• شنبه / ۹ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403040905846
  • خبرنگار : 71129

نخست‌وزیر لهستان: سران اتحادیه اروپا از دبیرکل آتی ناتو انتقاد می‌کنند

نخست‌وزیر لهستان: سران اتحادیه اروپا از دبیرکل آتی ناتو انتقاد می‌کنند

نخست وزیر لهستان گفت، مارک روته، نخست وزیر هلند که دبیرکل بعدی ناتو خواهد بود، در نشستی از سوی دیگر رهبران اتحادیه اروپا به دلیل مخالفتش با تامین مالی مشترک پروژه‌های دفاعی اتحادیه اروپا مورد انتقاد قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، در نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل که از روز پنجشنبه با تشدید جنگ در اوکراین و حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور آغاز شد، «دفاع» در دستور کار اصلی قرار داشت.

به نقل از خبرگزاری رویترز، سران اتحادیه اروپا پیشنهادهایی را برای تامین مالی مشترک پروژه‌های نظامی در این ائتلاف مورد بحث قرار دادند، اما این پیشنهادها با مخالفت مارک روته و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان مواجه شدند.

روته روز چهارشنبه به عنوان دبیرکل بعدی ناتو تایید شد و در اول اکتبر از ینس استولتنبرگ نروژی که پس از یک دهه از سمت خود کناره گیری می‌کند، این سمت را بر عهده خواهد گرفت. روته مدافع سرسخت اوکراین در جنگ با روسیه بوده است.

دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان گفت: «همه با صدای بلند به مارک روته یادآوری کردند که او به زودی سمت دبیرکل ناتو را بر عهده خواهد گرفت و باید هر کاری انجام دهد تا مطمئن شود اروپا در پول و منابع در امور دفاعی صرفه‌جویی نمی‌کند.»

وی افزود: «او شخصیت قوی دارد و سیاستمدار حرفه‌ای و باتجربه‌ای است اما پس از آنکه همه از او انتقاد کردند، سرخ و سفید شد.»

روته به خبرنگاران پس از این نشست گفت مذاکرات بر سر تامین مالی نظامی بسیار دشوار بود و افزود: «مشخص است که برخی از کشورها با این ایده مخالف هستند، به‌ویژه آلمانی‌ها اما ما به نتیجه‌ای رسیده‌ایم.»

شولتس پس از این نشست گفت اتحادیه اروپا نباید در تامین مالی خرید تسلیحات یا بودجه نظامی ملی دخالت داشته باشد، بلکه باید تلاش‌های خود را بر تقویت هماهنگی صنعتی نظامی بهتر متمرکز کند.

لهستان در سال جاری حدود ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی را برای امور نظامی هزینه می‌کند که بالاترین درصد در ناتو است.

لهستان، لیتوانی، لتونی و استونی روز چهارشنبه از اتحادیه اروپا خواستند تا خط دفاعی در امتداد مرز این اتحادیه با روسیه و بلاروس ایجاد کند تا از اتحادیه اروپا در برابر آنچه تهدیدات نظامی و سایر فعالیت‌های مضر مسکو می‌خوانند، محافظت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha