• دوشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403030704454
  • خبرنگار : 71974

مناظره دانشجویی با گزاره عضویت ایران در گروه‌های بریکس و شانگهای برگزار شد

مناظره دانشجویی با گزاره عضویت ایران در گروه‌های بریکس و شانگهای برگزار شد

در یکی از مناظرات دانشجویی در دوازدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران که در دانشگاه علم و فرهنگ با گزاره با عضویت ایران در گروه‌های بریکس و شانگهای، صادرات صنعتی ایران جهش بزرگی خواهد داشت، برگزار شد، گروه «هدف» با کسب آرای داوران به عنوان تیم برتر موفق شد به دور سوم این مسابقات راه پیدا کند.

به گزارش ایسنا، در دومین روز از مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، تیم‌های «هدف» از آذربایجان شرقی و «رعد» از سیستان و بلوچستان، ساعت ۱۰:۳۰ در  دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی مناظرۀ خود را دربارۀ گزارۀ «با عضویت ایران در گروه های بریکس و شانگهای، صادرات صنعتی ایران جهش بزرگی خواهد داشت» آغاز کردند.

تیم «هدف» در موضع مخالف با گزاره چارچوب استدلال خود را به این شرح بیان کرد: صرف عضویت در گروه ها تمامی نیازهای مربوط به صادرات صنعتی را تامین نمی کند و تضمینی برای افزایش صادرات صنعتی نیست. بررسی نیازهای زیر ساختی ایران در افزایش صادرات و تعهدات ایران با عضویت در این گروه از مسائل مهم‌تر برای افزایش صادرات است. این گروه رقابت شدید کیفیتی و ضعف رقابتی با پافشاری بر پیشرفت، بدون اتکا بدون انجمن ها و سازمان را از دلایل شکست این پیمان عنوان کردند.

تیم «رعد» نیز در موضع موافق با گزاره اظهار کرد: با نگاهی اختصاصی به گزاره با توجه به اینکه از بریکس ۵ ماه و از شانگهای نهایتاً ۱۰ ماه می‌گذرد بازار از تبعات این دو پیمان نیست. این دو پیمان فقط اقتصادی نیستند بلکه سیاسی هم هستند. بروز تاثیرات اقتصادی زمان می‌برد، تاثیرات سیاسی مقدم بر تاثیرات اقتصادی است. ما اول باید روابط درستی با کشورهای عضو این دو پیمان داشته باشیم که توقع شکوفایی اقتصادی را به دنبال آن داشته باشیم. در این زمان کمی که از این دو پیمان می‌گذرد تاثیر سیاسی به شدت زیادی داشته. نمونه آن تقویت رابطه ایران با عربستان، عمان، پاکستان، کشورهای آفریقایی.

این گروه با بیان اینکه توقع متحول شدن اقتصاد در ۵ یا ۱۰ ماه یک نوع عجله ذاتی است، عنوان کرد: در تعریف این معاهده سیاسی_اقتصادی نه فقط اقتصادی صرف،ما وقتی روابط سیاسی ما با کشورهای عضو شانگهای و بریکس درست نباشد چگونه می‌شود انتظار روابط اقتصادی خوبی داشته باشیم. تا زمانی که روابط سیاسی حسنه‌ای نباشد به طبع روابط اقتصادی درستی هم شکل نمی‌گیرد.

این گروه همچنین عنوان کرد: با عضو شدن ایران در این دو پیمان روابط سیاسی ما با کشورها کاملاً متحول شد و این مقدمه‌ای بر تحول روابط اقتصادی خواهد شد، نکته بعدی این است که مشکلات و معضلات بازار قبل از بریکس و شانگهای هم وجود داشت و وضعیت حاکم بود؛ اما شما دارید به گونه‌ای جلوه می‌دهید که گویا همه ایرادات وارد شده همه تبعات معاهده شانگهای و بریکس بوده است در صورتی که اینطور نیست.

تیم رعد با بیان اینکه معاهده  بریکس و شانگهای تا به الان هم رشد صادرات غیر نفتی برای کشور به ارمغان اورده است، ادامه داد: منتها چون گزاره قید خواهد داشت را اورده با توجه به سابقه این معاهده میتوان نتیجه گرفت که در اینده نیز برای ما رشد صادرات صنعتی به ارمغان آورد.

گفتنی است، در پایان این رقابت تیم «هدف»، به مرحله دوم مسابقات که ۷ خرداد ماه برگزار می‌شود، راه پیدا کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha