• چهارشنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403031610186
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

سوزاندن کاه و کلش تاثیر مثبتی روی خاک ندارد

سوزاندن کاه و کلش تاثیر مثبتی روی خاک ندارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سوزاندن کاه و کلش و باقی‌مانده گیاهان در اراضی کشاورزی هیچ فایده‌ای برای اراضی کشاورزی ندارد.

سیروس بیک‌بکان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بسیاری از کشاورزان برای پاکسازی زمین از بقایای کشاورزی پس از برداشت محصول، آن‌ها را می‌سوزانند غافل از اینکه این کار، عوارض ناخوشایندی را بر جای گذاشته و سلامت محیط زیست را به خطر می‌اندازد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سوزاندن کاه و کلش در این استان زیاد رایج نیست، افزود: سوزاندن باقی‌مانده گیاهان در اراضی کشاورزی که برای آماده‌سازی اراضی به‌منظور کشت بعدی انجام می‌شود، مواد آلی و مغذی درون خاک را از بین می‌برد.

وی با اشاره به اینکه مواد آلی خاک در شرایط ایده‌آل باید دو تا سه درصد باشد، بیان کرد: این رقم در استان به طور متوسط یک و از حد ایده‌آل پایین‌تر است و حفظ بقایای گیاهی سطح خاک یکی از راه‌های افزایش مواد آلی خاک است.

بیک‌بکان تصریح کرد: برای تشکیل یک سانتی‌متر خاک میلیون‌ها سال زمان نیاز است در حالی که آتش زدن اراضی کشاورزی می‌تواند خاصیت خاک را از بین برده و آن‌را به‌تدریج نابود و بی‌خاصیت کند.

وی با بیان این که کشاورزان از مضرات سوزاندن کاه و کلش اطلاع ندارند و بر اساس سنتی قدیمی این کار را انجام می دهند، خاطرنشان کرد: اگر کشاورزان از معایب این کار آگاهی داشته باشند نسبت به سوزاندن کاه و کلش اقدم نخواهند کرد.

مضرات سوزاندن کاه و کلش در مزارع

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: افزایش سرعت فرسایش خاک، افزایش مصرف کود­های شیمیایی، کاهش مقاومت گیاهان در برابر آفات و بیماری‌ها، کاهش مواد مغذی خاک، افزایش اسیدی شدن خاک و کاهش مواد آلی خاک، سرایت آتش به مزارع اطراف و از بین بردن محصولات آن‌ها و افزایش بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا مانند آسم و مشکلات ریه از جمله مضرات سوزاندن کاه و کلش توسط کشاورزان است.

وی خاطرنشان کرد: حرارت ایجاد شده بر اثر سوزاندن کاه و کلش در مزارع، باعث از بین رفتن میکرو اورگانیسم‌ها و آنتی‌اورگانیسم‌های فعال در سطح خاک می‌شود، به همین علت توصیه می‌شود به هیچ‌وجه این‌کار توسط کشاورزان صورت نگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha