احمد انارکی محمدی شامگاه ۱۸ خردادماه در جلسه برنامهریزی مدیریت برق شهرستان رفسنجان اظهار کرد: زندگی عمده مردم استان کرمان بر پایه کشاورزی و تولید محصول ارزآور است لذا دولت باید نگاه ویژه به قشر کشاورز داشته باشد تا امنیت غذایی حاصل شود.
وی بیان کرد: با توجه به مسائل موجود در بخش کشاورزی، مدیران و مسئولان در جهت رفع آنها تمام تلاش خود را دارند اما کمبود برق در کشور یک واقعیت است و بهتر است تدابیر لازم اندیشیده شود.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس افزود: یکی از ابعاد کشاورزی، حفر چاه و آبیاری درختان و مصرف برق است که دوران قبل از انقلاب ۶۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در کشور حفر شده بود و با حفر چاههای کشاورزی در دهه ۹۰ به بعد این آمار در حال حاضر به بیش از یک میلیون حلقه افزایش یافته و سرانه مصرف برق هم در این بخش افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی علاوه بر مصرف بی رویه آب سفرههای زیرزمینی و کاهش کیفیت و کمیت آب، با موضوع کاهش برق هم مواجه هستیم. همچنین در بخش کشاورزی جاهایی سیاست دولت در جبران خسارتها بر کاهش پروانه بهرهبرداری آب است که کشاورز متضرر میشود.
انارکی محمدی بیان کرد: یکی از راهکارهای برون رفت از مشکلات حوزه آب و برق در بخش کشاورزی، ابتدا حمایتهای دولت از کشاورز است. پس از آن نصب پنلهای خورشیدی در محل اراضی کشاورزی است که میتواند کمک به تولید برق و کاهش خاموشی چاهموتورهای کشاورزی باشد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس در ادامه گفت: متأسفانه قوانین حوزه آب و برق امور اراضی در استانها یکسان است و این اجحاف به قشر کشاورز است. جاهایی از کشور نیاز به برق یا آب ندارند اما در استان کرمان آب برای کشاورزی و تولید محصول پسته نیاز است که به تفویض اختیار استانی نیاز داریم.
وی افزود: برای این موضوع هم دیداری با وزیر نیرو خواهیم داشت تا با تفویض اختیار استانی مشکلات آب و برق استان کرمان برطرف شود. ضمن اینکه برای رفع نواقص و اصلاح قوانین از جمله ماده ۲۷ و ۲۸ قانون تعادل بخشی آب تلاش خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات