن زمان فرآیند ارزیابی ها نیز باعث می شود که میزان استقبال برای چاپ و نشر آثار کاهش پیدا کند.

وی افزود: با توجه به اینکه دانشجویان رشته های مختلف دانشگاهی دانشگاه علامه طباطبایی نیاز دارند که از آثار به روز تولید شده در مراکز معتبر بین المللی اطلاع داشته باشن ، طبیعتا ما همواره از آثار و تولیدات ترجمه شده به عنوان منابع علمی به روز دنیا حمایت کرده ایم و تا کنون آثار بسیاری در بخش ترجمه از سوی انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی به چاپ رسیده است.

شرفی گفت: جزوه و جزوه نگاری در سال های گذشته مرسوم بوده؛ اما امروزه بسیار کمتر شده است. بسیاری از اساتید سال ها تجربه، پژوهش و تدریس خود را در قالب کتاب و منبع درسی مدون کرده اند و این آثار تا کنون چندین مرتبه تجدید چاپ شده است، در انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی آثاری وجود دارند که بالغ بر سی و پنج و یا سی و شش مرتبه تجدید چاپ شده است و کمتر در حال حاضر در خط دانشگاهی به جزوه اهمیت داده می شود و در این دانشگاه به منابع درسی علمی به روز تالیفی توجه شده است.

مدیر مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان یک دانشگاه علوم انسانی و علوم اجتماعی از آثار و تولیدات هیات علمی که در راستای منابع درسی و مبتنی بر دانش روز باشد، همواره حمایت کرده است، بر این باوریم و از این مسئله استقبال می کنیم که هر استادی با کتاب تالیفی خود بتواند در کلاس های دانشگاهی حاضر شود.

  انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha