به گزارش ایسنا، دفتر نخستوزیری عراق در بیانیهای در این باره اعلام کرد: «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق میزبان یک هیئت از وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) بود.
طبق گزارش خبرگزاری «واع»، ریاست هیئت آمریکایی بر عهده «دانیل شاپیرو» سفیر اسبق آمریکا در اراضی اشغالی بود که اکنون معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه است.
۲ طرف درباره اقدامات مربوط به پایان دادن به مأموریت ائتلاف بینالمللی به سرکردگی آمریکا و فعالسازی روابط دو جانبه میان بغداد و واشنگتن بحث و گفتوگو کردند.
طبق بیانیه دفتر السودانی، در این دیدار همچنین درباره اوضاع منطقه و تداوم تجاوزات بر غزه گفتوگو شد.
السودانی در این دیدار به رنجهای ملت فلسطین، سختیهای رساندن کمکهای بشردوستانه و امداد رسانی در سایه محاصره خفه کننده و ناتوانی جامعه جهانی در انجام مسؤولیتهای خود در اعمال فشار بر کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای توقف نسلکشی در غزه، اشاره کرد.
وی همچنین بر ضرورت اتخاذ موضع قاطع در برابر این تجاوزات و جلوگیری از تنشها که میتواند به توسعه دامنه درگیریها بینجامد، تاکید کرد.
شاپیرو نیز به اهمیت نقش عراق در کاهش تنشهای منطقه و غیر قابل اجتناب بودن تداوم رویکرد ارتباط و همکاری میان ۲ کشور در زمینه مسلح کردن، امنیت و ارتقای توان رزمی نیروهای عراقی و توسعه اقتصادی و پیشرفت آن در تمامی سطوح اشاره کرد.
کمیته عالی مشترک نظامی میان عراق و آمریکا طی برهه اخیر چند نشست را برای بررسی جدول زمانی خروج نظامیان ائتلاف و در راس آنها آمریکا از عراق برگزار کرده است. اولین نشست کمیته عالی مشترک نظامی میان عراق و آمریکا، ۲۷ ژانویه (هفتم بهمن ۱۴۰۲) در بغداد برگزار شده بود.
در پی حمله تروریستی آمریکا و شهادت سردار «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» و همراهانشان در جاده فرودگاه بغداد، پارلمان عراق ۱۵ دیماه ۱۳۹۸ با برگزاری نشستی درباره اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، به خروج تمامی نیروهای خارجی رای مثبت داد.
با شروع اوت ۲۰۱۴، آمریکا یک گروه ائتلافی از متحدانش بهبهانه مقابله نظامی با داعش در عراق تشکیل داد. کشورهای مختلف به صورت هوایی و کمکهای نظامی و نیروهای زمینی در این ائتلاف مشارکت کردند. هدف از تشکیل این ائتلاف «هماهنگی و همکاری در مورد تهدیداتی» اعلام شد که داعش به وجود میآورد، اما پس از شکست داعش در سال ۲۰۱۷ و اعلام رسمی آن، نظامیان ائتلاف آمریکا از خاک عراق خارج نشدند و تا به امروز نیز در این کشور حضور دارند تا اهداف و زوایای پنهان تشکیل آن برای همگان برملا شود.
انتهای پیام
نظرات